Playoff MLB: Phillies merangkul tempat dalam Siri Dunia apabila homer dramatik Bryce Harper menumbangkan Padres dalam NLCS Game 5

Sekiranya Philadelphia Phillies membenarkan diri mereka untuk bermimpi di atasnya, menandatangani Bryce Harper bermakna kembali ke Siri Dunia. Pada hari Ahad, impian itu menjadi kenyataan apabila Harper meneruskan larian rumah dua kali berturut-turut pada inning kelapan permainan NLCS 5 yang dibasahi hujan untuk menumbangkan San Diego Padres4-3, dan merangkul perjalanan ke Fall Classic.

Ditandatangani selama 13 tahun dan $330 juta sebelum 2019, tempoh Harper di Philadelphia, sehingga Jun, merupakan gabungan yang mengecewakan antara kecemerlangan individu dan kesederhanaan kolektif. Pasukan itu berlepas selepas memecat pengurus Joe Girardi dan menggantikannya dengan jurulatih bangku, Rob Thomson. Walaupun menjadi pasukan ketiga terbaik NL East, mereka berjaya masuk ke dalam gambar playoff pada musim panas dan bertahan di tempat keenam dan terakhir dalam medan pasca musim yang diperluaskan pada bulan September.

sekarang, bermain besbol jenama tersendiri yang kadangkala huru-haramereka telah menuntut panji NL dan tempat pertama bagi francais Siri Dunia sejak 2009.

[Get your Phillies NL champions gear here]

Permainan 5 dipengaruhi oleh keadaan basah sepanjang. Setelah memendekkan jadual playoff berikutan sekatan keluar, MLB memilih untuk bermain permainan melalui hujan di Philadelphia. Terdapat hanya satu hari rehat yang terbina dalam jadual NLCS dan ALCS — selepas Permainan 2 — dan bukannya dua yang biasa.

Di bahagian atas yang ketujuh, hujan lebat seolah-olah mengubah nasib pasukan apabila Padres membawa lari ke hadapan di atas satu siri padang liar oleh pelega Phillies Seranthony Dominguez.

Tetapi Harper bertindak balas pada inning berikut, meledakkan homernya yang penting daripada pemain persediaan San Diego, Robert Suarez. Itu menyusuli Permainan 4 di mana Harper menghadkan kemunculan semula Phillies yang rakus dengan kemenangan berganda RBI.

The Phillies beralih kepada pemerolehan tarikh akhir perdagangan David Robertson dalam kesembilan, tetapi akhirnya membawa masuk Game 3 starter Renjer Suarez untuk mendapatkan dua out terakhir selepas dua Padres sampai.

Harper, MVP NL dua kali, sedang menulis legenda Oktober. Walaupun pasukan yang kuat, masa beliau di warganegara menghasilkan sifar kemenangan siri playoff. Sekarang dia mempunyai tiga. Mencapai lebih .400 pada postseason setakat ini, Harper sedang panas terik menuju ke penampilan Siri Dunia pertama dalam kerjaya yang telah di bawah mikroskop sejak Sports Illustrated menggelarnya sebagai “yang terpilih” pada usia 16 tahun.

Dia kelihatan seperti itu untuk pangkalan peminat Philadelphia yang mengalami kekecewaan pada penghujung era yang diketuai oleh Ryan Howard, Jimmy Rollins dan Chase Utley, kemudian pembinaan semula yang panjang dan berliku.

Dalam perlawanan timbal balik dari Permainan 1, Zack Wheeler dan Yu Darvish sebahagian besarnya mengawal tindakan lebih awal. Mereka masing-masing masuk ke inning ketujuh, membenarkan dua larian setiap satu, tetapi kedua-duanya tidak mengambil kira keputusan itu.

Kemenangan Padres bermakna siri itu kembali ke San Diego untuk Permainan 6 dan berpotensi Permainan 7. Sebaliknya, Philadelphia meraikan panji malam Ahad dan bersedia untuk pertembungan dengan sama ada Astros atau Yankees. Houston, mendahului 3-0 dalam ALCS, boleh menutup perlawanan itu seawal malam Ahad di Bronx.

Perlu mengikuti jalan cerita utama Oktober? Kami telah membantu anda.

We wish to give thanks to the author of this short article for this incredible material

Playoff MLB: Phillies merangkul tempat dalam Siri Dunia apabila homer dramatik Bryce Harper menumbangkan Padres dalam NLCS Game 5


Find here our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/