Porter Nuggets tidak menolak kepulangan lawan Warriors

SAN FRANCISCO — Penyerang Denver Nuggets yang cedera Michael Porter Jr., menaruh harapan bahawa dia boleh bermain dalam siri pusingan pertama pasukannya menentang Golden State Warriors.

“Sekarang ini, saya menerimanya setiap perlawanan. Saya tidak menolak apa-apa,” kata Porter kepada Andscape ESPN berikutan kekalahan 123-101 Nuggets kepada Warriors dalam Permainan 1 pada malam Sabtu. “Ini adalah perkara yang saya tidak mahu berurusan lagi, jadi saya hanya mengambil masa saya. … Saya bermain permainan demi permainan. Setiap pagi saya bangun dan saya tahu saya berasa baik. . Setiap hari saya semakin rapat.”

Porter menjalani pembedahan tulang belakang lumbar pada 1 Disember untuk menangani kecederaan belakang bawah. Ia adalah pembedahan belakang ketiganya sejak November 2017, ketika dia bermain untuk Universiti Missouri. Pemain setinggi 6 kaki 10, 218 paun itu kelihatan terjejas secara fizikal musim ini selepas mencatatkan purata 9.9 mata dan 6.6 lantunan sebelum diketepikan. Dia kali terakhir bermain untuk Nuggets pada 6 November menentang Houston Rockets.

Adrian Wojnarowski dari ESPN melaporkan pada 27 Februari bahawa Porter dijadualkan kembali ke barisan pemain pada bulan Mac. Tetapi Porter memberitahu Andscape bahawa harapan itu berubah selepas dia mengalami kemunduran dalam pemulihannya sebulan lalu.

“Saya berasa cukup baik. Berasa bersedia untuk pergi. Saya bersedia untuk melangkah ke belakang. Baru mengalami sedikit sakit, jadi saya sedar kira-kira sebulan yang lalu bahawa saya baik, tetapi saya terlalu memaksa diri untuk kembali, ” katanya. “Saya boleh melakukan apa sahaja. Saya tidak mempunyai sekatan. Tetapi apabila saya kembali bermain dengan kelajuan penuh dan melakukan segala-galanya, ketika itulah saya sedikit sakit. Jadi, saya hanya memutuskan bahawa jika saya rasa sempurna, saya akan datang balik. Jika tidak, saya akan ambil masa saya.”

Ketika ditanya bagaimana perasaan badannya sekarang, Porter berkata: “Saya berasa dekat dengannya [perfect].”

The Nuggets membuka siri playoff mereka menentang Golden State tanpa Porter, pengawal All-Star 2019 Jamal Murray dan pengawal simpanan Facundo Campazzo. Murray tidak bermain sejak merobek ACL di lutut kirinya pada playoff musim lalu. Campazzo menjalani penggantungan satu perlawanan semasa Permainan 1 kerana menolak pengawal Los Angeles Lakers Wayne Ellington seminggu yang lalu. The Nuggets tidak menolak Porter dan Murray kembali. Permainan 2 antara Nuggets dan Warriors ialah malam Isnin.

Porter hanya bermain tiga perlawanan di Missouri semasa musim 2017-18 kerana masalah belakang. Pemain persediaan No. 1 ESPN dalam Kelas 2017 berubah daripada menjadi pilihan No. 1 yang berpotensi dalam draf NBA 2018 kepada pilihan ke-14 kepada Nuggets dan terlepas keseluruhan musim rookienya selepas pembedahan belakang.

Dia memenuhi potensinya semasa musim 2020-21, dengan purata 19 mata, 7.3 lantunan dan 2.8 3 mata yang dibuat setiap perlawanan, dan Nuggets memberinya ganjaran lanjutan lima tahun bernilai sekurang-kurangnya $173 juta yang bermula musim depan. Kecederaan telah menghadkannya kepada 125 perlawanan musim biasa sepanjang empat musim.

“Saya suka bola keranjang dan saya meletakkan segala-galanya ke dalam pemulihan,” katanya. “Saya lebih suka meletakkan segala-galanya di gelanggang daripada pemulihan, tetapi ia ada di sana. Ini semua adalah peluang yang baik untuk berkembang. Beberapa hari saya boleh melihat positif. Beberapa hari saya terperangkap dalam negatif. Tetapi saya cuba untuk kekal positif dan bukannya negatif.

“Orang ramai telah mengira saya sebelum ini. Saya akan kembali dan lebih baik. Ia hanya masalah masa. Orang ramai terperangkap di sini dan sekarang. Tetapi ini bukan yang terakhir saya. Saya telah melalui ini . Saya berasa baik. Saya akan kembali lebih baik daripada sebelumnya. Saya tidak mempunyai keraguan dalam fikiran saya.”

Porter menyifatkan cabaran kembali daripada kecederaan belakangnya adalah “lebih mental daripada fizikal” dan berterima kasih kepada jurulatih olahraganya semasa pemulihannya. Dia juga memuji kepercayaan Kristiannya kerana membantunya melalui hari-hari yang sukar.

“Melalui semua ujian saya, melalui semua kesukaran saya sentiasa kembali kepada gambaran yang lebih besar,” katanya. “Saya melalui sesuatu atas sebab tertentu. Saya cuba untuk benar-benar belajar daripada itu… Saya tahu di mata saya Tuhan sentiasa ada rancangan untuk saya, jadi saya cuba untuk tidak mengalah. Apabila anda mengalami kecederaan, apabila anda bekerja sesusah ini, anda sedar bahawa sekuat mana pun anda bekerja, banyak perkara yang diserahkan kepada Tuhan.”

We wish to give thanks to the author of this post for this remarkable material

Porter Nuggets tidak menolak kepulangan lawan Warriors


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/