Renjer Berdaya Tahan Menempa Identiti Mereka dengan Satu Lagi Kemenangan 7

Jared C. Tilton/Getty Images

Entah bagaimana, New York Rangers berjaya mara ke Final Persidangan Timur 2022 tanpa berhadapan dengan penjaga gol permulaan.

Mereka melalui Casey DeSmith, Louis Domingue dan Tristan Jarry dalam pusingan pertama playoff Piala Stanley menentang Pittsburgh Penguin.

Mereka menumbangkan Carolina Hurricanes di Raleigh pada pusingan kedua dalam Game 7 pada malam Isnin dengan kemenangan 6-2, berdepan Antti Raanta dan Pyotr Kochetkov.

Apa yang boleh berlaku dalam siri ini jika Carolina mempunyai pemain terbaiknya, Frederik Andersen? Rangers akan menghadapi ujian yang lebih sukar pada pusingan seterusnya menentang Andrei Vasilevskiy dan Tampa Bay Lightning, tetapi selepas memenangi dua Game 7s, anda tidak boleh mengira mereka keluar.

“Kami tidak akan pergi,” kata penyerang Chris Kreider. “Tidak kira markah.”

Permulaan Chicago Bulls yang Baik Dibayangi Oleh Separuh Masa Kedua

Jared C. Tilton/Getty Images

Rangers telah terbukti menjadi pasukan yang sangat sukar, memenangi lima perlawanan terakhir mereka apabila menghadapi penyingkiran. Mereka cemerlang pada pusingan awal playoff dengan menggunakan formula yang sama yang mereka gunakan sepanjang musim—pasukan khas dan penjaga gol—tetapi kemunculan “Kid Line” Alexis Lafreniere, Filip Chytil dan Kaapo Kakko serta prospek muda Blueshirts, termasuk pertahanan K’Andre Miller dan Braden Schneider, meletakkan pasukan di atas.

Pemain terbaik Rangers bermain seperti itu, yang kedengaran klise tetapi sebenarnya penting dalam pasca musim. Mika Zibanejad berada dalam perbualan Conn Smythe dengan 19 mata (tujuh gol, 12 bantuan) dalam 14 perlawanan. Adam Fox, yang membuka jaringan pada Isnin, berada tepat di belakangnya dengan 18. Dan Chris Kreider mengetuai pasukan dengan lapan gol.

Barisan teratas Kreider, Zibanejad dan Frank Vatrano dan barisan kedua Artemi Panarin, Ryan Strome dan Andrew Copp telah meletakkan nombor yang mencolok. Tetapi gali sedikit lebih dalam, dan anda akan melihat bahawa kebanyakannya adalah pengeluaran pasukan khas.

Naratif di sekitar Rangers semasa musim biasa ialah mereka terlalu bergantung kepada penjaga gol Igor Shesterkin dan tidak dapat menahan pasukan dengan lima lawan lima. Itu berubah selepas tarikh akhir perdagangan apabila pengambilalihan Copp, Vatrano dan, pada tahap yang lebih rendah, Tyler Motte dan Justin Braun membantu mengawal permainan lebih daripada yang dimiliki Rangers.

Permulaan Chicago Bulls yang Baik Dibayangi Oleh Separuh Masa Kedua

Gregg Forwerck/NHLI melalui Getty Images

Tetapi pada postseason, Rangers telah mengawal bahagian pukulan kurang daripada 50 peratus masa, menurut Natural Stat Trick. Mereka telah membenarkan lebih banyak peluang menjaringkan gol pada lima lawan lima (428) daripada yang mereka cipta (309). Bahagian matlamat jangkaan mereka adalah kira-kira 40 peratus.

Namun, permainan kuasa amat berbahaya. Panarin dan Strome bekerjasama dengan Kreider, Zibanejad dan quarterback Fox di unit teratas. Copp dan Kid Line bersama Jacob Trouba di unit kedua. Skuad No. 2 tidak mendapat banyak masa, tetapi ia berbaloi, sama ada dengan menjaringkan gol atau mencipta momentum.

