Plaintif Deshaun Watson memfailkan saman terhadap Houston Texans

Salah seorang wanita yang menyaman Deshaun Watson dan menuduhnya melakukan salah laku seksual juga telah menyaman bekas pasukan NFL Watson, Houston Texans, menuduh organisasi itu membolehkan tingkah laku quarterback dalam sesi urut.

Tuntutan yang difailkan pada hari Isnin adalah yang pertama “daripada kemungkinan ramai yang menentang Houston Texas berkaitan dengan tingkah laku Deshaun Watson,” kata peguam wanita itu, Tony Buzbee, hari Isnin dalam satu kenyataan. “Cukuplah untuk mengatakan, bukti besar yang dikumpul menunjukkan bahawa Houston Texans membolehkan tingkah laku Watson adalah sangat mencelakakan. Kami percaya orang Texas tahu atau pastinya tahu tentang kelakuan Watson. Selain itu, kami percaya pemfailan itu bercakap untuk dirinya sendiri.”

Watson, kini quarterback Cleveland Browns, baru-baru ini mencapai penyelesaian sulit dengan 20 daripada 24 wanita yang telah menyamannya atas dakwaan salah laku seksualnya dalam sesi urut pada 2020 dan awal 2021. Dia menghadapi perbicaraan NFL berhubung kelakuannya pada hari Selasa, yang boleh menyebabkan penggantungan selama setahun atau lebih.

Dalam kes ini, plaintif sebelum ini menyaman Watson, tidak bersetuju dengannya dan kini menyaman Texas, mendakwa bahawa pasukan itu adalah sebahagian daripada konspirasi sivil dan gagal mengawasinya atau memberi amaran kepadanya tentang kelakuan dan kecenderungannya.

Dia mendakwa Watson memandu kira-kira 35 minit ke rumah ibunya di Manvel, Texas, selepas dia meminta urutan daripadanya di Instagram pada November 2020. Dia mempunyai dua pertemuan dengannya, dan dia berkata dia mendedahkan dirinya kepada ibunya dan memancutkannya semasa pertemuan kedua. Wanita yang sama memberi keterangan di hadapan juri besar di Brazoria County, Texas, pada bulan Mac, juri besar kedua yang memilih untuk tidak mendakwanya atas tuduhan jenayah.

Watson, 26, telah menafikan salah laku. Texans mengeluarkan kenyataan hari Isnin.

“Kami menyedari tuntutan mahkamah yang difailkan terhadap kami hari ini, kata kenyataan itu. “Sejak Mac 2021, kami telah menyokong dan mematuhi sepenuhnya penguatkuasaan undang-undang dan pelbagai siasatan. Kami akan terus mengambil langkah yang perlu untuk menangani dakwaan terhadap organisasi kami.”

Tuntutan baharu itu berkongsi naratif yang berbeza.

“Orang Texas tahu atau sepatutnya tahu bahawa, walaupun terdapat banyak sumber urut dan terapi fizikal yang tersedia untuk Watson melalui organisasi Texas, dan walaupun teguran berulang kali daripada kakitangan latihan Texas untuk menggunakan sumber yang disediakan secara eksklusif, Watson memilih untuk mencari dan melibatkan wanita ‘terapi urut’nya sendiri dari Instagram, jauh dari kemudahan orang Texas,” kata tuntutan mahkamah baru itu. “Fakta menunjukkan bahawa Watson berulang kali menggunakan sumber orang Texas untuk ‘terapi’ itu.”We would like to thank the writer of this post for this remarkable content

Plaintif Deshaun Watson memfailkan saman terhadap Houston Texans


Find here our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/