Pusingan Akhir NBA 2022: Di Boston, Draymond Green daripada Warriors mendapat cincin keempatnya dan ketawa terakhir

Draymond Green, empat-juara NBA masa, Pahlawan Negeri Emas legenda hidup, penganalisis TNT, podcaster yang semakin popular, dan Hall of Famer masa depan, telah ketawa terakhir di TD Garden. Di bangunan yang sama di mana dia disambut dengan ejekan dan F-Yous, di mana enam hari sebelum itu dia menyaksikan kebanyakan suku keempat turun dari bangku simpanan, Green meletakkan cap jarinya di seluruh Permainan 6 — 12 mata, 12 lantunan, lapan bantuan, dua blok, dua curi, hanya satu kesalahan — dan penjahat itu muncul sebagai pemenang.

Green mengambil kesalahan apabila dia terlepas 10 daripada 12 pukulannya dan Boston Celtics mencuri kelebihan gelanggang sendiri pada perlawanan pembukaan Akhir. Dia berasa panas apabila dia melakukan kesalahan dalam Permainan 3 dan orang ramai “menangkap saya tidak berjaga-jaga,” seperti yang dikatakannya. Dan apabila Warriors perlu memenangi perlawanan tertutup dalam persekitaran yang bermusuhan untuk merangkul kejuaraan keempat mereka dalam tempoh lapan tahun, Green sangat diperlukan. Dia mencatatkan masa 42 minit, paling banyak dia bermain dalam permainan bukan lebih masa sejak 13 Jun 2019, kali terakhir mereka bermain dalam Permainan 6 di Pusingan Akhir.

“Jika anda tahu bola keranjang, dan anda menonton Permainan 1, saya tidak mempunyai permainan yang buruk 1,” kata Green. “Dan saya mempunyai Permainan 2 yang luar biasa. Dan Permainan 3 adalah seperti, dahsyat, mengerikan. Dan Permainan 4 bukanlah usaha terbaik saya tetapi tidak benar-benar istimewa. Dan Permainan 5, Permainan 5, saya cukup mantap. Keluar dengan hebat tenaga.

“Permainan 6, saya mendominasi.”

Stephen Curry akhirnya, berhak mengangkat trofi MVP Akhir selepas kemenangan 103-90, tetapi adakah anda akan melihat skor akhir itu? Ini, seperti kemenangan Golden State yang lain dalam siri ini, adalah satu kemelut, penghargaan kepada pertahanan yang menduduki tempat kedua selepas Boston, mencerminkan Green lebih daripada orang lain. Celtics menjaringkan 96.8 mata setiap 100 penguasaan dalam Permainan 6, dan menurut Cleaning The Glass, hanya 81.8 setiap 100 di separuh gelanggang.

“Pertahanan kami sangat hebat dalam siri ini, terutamanya tiga perlawanan terakhir,” kata jurulatih Warriors, Steve Kerr. “Dan Celtics mempunyai pertahanan terbaik dalam liga, tetapi kami berada tepat di belakang mereka. Saya fikir apa yang membuatkan kumpulan ini benar-benar istimewa, selain yang jelas dengan Steph, adalah keamatan pertahanan dan serba boleh. Dan untuk itu, Draymond adalah lelaki yang tunjuk kepada, pemimpin segalanya.”

Selepas kedua-dua kekalahan Golden State, Green berkata bahawa dia dan pasukan perlu bermain dengan lebih kuat dan Boston terlalu selesa. Warriors menentang serangan yang boleh mencapai tahap yang tinggi, tetapi boleh hilang kendali apabila ditekan dan ditolak. Mereka bergelut menentang pertahanan separuh gelanggang Celtics, tetapi mereka tahu mereka akan menikmati peluang peralihan jika mereka boleh menciptanya. Dalam penentuan, Boston memusingkan bola sebanyak 22 kali, 13 daripadanya adalah mencuri. Dan sama ada Celtics terbatuk-batuk atau terlepas pukulan, Green selalunya lelaki yang menolak bola ke dalam gelanggang, membuat mereka berada di hadapan mereka.