Permainan kuasa klik pada kadar 32.5 peratus, yang merupakan markah kedua terbaik dalam playoff di belakang Colorado Avalanche (34.5), yang akan bermain di Persidangan Akhir Persidangan Barat menentang Edmonton Oilers. Rangers menjaringkan dua gol power-play Isnin, menandakan kali keempat dalam sejarah kelab pasukan telah menukar dengan kelebihan lelaki lebih daripada sekali dalam permainan ketujuh siri.

Kanak-kanak dan veteran nampaknya memuncak pada masa yang sama, dan kebetulan ia adalah masa yang sesuai, itulah yang dibayangkan oleh pasukan untuk kumpulan ini selama ini.

Empat tahun lalu, kelab itu mengeluarkan “surat” yang terkenal kepada peminat, menjelaskan niat untuk membina semula. Rangers perlu menjadi lebih muda dan lebih pantas, dan membina semula hampir mustahil untuk dielakkan dalam era had gaji.

Mereka segera mengumpulkan kumpulan prospek yang mengagumkan. Pengurus besar Chris Drury dan pendahulunya, Jeff Gorton, kini naib presiden eksekutif operasi hoki Montreal Canadiens, terkenal dengan mata peninjau mereka, tetapi ia juga mengambil sedikit nasib. Loteri melantun pada 2019 dan 2020, dan Rangers memilih Kakko di No. 2 dan Lafreniere di No. 1.

Kedua-duanya tidak menyertai NHL serta-merta, dan terdapat soalan mengenai proses pembangunan kelab, tetapi itu telah dijawab.

Miller yang berusia 22 tahun bermain menentang barisan sukar bersama Trouba. Schneider kelihatan lebih tua daripada 20 tahun.

Lafreniere, 20, dan Kakko, 21, menjadi impak penyerang yang dibayangkan Rangers, dan Chytil, 22, meledak dengan lima gol.

“Saya tidak fikir masa ini terlalu besar untuk mana-mana lelaki muda ini,” kata Kreider. “Saya rasa setiap seorang daripada mereka, mereka berada di sini atas sebab tertentu. Bukan sahaja mereka orang yang benar-benar baik, tetapi mereka dibawa masuk kerana mereka adalah pemenang.”

Perkara itu terbukti apabila mereka menutup pintu di Carolina dalam tempoh ketiga. Vincent Trocheck menamatkan bidaan Shesterkin pada pukul 8:11 untuk menjadikan kedudukan 4-1. The Canes mempunyai harapan, tetapi kemudian Kakko memanfaatkan perolehan dan menghantar keping ke hujung yang lain. Dia memenangi pertarungan keping di papan sisi, dan Chytil ditinggalkan bersendirian di hadapan jaring untuk melepasi Kochetkov.

“Ia menakjubkan. Kami adalah kumpulan yang berdaya tahan di sana,” kata Fox. “Kami telah menyatakannya sepanjang tahun. Berundur ke dinding lima kali sekarang, dan kami telah melalui kelima-limanya. Kami pasti mahu mengekalkan momentum ini ke pusingan seterusnya. Kami memang mempunyai matlamat yang lebih besar.”

Jika Renjer boleh mengalahkan juara bertahan berturut-turut, mereka mungkin mencapai matlamat yang lebih besar itu.

Rabu akan menandakan perlawanan akhir persidangan pertama di Garden sejak Permainan 7 pada 2015 menentang, sudah tentu, Lightning. Dan diketepikan barisan yang dipenuhi bintang, perlawanan itu akan dibilkan sebagai Shesterkin lwn. Vasilevskiy.

“Dia adalah penjaga gol terbaik di dunia sekarang,” kata Shesterkin. “Saya fikir ia akan menjadi pertempuran yang baik.”We would love to thank the writer of this post for this amazing material

Renjer Berdaya Tahan Menempa Identiti Mereka dengan Satu Lagi Kemenangan 7


Check out our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/