Phil Mickelson, tiga yang lain menarik diri daripada tuntutan LIV Golf terhadap Jelajah PGA

Phil Mickelson, yang menghadapi kes antitrust persekutuan terhadap Jelajah PGA, telah menarik diri daripada tuntutan mahkamah, bersama tiga pemain LIV Golf yang lain.

Mickelson secara rasmi menolak tuntutannya terhadap Jelajah PGA pada pagi Selasa, menurut notis yang difailkan dengan Mahkamah Daerah AS di California Utara, bersama-sama rakan golf LIV Talor Gooch, Ian Poulter dan Hudson Swafford.

Mereka adalah antara 11 pemain golf yang menyaman Jelajah PGA pada 3 Ogos, mendakwa jelajah itu menjejaskan kerjaya mereka dengan menggantung mereka daripada acara PGA dan menghalang usaha LIV Golf untuk melancarkan liga kompetitif.

Kini hanya tinggal tiga pemain golf: Bryson DeChambeau, Matt Jones dan Peter Uihlein. LIV Golf, syarikat permulaan kontroversial yang dibiayai oleh Saudi yang telah menaikkan dunia golf profesional, pada mulanya tidak terlibat dalam kes itu tetapi menyertai tuntutan mahkamah pada 26 Ogos.

LIV Golf menyertai pemainnya dalam tuntutan mahkamah, memperhebatkan perselisihan dengan PGA Tour

“Saya memberi tumpuan untuk bergerak ke hadapan dan sangat gembira menjadi sebahagian daripada LIV, sambil juga berterima kasih atas masa saya dalam Jelajah,” kata Mickelson dalam satu kenyataan. “Saya gembira kerana pemain dalam Jelajah akhirnya didengari, dihormati, dan dihargai serta mendapat manfaat daripada perubahan yang dilaksanakan baru-baru ini. Dengan penglibatan LIV dalam isu-isu ini, hak pemain akan dilindungi, dan saya tidak lagi rasa perlu untuk saya menjadi sebahagian daripada prosiding itu.”

Dengan keluar daripada tuntutan mahkamah pada peringkat awal, pemain tidak semestinya mempunyai tahap pendedahan yang sama kepada penemuan dan LIV Golf muncul sebagai musuh utama untuk Jelajah PGA ketika ia meneruskan tuntutan antitrustnya.

“Tiada apa yang berubah. Kebaikan kes itu — tingkah laku anti-persaingan Jelajah PGA — masih kekal dan akan diuji sepenuhnya di mahkamah,” kata Jonathan Grella, jurucakap LIV Golf. “Dan kami menantikannya. LIV berdiri bersama pemain yang telah dilayan dengan teruk oleh Jelajah PGA, tetapi kami juga menyedari bahawa untuk berjaya, kami tidak lagi memerlukan pelbagai pemain untuk menyertai saman itu.”

Dua daripada pemain yang menarik diri daripada tuntutan mahkamah pada hari Selasa — Gooch dan Swafford — cuba tidak berjaya untuk masuk ke playoff Piala FedEx Jelajah PGA dengan meminta perintah sekatan sementara dalam kes itu. Hakim Daerah AS Beth Labson Freeman menafikan permintaan mereka bulan lepas, mengatakan pemain gagal menunjukkan pengecualian mereka daripada acara akhir musim jelajah itu berjumlah “kemudaratan yang tidak boleh diperbaiki.”

“Sekarang kita sudah melepasi musim Jelajah PGA, dan dengan LIV terlibat dalam isu penting ini, adalah tidak perlu saya kekal sebagai sebahagian daripada kes itu,” kata Swafford dalam satu kenyataan. “Saya yakin kes ini akan menunjukkan tingkah laku anti-persaingan Jelajah PGA.”

Empat plaintif lain daripada aduan awal digugurkan daripada tuntutan mahkamah bulan lalu: Abraham Ancer, Jason Kokrak, Pat Perez dan Carlos Ortiz.

Jelajah PGA telah menafikan tuduhan antitrust dan dijangka memfailkan maklum balas rasminya terhadap aduan pindaan LIV Golf minggu ini. Perbicaraan kini dijadualkan bermula pada Januari 2024.

Siri Jemputan Golf LIV akan mengadakan acara keenam minggu depan di Bangkok. Sejak LIV dilancarkan awal tahun ini, memikat beberapa nama terbesar Jelajah PGA dengan kontrak lapan dan malah sembilan angka, Jelajah PGA telah terpaksa melakukan perubahan yang ketarameningkatkan dompet kejohanan, mempertingkatkan sistem bonusnya dan memastikan 20 pemain terbaiknya akan bersaing dalam sekurang-kurangnya 20 acara, termasuk empat kejohanan utama dan playoff Piala FedEx.

We want to thank the author of this post for this amazing material

Phil Mickelson, tiga yang lain menarik diri daripada tuntutan LIV Golf terhadap Jelajah PGA


You can find our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/