Rosenthal: Apa yang saya dengar tentang agensi bebas MLB dengan Verlander, Rizzo dan banyak lagi

Apa yang saya dengar:

• Pasaran untuk pitcher permulaan ejen bebas agak aktif, dan permintaan awal daripada tiga nama terbesar — ​​Jacob deGrom, Justin Verlander dan Carlos Rodón—, tidak mengejutkan sesiapa, agak tinggi.

Renjer pengurus besar Chris Young, yang sudah berdagang untuk Jake Odorizzi dan memanjangkan tawaran kelayakan kepada Martín Pérez, telah berkata dia akan meneroka “semua hujung pasaran.” Tetapi permintaan awal oleh tiga besar mungkin memaksa Rangers dan kelab lain untuk beralih kepada perdagangan dan permulaan yang lebih rendah.

• Verlander, yang secara peribadi berunding dengan perjanjian ejen bebasnya Astros pemilik Jim Crane semasa bercuti di Itali di luar musim lepas, nampaknya satu pertaruhan yang baik untuk menandatangani semula dengan pantas dengan Houston. Tetapi ia tidak berlaku, mungkin kerana Verlander melihat potensi peluang yang menguntungkan dengan Mets, Yankees dan Pengelak, dalam kalangan yang lain. Tidak seperti deGrom dan Rodón, dia tidak layak untuk tawaran kelayakan. Dan kerana dia tidak menerima satu, dia tidak tertakluk kepada draf-pilih pampasan.

Kemungkinan pemenang AL Cy Young, yang berusia 40 tahun pada 20 Februari, mungkin sesuai untuk jangka pendek, bernilai dolar tinggi untuk mana-mana kelab tersebut. The Mets menghadapi kerugian dalam agensi bebas bukan sahaja deGrom, tetapi juga Chris Bassitt dan Taijuan Walker. Yankees enggan mengejar Verlander di Tarikh akhir perdagangan 2017 dan merinduinya dalam agensi bebas di luar musim lepas. Dodgers mungkin mengejar Verlander jika Tyler Anderson menolak tawaran kelayakan $19.65 juta mereka — dan juga, walaupun dia menerima juga.

• Pemula yang lebih rendah yang tidak menerima tawaran yang layak (Andrew Heaney, José Quintana, dll.) juga menarik minat yang besar. Beberapa pitcher itu mungkin keluar dari lembaga dengan cepat selepas tarikh akhir Selasa untuk pasukan menetapkan senarai 40 pemain dan pemain untuk menerima tawaran kelayakan mereka.

Nathan Eovaldi, yang menerima tawaran kelayakan, adalah seorang lagi pelumba permulaan untuk ditonton. The Red Sox dilaporkan membuat tawaran berbilang tahun kepadanya dan merupakan antara banyak pasukan yang menyukai pitcher Jepun yang terkemuka dalam pasaran ejen bebas, Kodai Senga.


Anthony Rizzo (Dustin Satloff / Getty Images)

• Astros telah mengenal pasti Anthony Rizzo sebagai sasaran ejen bebas No. 1 mereka di pangkalan pertama. Mereka juga sedang mempertimbangkan Yuli Gurriel dan José Abreu, tetapi menandatangani Rizzo akan berfungsi dengan dua tujuan untuk menguatkan senarai mereka sendiri sambil melemahkan Yankee.

Rizzo, 33, berdepan keputusan menarik sama ada untuk kembali ke Yankees. Jika dia menerima tawaran kelayakan pasukan, dia akan mendapat gaji satu tahun yang lebih tinggi daripada yang mungkin diterimanya dalam perjanjian berbilang tahun. Dia kemudian boleh menghabiskan satu lagi musim bermain di Stadium Yankee, sambil turut mendapat manfaat daripada sekatan peralihan baharu, dan memasuki semula pasaran tanpa tawaran yang layak. Seorang pemain tidak boleh menerima satu dua kali.

