Philadelphia Dinamakan Hos City Untuk Piala Dunia FIFA 2026

PHILADELPHIA (CBS) — Pentas ditetapkan. Philadelphia telah dinamakan sebagai salah satu bandar tuan rumah untuk Piala Dunia FIFA 2026.

Pesta menonton telah dihoskan di LOVE Park di Center City dan peminat bola sepak mula teruja apabila bandar mereka dinamakan lokasi Piala Dunia.

BACA LEBIH LANJUT: Misteri CBS3: Ketika Carian Berterusan Untuk Pembunuh, Sekolah Tinggi Philadelphia Selatan Menghormati Kalief Myrick Semasa Pengijazahan

“Ya, akhirnya peminat yang paling nyata di dunia dapat mempamerkan betapa hebatnya mereka,” kata seorang peminat.

“Ia sangat gembar-gembur, ia seperti parti terbaik yang pernah ada. Semua orang di Philly teruja untuknya. Orang ramai berjalan di situ bukan peminat bola sepak, peminat Union, dan mereka juga gembar-gembur untuk itu,” kata seorang peminat.

Peminat agak gementar menunggu pengumuman itu.

“Saya sakit perut saya tetapi saya tahu dalam hati saya kami mengalaminya,” kata seorang peminat.

Malah Datuk Bandar Jim Kenney agak gelabah.

“Saya tertanya-tanya apa, insya-Allah, kami tidak faham yang kami akan lakukan dengan semua orang di sini dan bagaimana kami akan kembali ke Dewan Bandaraya. Tetapi ada masa dalam hidup saya, saya lebih lega. Ketika itulah Tom Brady mengambil hantaran hujan batu Mary di Minnesota,” kata Kenney, merujuk kemenangan Eagles dalam Super Bowl 52.

Diketepikan perlawanan, pegawai bandar berkata bidaan ini bagus untuk perniagaan dan rangsangan besar bagi ekonomi tempatan.

Dan apabila 2026 tiba …

“Saya sangat teruja. Ini akan menjadi detik bersejarah untuk Philly, ia akan menjadi detik bersejarah untuk semua orang di sini,” kata seorang peminat.

Perlawanan Piala Dunia di Philadelphia akan dimainkan di padang di Lincoln Financial Field. The Linc menawarkan rumput semula jadi yang asli, yang sesuai untuk bintang bola sepak bertaraf dunia dan merupakan sebahagian besar padang bandar kepada FIFA.

BACA LEBIH LANJUT: Anggota Bomba South Jersey Bekerja Untuk Membantu Orang Lain Selepas Menewaskan Kanser Kolorektal

Ia juga mempunyai hampir 70,000 tempat duduk, lokasi yang sempurna untuk menampung ribuan peminat bola sepak dari seluruh dunia.

Pemilik Eagles Jeffery Lurie berkata organisasi itu “teruja” apabila Piala Dunia datang ke Philadelphia.

“Kami berbangga untuk menganjurkan pertandingan peringkat tertinggi permainan di hadapan penonton global,” kata Lurie. “The City of Philadelphia dan Lincoln Financial Field bersedia untuk menyediakan komuniti bola sepak antarabangsa pengalaman yang tidak dapat dilupakan pada tahun 2026.”

Piala Dunia FIFA 2026 juga akan dimainkan di Kanada dan Mexico.

FIFA mengumumkan bandar tuan rumah 2026 pada hari Khamis: Atlanta, Boston, Dallas, Guadalajara, Houston, Kansas City, Los Angeles, Mexico City, Miami, Monterrey, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco Bay Area, Seattle, Toronto, dan Vancouver.

Pat Gallen dari CBS3 sebelum ini bercakap dengan ketua jurulatih Philadelphia Union Jim Curtin tentang bandar itu dipilih untuk menjadi tuan rumah Piala Dunia 2026.

“Saya telah mendengar sedikit petunjuk dalam bahagian dalaman yang berbeza bahawa kami berada di tempat yang baik selepas mungkin menjadi underdog dalam fesyen tipikal Philadelphia Union untuk dipilih untuk Piala Dunia 2026, tetapi jika ia membuahkan hasil, orang antarabangsa akan datang untuk, mengalami semua perkara hebat yang kita ada di sini. Semua budaya, semua pangkalan peminat ghairah yang hebat yang kami ada di sini. Ia akan menjadi sesuatu yang benar-benar istimewa. Ia akan membuatkan saya bangga sebagai rakyat Philadelphia secara mementingkan diri dan saya fikir ia mesti 100% bahawa Philly terlibat dalam Piala Dunia,” kata Curtin.

Datuk Bandar Philadelphia Jim Kenney mengeluarkan kenyataan yang menyebutnya sebagai “kemenangan yang luar biasa untuk Philadelphia.”

Ini adalah kemenangan yang luar biasa untuk Philadelphia dan menetapkan pentas untuk tahun yang tidak pernah berlaku sebelum ini untuk bandar kita pada tahun 2026. FIFA melihat apa yang kita semua tahu adalah benar: Philadelphia ialah bandar bertaraf dunia yang mesra dan kami mempunyai pengalaman untuk menyampaikan pengalaman yang hebat untuk pasukan, peminat, dan penaja sama. Dalam tempoh lima tahun yang lalu, kerja besar telah dibuat bagi pihak bida ini, terutamanya semasa kami menavigasi kelewatan berbilang tahun akibat pandemik COVID-19. Saya amat berbangga dengan kerja luar biasa yang kami sampaikan kepada FIFA, dan saya berterima kasih kepada ramai rakan kongsi yang bersama-sama menyokong Bidaan ini, termasuk PHLCVB, yang mengetuai pertuduhan sejak United Bid pada 2016-17 dan Philadelphia Eagles, yang telah menjadikan Lincoln Financial Field sebagai tempat yang menakjubkan. Saya terutamanya ingin mengucapkan terima kasih kepada Duta Besar David L. Cohen dan Dan Hilferty yang berkhidmat sebagai Pengerusi yang bersemangat untuk Tawaran ini. Komitmen mereka terhadap daya hidup dan kejayaan bandar kita tidak boleh dipertikaikan dan pemilihan Philadelphia oleh FIFA sebagai Bandar Tuan Rumah mencerminkan kuasa kepimpinan sivik mereka. Untuk itu, dan banyak lagi, kami berhutang budi kepada mereka.

Kini, ia adalah permainan menunggu untuk peminat bola sepak di seluruh dunia. Musim panas 2026 dan Piala Dunia akan tiba sebelum kita sedar.

LAGI BERITA: Ditangkap Pada Kamera: 3 Wanita Berjalan Di Jalan Philadelphia Selatan Diserang Kejam Tanpa Diprovokasi Oleh Lelaki

Kerri Corrado dan Alyssa Adams dari CBS3 menyumbang kepada laporan ini.We wish to give thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

Philadelphia Dinamakan Hos City Untuk Piala Dunia FIFA 2026


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/