Green juga merupakan salah seorang daripada ramai lelaki yang melanggar papan. Pada awal suku kedua, dia menolak Jayson Tatum keluar dari jalan dan mengetuk bola terus ke Jordan Poole untuk 3. Kira-kira seminit kemudian, dia mengejar ketinggalan lagi dan segera menemui Poole untuk satu lagi. Warriors melantun semula 40.7 peratus daripada kesilapan mereka pada hari Khamis, dan mereka menjaringkan 21 mata peluang kedua.

“Dia adalah ketua kami, dan kami memerlukan dia untuk bersikap tegas,” kata orang besar Golden State, Kevon Looney. “Dia dan Steph mempunyai gaya kepimpinan yang sangat berbeza, dan mereka mengimbangi antara satu sama lain. Apabila anda mempunyai Draymond di luar sana meletakkan tubuhnya dalam barisan, dia boleh menjadi penjahat, apa sahaja yang anda perlukan dia lakukan. Dia akan pergi ke sana dan lakukannya untuk pasukan. Kami tidak boleh memberi dia kredit yang cukup untuk apa yang dia lakukan untuk kami.”

Looney berkata bahawa Warriors “semacam permainan dengan tenaga yang sama yang dia bawa pada bahagian pertahanan,” sambil menambah bahawa “kami selalu bercakap tentang Stephen dalam serangan, dan kami membandingkan Draymond pada pertahanan dengan cara yang sama.” Dalam erti kata lain, anda mengharapkan dia untuk menetapkan nada untuk pertahanan, memberitahu semua orang di mana untuk berada dan membuat permainan seperti ini:

Walau bagaimanapun, anda tidak semestinya mengharapkan dia membuat pukulan terapung pada penguasaan serangan pertama Golden State, atau membuat dua pukulan sudut 3, salah satu daripadanya betul-betul di hadapan bangku simpanan Boston, atau membuat 2 pukulan panjang ke atas Robert Williams III sebagai Celtics. sedang berlari:

“Dia selalu berkata, ‘Saya 90 peratus dalam cengkaman,'” kata Looney. “Kami selalu berkata, apabila ia adalah perlawanan yang hampir, dia akan beraksi dan membuat sesuatu berlaku. Apabila anda mempunyai seseorang yang anda boleh harapkan seperti itu dan bergantung harap, ia memberikan semua orang rangsangan keyakinan.”

“Dia kurang ajar dan dia adalah siapa dia, tetapi apabila anda memerlukannya, dia muncul,” kata Andre Iguodala.

Green berkata bahawa dia tahu dia belum menyusun permainan yang hebat dan lengkap dalam siri ini. Baginya, ini semua tentang mengekalkan kursus.

“Saya berkata, ‘Masa yang lebih baik daripada meletakkannya malam ini,'” kata Green. “Saya rasa saya tidak mendengar ‘F-awak, Draymond” sepanjang malam. Mereka tidak boleh. Jadi, anda tahu, adalah mudah untuk melaungkan “F-awak” apabila seseorang mengalami permainan yang teruk, tetapi tidakkah anda boleh melakukannya apabila mereka mempunyai permainan yang hebat? Saya tidak banyak mendengarnya malam ini. Mungkin saya hanya terkunci.”

Terdapat satu lagi lagu “F— Awak, Draymond,” pada hari Khamis. Kali ini, rakan-rakan sepasukan Green yang mengigau, di dalam bilik persalinan yang direndam champagne, adalah orang-orang yang mengatakannya, dengan senyuman yang diraih di wajah mereka.

Peralatan kejohanan NBA Warriors kini tersedia

Golden State Warriors telah memenangi gelaran NBA keempat mereka dalam lapan musim terakhir. Kini, anda boleh meraikan dengan topi kejohanan, baju, hoodie dan banyak lagi. Lihat keseluruhan koleksi di sini.

Kami mungkin menerima komisen untuk pembelian yang dibuat melalui pautan ini.

We would like to thank the writer of this short article for this amazing web content

Pusingan Akhir NBA 2022: Di Boston, Draymond Green daripada Warriors mendapat cincin keempatnya dan ketawa terakhir


Find here our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/