Phillies mendahului enam larian, inning kesembilan dalam kekalahan terburuk era Joe Girardi

Nick Castellanos duduk di lokernya lewat malam Khamis, pergelangan tangan kanannya dibalut dengan pembalut, cenderahati dia terkena padang pada inning keenam.

Castellanos terlepas daripada kecederaan – “X-ray itu bersih,” katanya – tetapi dia, rakan sepasukan Phillies dan 24,040 yang hadir di Citizens Bank Park tidak terlepas daripada penghinaan.

“Ia menyebalkan, kawan,” katanya. “Tiada jalan untuk mengatasinya. memang payah. Besbol kadang-kadang menyebalkan. Malam ni payah.”

Mustahil untuk tidak bersetuju dengan Castellanos yang menembak lurus. Beberapa saat sebelum itu, Phillies telah melakukan sesuatu yang tidak pernah mereka lakukan sejak 10 Mei 1994 di Atlanta. Pada malam ketika mereka mendapat pukulan permulaan yang hebat daripada Aaron Nola dan banyak serangan, mereka meledakkan kelebihan enam larian pada inning kesembilan dan berakhir dengan kekalahan 8-7 kepada New York Mets yang boleh melelehkan bola mata anda jika anda merenung padanya cukup lama.

Pada mulanya, ia kelihatan seperti kehilangan paling teruk semasa Joe Girardi bersama Phillies.

Selepas itu, dia mengesahkan sedemikian.

“Itu adalah lebih sukar seperti yang pernah saya lalui,” kata pengurus yang terkejut itu. “Mungkin antara yang paling sukar sejak saya berada di sini. Kami bermain lapan babak yang sangat bagus dan di bahagian atas yang kesembilan, mereka menewaskan kami.”

The Mets bukan sahaja menewaskan Phillies buat kali kelima dalam tujuh pertemuan musim ini.

Mereka merobek hati mereka dan menari di sekeliling mereka.

Dengan kelebihan 7-1 di bahagian atas inning kesembilan, Girardi memberikan bola untuk melegakan James Norwood. Orang ramai telah bersedia untuk inning 1-2-3, beberapa high five, singalong Harry Kalas dan perjalanan pulang.

Kemudian Starling Marte mencapai pukulan di dalam lapangan.

Kemudian Norwood membenarkan homer dua larian kepada Francisco Lindor.

Kemudian dua lagi pukulan diapit di sekitar yang pertama daripada inning.

Dengan Mets yang masih kacau, Girardi terpaksa mendekatinya, Corey Knebel. Musibah itu terus menjadi cendawan. Mark Canha melakukan pukulan di bawah tulang kering Knebel untuk pukulan dan larian dalam, menjadikannya permainan tiga larian.

Knebel kemudian menewaskan Dom Smith untuk kali kedua.

Tetapi bencana itu berterusan. Pemukul cubit JD Davis menggandakan larian. Brandon Nimmo menyempurnakan dua gol untuk mengikat permainan dan Marte melengkapkan serangan dengan dua gol untuk meletakkan Mets di hadapan.

Kemunculan semula yang menakjubkan itu meninggalkan Mets yang dicium bintang pada 19-9. Mereka mempunyai 11 pukulan dalam permainan dan lapan daripadanya datang pada inning kesembilan.

Kejatuhan yang menakjubkan itu menyebabkan Phillies yang melintasi bintang pada 11-15, tujuh perlawanan di belakang Mets yang mendahului NL East di NL East. Kekalahan keempat berturut-turut Phillies pasti akan meningkatkan suhu tempat duduk Girardi, tetapi dia tidak kehilangan yang ini.

“Kencing malang,” kata Knebel, yang didatangkan dengan kontrak satu tahun, $10 juta untuk mengambil pengembaraan daripada inning kesembilan. “Ini tidak sepatutnya berlaku. Kesalahan kami berjaya. Nola mempunyai persiaran yang mengagumkan. Permainan ini adalah pada saya. Pendahuluan enam larian masuk ke inning kesembilan – tidak boleh berlaku.”

Knebel, sebelum ini 4 berbalas 4 dalam peluang menyelamatkan musim ini, percaya dia akan keluar dari inning dengan mendahului jika bola Canha tidak terkena di kakinya. Jika ia telah berjaya, baseman kedua Jean Segura telah ditempatkan untuk bermain. Knebel menyerang pemukul seterusnya.

“Jika bola tidak terkena saya, kami menang,” katanya. “(Bleep) berlaku. Begitulah cara permainan itu kadangkala. Ini pastinya sesuatu yang sukar.”

Castellanos dan Bryce Harper kedua-duanya pulang ketika Phils melakukan 12 pukulan dan membina pendahuluan 7-0 untuk Nola, yang melontarkan tujuh inning bola satu larian.

“Ia adalah pukulan usus,” kata Harper. “Kami hanya tidak dapat menyelesaikannya.”

Dalam masa kurang dari seminggu, Phillies kini tidak diserang oleh Mets dan meledakkan kelebihan enam larian, inning kesembilan kepada Mets.

Ia tidak betul-betul selesa untuk berfikir bahawa Mets berada di sini selama tiga hari lagi, bermula malam Jumaat apabila mereka akan menghantar pemenang Cy Young tiga kali Max Scherzer ke bukit itu.

“Ia menyebalkan,” kata Kyle Schwarber, menyembur perkataan hari itu. “Tetapi apa yang kita akan lakukan? Ia sudah berakhir dengan. Teruskan ke esok.

“Kami mahu memenangi perlawanan, tetapi ia seperti ketika kami tidak terkena. Ia hanya satu kerugian. Kita perlu meneruskan ke hari berikutnya. Kita tidak boleh kempis dengan ini. Kita tidak boleh turun. Tidur sebentar dan esok kembali. Kami mempunyai tiga lagi perlawanan menentang pemain ini dan kami masih mempunyai peluang untuk memenangi siri ini.”

We wish to thank the writer of this short article for this awesome web content

Phillies mendahului enam larian, inning kesembilan dalam kekalahan terburuk era Joe Girardi


Check out our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/