Pesuruhjaya MLB berkata ‘masa telah tiba’ untuk penyelesaian stadium Rays

NEW YORK — Pesuruhjaya Besbol Liga Utama Rob Manfred tidak cukup memulakan jam pada resolusi usaha berterusan Rays untuk membina stadium baharu di kawasan Teluk Tampa sebelum mempertimbangkan pilihan penempatan semula, tetapi dia nampaknya sekurang-kurangnya memeriksa bateri.

“Saya rasa ada keperluan mendesak berkenaan dengan Teluk Tampa,” kata Manfred pada Khamis pada akhir mesyuarat pemilik suku tahunan. “Saya pernah berkata ini sebelum ini dan saya akan menyatakannya sekali lagi, perlu ada resolusi di rantau Teluk Tampa untuk Sinar. Jelas sekali, penghujung pajakan itu (di Tropicana Field selepas musim 2027) adalah tarikh akhir yang sukar. Tetapi anda perlu mengambil kira bahawa stadium mengambil sedikit masa untuk dibina, bukan?

“Jadi kami sampai ke tahap di mana, di mana sahaja di rantau ini yang mempunyai minat untuk mengadakan 162 permainan besbol, mereka perlu mencapainya. Dapatkan dengan kelab. Saya tahu Sinar ingin menyelesaikan sesuatu. Dan lihat sama ada perjanjian boleh dibuat.”

Selepas liga pada bulan Januari membunuh rancangan Rays untuk meneruskan perpecahan musim antara stadium baharu di Tampa Bay dan Montreal, ketua komuniti dan pasukan berkata mereka akan menyambung perbualan tentang mencari rumah musim penuh di pasaran.

Masa lima bulan tidak membuahkan apa-apa kemajuan ketara yang nyata, walaupun Datuk Bandar St. Petersburg, Ken Welch mendesak pasukan itu untuk memutuskan bahagian mana teluk yang ingin dituju menjelang 30 Jun.

“Kami kekal optimistik untuk mencapai perjanjian dengan Tampa Bay Rays mengenai masa depan mereka di St. Petersburg,” kata Welch pada Khamis. “Kami telah memperbaharui hubungan bandar dengan ketua pasukan dan telah mengadakan beberapa perbualan yang produktif.”

Pemilik utama Rays, Stuart Sternberg tidak memberikan banyak maklumat tentang peringkat perbincangan itu.

“Kami telah dan terus bekerja keras untuk mengekalkan besbol di Tampa Bay,” katanya melalui e-mel. “Kami kerap bercakap dengan Datuk Bandar Welch dan menghargai tumpuannya untuk mengekalkan Sinar di St. Petersburg.”

Datuk Bandar Tampa Jane Castor enggan mengulas melalui jurucakap.

Manfred berkata tumpuan kekal untuk mencari penyelesaian dalam pasaran Tampa Bay tetapi mengakui bahawa pada satu ketika penempatan semula akan dipertimbangkan.

“Sekarang, saya memberi tumpuan kepada Tampa Bay,” katanya. “Saya fikir seorang lelaki hebat pernah berkata semua perkara yang baik mesti berakhir pada satu ketika. Sekarang, kami memberi tumpuan kepada Tampa Bay.”

The Rays telah mencari stadium baru sejak 2007, mengejar pilihan di St. Petersburg dan Tampa tanpa dapat mencapai kesepakatan.

The A juga sudah bertahun-tahun mencari rumah baharu. Semasa pasukan itu masih bercakap dengan Oakland, pegawai pasukan diberi kebenaran untuk meneruskan pilihan alternatif di Las Vegas, yang dikatakan Manfred sebagai pasaran yang disukai oleh MLB.

“(Oakland adalah) dalam kategori yang sama dengan Tampa Bay,” kata Manfred. “Kami memerlukan penyelesaian dalam kedua-dua pasaran tersebut. Dan masanya telah tiba untuk penyelesaian itu.”

Mahukan lebih daripada sekadar skor kotak?

Mahukan lebih daripada sekadar skor kotak?

Langgan surat berita Rays Report percuma kami

Kolumnis John Romano akan menghantar cerapan dan analisis Sinar terkini untuk memastikan anda dikemas kini setiap minggu sepanjang musim.

Anda semua telah mendaftar!

Inginkan lebih banyak surat berita mingguan percuma kami dalam peti masuk anda? Mari kita mulakan.

Terokai semua pilihan anda

Manfred telah berkata sebelum ini bahawa MLB tidak akan mempertimbangkan pengembangan, dan mendapatkan 32 pasukan yang lebih boleh dilaksanakan, sehingga selepas situasi stadium Rays dan A diselesaikan. Itu masuk akal, kerana penempatan semula satu atau kedua-dua pasukan akan merangkumi beberapa pasaran yang akan dipertimbangkan untuk pasukan pengembangan.

Juga hari Khamis:

• Manfred berkata dia “digalakkan oleh keputusan” menggunakan jam padang dalam liga kecil tetapi akan membenarkan jawatankuasa pertandingan yang baru diwujudkan (termasuk pemain) membincangkannya dan had yang dijangkakan pada peralihan pertahanan untuk musim depan, dengan harapan untuk resolusi sebelum latihan musim bunga. Beliau juga berkata penggunaan zon mogok automatik tidak dibincangkan untuk musim depan.

• Pemilik bimbang tentang “jangkauan” pilihan media tempatan, dan Manfred berkata terdapat perbincangan bahawa MLB “harus melangkah ke ruang digital khususnya untuk menyediakan peminat peluang yang lebih besar dan lebih fleksibel untuk menonton permainan.” Melakukannya kerana penstriman terus kepada pengguna mungkin bercanggah dengan beberapa rangkaian sukan serantau, seperti Bally Sports, yang menunjukkan Sinar dan merancang untuk melancarkan perkhidmatan serupa secepat bulan ini.

Penulis kakitangan Colleen Wright dan Charlie Frago menyumbang kepada cerita ini.

• • •

Daftar untuk surat berita mingguan Laporan Sinar untuk mendapatkan perspektif baharu tentang Sinaran Teluk Tampa dan jurusan lain daripada kolumnis sukan John Romano.

Jangan sekali-kali terlepas peluang terkini dengan sukan kolej Bucs, Rays, Lightning, Florida dan banyak lagi. Ikuti pasukan sukan Tampa Bay Times kami di Twitter dan Facebook.We would like to give thanks to the writer of this post for this awesome content

Pesuruhjaya MLB berkata ‘masa telah tiba’ untuk penyelesaian stadium Rays


Find here our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/