Pilihan Harimau Akil Baddoo Ke Triple-A, Ingat Rony Garcia

The Tigers memilih pemain luar yang bergelut Akil Baddoo kepada Triple-A hari ini, pasukan itu mengumumkan. Dalam langkah yang sama, mereka memanggil semula RHP Rony Garcia untuk mengambil tempatnya dalam senarai.

Walaupun penurunan pangkat hampir tidak menyebabkan Baddoo yang berusia 23 tahun daripada rancangan jangka panjang GM Al Avila, ia menunjukkan perbezaan yang ketara antara permulaan pemain luar itu hingga musim 2022, di mana dia telah mengurangkan sedikit sebanyak .140/.218/ .220, dan permulaan hangat untuk kempen rookie 2021nya, di mana dia mencatatkan .271/.352/.462 tiga serong sebelum memudar ke bawah. Statistik lanjutan memang mencadangkan terdapat sekurang-kurangnya beberapa nasib malang yang terlibat dalam permulaannya yang perlahan, walaupun itu mungkin bukan gambaran keseluruhannya. Baddoo hanya menyaksikan sedikit peningkatan dalam kadar mogoknya (daripada 26.5% pada 2021 kepada 27.3 % pada 2022) dan penurunan kecil dalam kadar berjalannya (daripada 9.8% kepada 9.1%), tetapi BABIPnya telah jatuh daripada .335 (berbanding dengan purata MLB sebanyak .290) kepada hanya .176. Walaupun beberapa varians ini berkemungkinan boleh dijelaskan oleh kadar pukulan kerasnya (peratusan bola dalam permainan dengan halaju keluar 95 mph atau lebih tinggi) jatuh daripada 32.3% kepada 22.9%, dia juga mungkin menjadi mangsa kepada beberapa pukulan yang lemah- tuah bola tahun ini — dan mungkin merupakan penerima beberapa tuah tahun lepas.

2014 pusingan pertama Bukit Derekyang dipotong .250/.273/.281 tahun ini dalam aksi terhad, adalah calon yang paling berkemungkinan mengambil tempat Baddoo di tengah, sekurang-kurangnya dalam jangka pendek. Cody Stavenhagen dari The Athletic mencatatkan bahawa utiliti-man Willi Castro juga berkemungkinan melihat masa di sana, walaupun dia hanya mencatatkan segelintir pusingan liga besar sebagai pemain luar — dan kesemuanya di kiri.

Walaupun Baddoo bukan satu-satunya pelakunya, dia dan baseman kedua Jonathan Schoop sangat tidak produktif untuk skuad Detroit yang jelas menunjukkan prestasi yang kurang memuaskan. Selepas memberikan wang jaminan sebanyak $238MM dalam agensi bebas (untuk hentian singkat Javier Baezpermulaan Eduardo Rodriguez dan Michael Pinedadan pelega Andrew Chafin) dan memperoleh penangkap Tucker Barnhart dan pemain luar Austin Meadows melalui perdagangan (masing-masing daripada Reds dan Rays), Harimau telah terkial-kial bersama 80 wRC+ (mendahului hanya Royals, Red Sox, A, dan Reds) yang menyaksikan mereka ketinggalan sembilan perlawanan daripada rentak di AL Central.

Memandangkan kekurangan kedalaman medan luar di Detroit — dan terutamanya kekurangan pilihan di tengah — tidak mungkin Baddoo akan kekal di bawah umur untuk tempoh yang lama jika dia boleh mendapatkan semula stroknya di Toledo. Sekiranya dia gagal menemui prestasinya, bagaimanapun, dia menghadapi risiko dipintas oleh prospek sepuluh teratas konsensus Riley Greenesiapa yang pernah diketepikan oleh kaki kanan yang patah tetapi dijangka kembali beraksi sekitar penghujung Mei – dan boleh membuktikan dirinya bersedia untuk kejohanan utama tidak lama selepas itu.

Dalam apa yang akan menjadi tugas kedua beliau bersama kelab musim ini, Garcia, pemilik kerjaya 6.39 ERA (6.42 FIP) merentasi 31 pusingan liga besar, akan berada di bahagian belakang bullpen Detroit. The righty berkesan dalam aksi terhad sebelum dia dipilih untuk Triple-A menjelang kepulangan Chafin lewat April daripada kecederaan, mencatatkan 6 1/3 inning 2.84 ERA bola.We would love to say thanks to the author of this short article for this remarkable material

Pilihan Harimau Akil Baddoo Ke Triple-A, Ingat Rony Garcia


Visit our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/