Reaksi Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej: Alabama dinilai berlebihan, USC diremehkan dalam 25 teratas terkini

Aksi bola sepak kolej pada Minggu 12 menampilkan permainan liar dengan setiap empat pasukan terbaik di negara ini bergelut untuk meraih kemenangan. Adakah itu menggegarkan edisi minggu ini Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej? Tidak juga. Empat teratas kekal sama dengan Georgia di No. 1, Negeri Ohio di No. 2, Michigan di No 3 dan TCU berada di No. 4 selepas kemenangan ke atasnya Baylor.

Walau bagaimanapun, terdapat perubahan di belakang pasukan yang menduduki empat teratas. Antara pergerakan yang paling ketara ialah Tennessee jatuh dari No. 5 ke No. 10 selepas kekalahan hebat kepada South Carolina yang tidak berperingkat dan Carolina Utara jatuh dari 13 ke No 17 selepas kalah kepada Georgia Tech.

Jadi, pasukan manakah dalam Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej yang dikemas kini yang dinilai berlebihan dan dipandang rendah ketika kami memasuki hujung minggu terakhir musim biasa? Mari kita lihat.

Crimson Tide yang mengalami dua kekalahan mendahului No. 7, satu tempat di hadapan satu kekalahan Clemson dan tiga tempat di hadapan pasukan Tennessee dengan rekod yang sama yang kalah pada bulan Oktober. kenapa? Kerana bias terkini dan fakta bahawa Tennessee baru sahaja dihisap oleh tidak berperingkat Carolina Selatan? Itu bukan alasan yang munasabah.

Alabama bergelut untuk ditewaskan Texas, Arkansas, Texas A&M dan Ole Cik. Itu sebagai tambahan kepada “kerugian yang baik” kepada No. 5 LSU dan No. 10 Tennessee, yang dirujuk oleh pengerusi jawatankuasa pemilihan CFP Boo Corrigan pada siaran itu. “Kawalan permainan” ialah metrik yang sering disebut oleh jawatankuasa, dan Alabama telah bergelut untuk mengawal beberapa perlawanan tahun ini walaupun dalam kemenangan. The Crimson Tide adalah No. 7 kerana pengiktirafan jenama — tidak lebih dan tidak kurang.

Diremehkan: USC

Trojan telah menang di No. 21 Negeri Oregon dan di No. 18 UCLAyang terakhir berlaku pada Minggu 12. Satu kekalahannya ialah kekalahan satu mata liar di jalan ke No. 14 Utah. Kenapa, sebenarnya, ia berada di sebalik LSU dua kerugian? Nampaknya ia sama ada lebih kepada persetujuan SEC atau, sebaliknya, penalti kepada Pac-12.

The Tigers mempunyai dua kekalahan: Minggu 1 kalah kepada No. 16 Negeri Florida dan kekalahan hebat di tempat sendiri kepada No. 10 Tennessee. Kemenangan tandatangan mereka mengatasi No. 7 Alabama dan No. 20 Ole Miss. Itu adalah kemenangan yang mantap, tetapi adakah mereka itu jauh lebih baik daripada apa yang telah disiarkan oleh USC? Tidak. USC harus diberi ganjaran untuk 10 kemenangannya, tidak dihukum kerana persepsi persidangan walaupun mempunyai resume yang lebih baik daripada pasukan di atasnya.

Itik dua kekalahan berada di kedudukan No. 9 selepas kemenangan 20-17 ke atas Utah, yang, jangan salah faham, adalah kemenangan yang hebat. Bagaimanapun, mereka disingkirkan dua minggu daripada kekalahan di tempat sendiri kepada No. 13 Washington yang mematahkan rentak kemenangan 23 perlawanan di tempat sendiri di Stadium Autzen.

Oregon mendapat manfaat daripada keraguan kerana ia mempunyai kekalahan “baik” kepada Georgia yang berada di kedudukan teratas pada Minggu 1, walaupun ia adalah pukulan 49-3 di mana Dawgs boleh meletakkan 70 jika mereka mahu. Perbezaan titik sepatutnya penting … sekurang-kurangnya sedikit. Nampaknya Oregon diberi ganjaran kerana hanya bermain Georgia di Atlanta dan bukannya apa yang sebenarnya dilakukannya di padang di Stadium Mercedes-Benz.

Perlukan lebih banyak bola sepak kolej dalam hidup anda? Dengar di bawah dan langgan Podcast Cover 3 di mana Chip Patterson dan Tom Fornelli memecahkan edisi terkini Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej.

Diremehkan: Washington

Huskies yang berada di kedudukan ke-13 dalam bahagian “underrated” berjalan seiring dengan Oregon disenaraikan sebagai “overrated.” Washington menewaskan Oregon di jalan raya dan menang ke atas Negeri No. 21 Oregon. Itu mesti penting. Serangan hantaran yang diketuai oleh quarterback Michael Penix Jr. adalah salah satu yang paling dinamik di negara ini, dan jurulatih Kalen DeBoer telah menghidupkan semula program yang pernah dibanggakan menjadi pesaing dalam hanya satu musim.

Washington kalah di UCLA, pasukan yang dikalahkan oleh Oregon. Ia juga mempunyai kerugian yang tidak dapat dijelaskan Negeri Arizona, yang jelas bergema dalam lingkungan bilik mesyuarat lebih daripada kemenangan head-to-head Huskies ke atas Ducks. Jika semua perkara adalah sama, atau sekurang-kurangnya hampir sama, keputusan head-to-head adalah penting. Washington cukup dekat dari sudut pandangan untuk layak mendapat kedudukan yang lebih tinggi daripada Oregon.

We wish to give thanks to the writer of this short article for this awesome web content

Reaksi Kedudukan Playoff Bola Sepak Kolej: Alabama dinilai berlebihan, USC diremehkan dalam 25 teratas terkini


Our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/