Rahul Dravid: Rishabh Pant kekal ‘sebahagian integral daripada barisan India’

ketua jurulatih India Rahul Dravid telah menyokong Rishabh Pantberkata dia kekal sebagai “sebahagian penting” dari sisi, walaupun penjaga gawang-pemukul menguruskan hanya 58 larian pada kadar mogok 105.45 dalam lima T20I menentang Afrika Selatan.
Masuk ke dalam siri ini, Pant telah menjaringkan 340 larian pada purata 30.90 dalam IPL 2022. Kadar mogoknya pada kejohanan itu adalah 151.78, jauh lebih tinggi daripada dua edisi terakhir – 113.95 pada 2020 dan 128.52 pada 2021. Dravid berkata pasukan itu menjangkakan dia memainkan peranan penyerang yang sama di peringkat antarabangsa juga.

“Apabila anda meminta orang ramai bermain dengan jenama kriket yang lebih menyerang di bahagian tengah dan mengambil permainan lebih sedikit, kadangkala sukar untuk menilai berdasarkan dua atau tiga perlawanan,” kata Dravid selepas wash- daripada T20I kelima di Bengaluru.

“Saya fikir dia mempunyai IPL yang cukup bagus. Dia mungkin tidak kelihatan baik secara purata, tetapi kadar mogoknya benar-benar baik. Dia ingin meningkatkannya sedikit – ke tempat dia mungkin tiga tahun lalu. Kami Saya berharap kami boleh mendapatkan nombor seperti itu daripadanya di peringkat antarabangsa juga. Dalam proses itu, dia mungkin tersilap dalam beberapa perlawanan.

“Tetapi dia kekal sebagai sebahagian daripada barisan pemukul kami. Kami tahu apa yang dia lakukan dengan kuasa yang dia ada. Hakikat bahawa dia seorang pemain kidal adalah sangat penting kepada kami di bahagian tengah. Dan dia telah bermain. beberapa ketukan yang baik. Sudah tentu, secara peribadi, dia ingin menjaringkan beberapa lagi larian tetapi ia tidak begitu membimbangkan. Bagi kami, dia pastinya sebahagian besar daripada rancangan kami yang akan diteruskan dalam beberapa bulan akan datang.”

Dinesh Karthik, sementara itu, terus menarik perhatian dalam peranan khusus sebagai adunan akhir yang ketat-lima overs. Di dalam T20I keempat di Rajkot, Karthik telah memecahkan 27-bola 55, jenis ketukan yang, Dravid berkata, “sudah tentu membuat anda bermula”. Karthik dan Hardik Pandya, yang melakukan 46 daripada 31 hantaran, telah menambah 65 daripada 33 bola untuk mengangkat India kepada 169, yang terbukti sebagai jumlah kemenangan.

“Dia dipilih untuk kemahiran yang sangat spesifik,” kata Dravid tentang Karthik. “Dan ia bagus apabila itu seperti ditunjukkan dalam erti kata bahawa ia bersatu dengan cemerlang untuk kami dalam permainan Rajkot, di mana kami memerlukan prestasi besar itu dalam lima over terakhir untuk dapat membuat markah par. Dia dan Hardik [Pandya] dipukul dengan indah untuk kita; kedua-duanya adalah penguatkuasa kami pada akhirnya, lelaki yang boleh memanfaatkan lima-enam over terakhir.

“Mereka mungkin dua daripada yang terbaik di dunia dalam lima-enam perlawanan terakhir. Jadi, ya, sungguh menggembirakan melihat Karthik tampil dan melakukan apa yang dia telah dipilih. Ia sudah tentu membuka lebih banyak pilihan untuk kita ke hadapan. Babak seperti itu sudah tentu membuatkan anda mula. Seperti saya memberitahu mereka ini bukan tentang mengetuk pintu – anda perlu mula mengetuk pintu ke bawah, dan babak seperti itu sudah tentu bermakna dia mengetuk dengan sangat kuat.”

“Shreyas, pada bahagian awal [of the series] pada wiket rumit, menunjukkan niat dan bermain secara positif. Ruturaj menunjukkan dalam satu babak tertentu [in the third T20I] apa kualiti dan kemahiran yang dia ada.”

Jurulatih India Rahul Dravid

Dengan Rohit Sharma, KL Rahul dan Virat Kohli bukan sebahagian daripada siri itu, terdapat peluang untuk pemain pinggiran membentangkan kes mereka. Ishan Kishan menjaringkan 206 larian – setakat ini paling banyak dalam siri – pada kadar mogok 150.36, tetapi Ruturaj Gaikwad dan Shreyas Iyer gagal menarik perhatian. Gaikwad mencatatkan hanya 96 larian dalam lima babak pada kadar mogok 131.50, dan Iyer 94 larian pada 123.68. Tetapi Dravid tidak kecewa dengan mereka.

“Kami tidak akan membuat reaksi menjerit,” katanya. “Seperti yang anda lihat, saya tidak suka menilai orang selepas satu siri, atau satu perlawanan. Setiap seorang daripada lelaki yang mendapat peluang di sini benar-benar layak mendapat peluang itu; mereka telah memperolehnya. Dan dalam format permainan ini, anda akan mempunyai beberapa permainan yang baik dan beberapa permainan yang buruk.

“Saya fikir Shreyas, pada bahagian awal [of the series] pada beberapa wiket yang rumit, menunjukkan banyak niat dan bermain sangat positif untuk kami. Ruturaj menunjukkan dalam satu babak tertentu [in the third T20I] apa kualiti dan kemahiran yang dia ada.

“Dalam Twenty20, anda boleh mempunyai permainan ganjil [where] bentuk dan prestasi anda naik dan turun sedikit. Jadi kami tidak kecewa sangat dengan sesiapa. Sebagai satu kumpulan, kami sedang mencari untuk memainkan jenama kriket yang lebih positif dan menyerang sejak awal. Dan kami mengenali anda apabila anda cuba melakukan itu, ia tidak selalunya akan berjaya. Tetapi apa yang kami pasti jelas tentang jenis kriket yang kami mahu mainkan.”

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this incredible material

Rahul Dravid: Rishabh Pant kekal ‘sebahagian integral daripada barisan India’


Check out our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/