• Yang Berani tidak mempertimbangkan perdagangan pemadang yang betul Ronald Acuña Jr. — atau, dalam hal ini, mana-mana pemain muda lain yang mereka telah tandatangani untuk melanjutkan.

Walaupun kelab, sebagai dasar, tidak memberikan klausa tanpa perdagangan, pemain yang menandatangani lanjutan melakukannya dengan pemahaman tersirat dia tidak akan didagangkan. Jelas sekali, perkara boleh berubah — pemain, sebagai contoh, akhirnya mungkin mahu keluar. Tetapi jika Braves memecahkan kepercayaan yang mereka cipta secara dalaman, pemain akan menjadi lebih tahan terhadap lanjutan yang telah meletakkan pasukan untuk kejayaan jangka panjang.

• Dua perkara lain yang sangat tidak mungkin untuk Braves: Menandatangani deGrom atau hentian singkat selain Dansby Swanson. Jika Braves tidak dapat mengekalkan Swanson, mereka mungkin akan hilang daripada gambaran untuk Trea Turner, Carlos Correa dan Xander Bogaerts, yang kesemuanya dianggap lebih mahal. Itulah sebabnya presiden operasi besbol Alex Anthopoulos pada mesyuarat GM menyebut Orlando Arcia dan Vaughn Grissom sebagai pilihan dalaman.

Tiada pemain yang kini bersama Braves akan memperoleh lebih daripada $22 juta dalam mana-mana musim sepanjang kontraknya, seolah-olah mewujudkan fleksibiliti untuk perbelanjaan besar. Tetapi Braves enggan membuat perjanjian dengan mana-mana pemain yang mengambil peratusan gaji yang terlalu tinggi, kerana mengetahui pada musim akan datang gaji pemain muda mereka akan meningkat.

• Peluang yang Pembuat bir hentian pintas perdagangan Willy Adames mungkin kurus. Luis Urías dan Brice Turang kedua-duanya boleh bermain pendek, tetapi Adames adalah pemain teras untuk Milwaukee. Dan GM Brewers yang baru dinaikkan pangkat, Matt Arnold, amat menyedari apa yang berlaku kepada pasukan itu selepas pendahulunya, David Stearns, menolak pemain teras lain, lebih dekat Josh Haderpada tarikh akhir.

Memang, rumah kelab boleh pulih dengan lebih mudah daripada perdagangan luar musim daripada satu di pertengahan musim. The Brewers, bagaimanapun, mempunyai pemain kedudukan lain yang boleh mereka pindahkan jika mereka mahu mengkonfigurasi semula senarai gaji mereka. baseman kedua Kolten Wong dijangka memperoleh $10 juta. Pemadang kanan Pemburu Renfroe diunjurkan untuk mendapatkan $11.2 juta dalam timbang tara. Kedua-duanya akan menjadi ejen percuma pada penghujung musim 2023.

Adames, yang diunjurkan memperoleh $9.2 juta dalam timbang tara, berada di bawah kawalan kelab hingga 2024.

• Ejen bebas Adam Frazier tampil dengan prestasi rendah .612 OPS dalam 602 penampilan plat dengan Pelaut, tetapi sesetengah pasukan melihat potensi dalam dirinya sebagai jenis utiliti super. Bukan pemikiran yang buruk, terutamanya jika Frazier mendapatkan semula bentuk serangan yang ditunjukkannya pada 2021 sebelum perdagangannya daripada lanun kepada Padres.

Frazier, yang berusia 31 tahun pada 14 Dis, menerima undian Sarung Tangan Emas di padang kiri pada 2017, musim penuh pertamanya, dan merupakan penamat lima teratas di pangkalan kedua pada 2019, 2020 dan 2021. Musim lalu, dia bermain dalam ketiga-tiganya. tempat luar serta kedua dan pendek, kedudukannya di Mississippi State.

• Ini adalah spekulasi saya sendiri, dan bukan apa-apa yang saya dengar secara khusus. Tetapi hubungan Matt Carpenter yang mendalam dan berkekalan kepada Kardinal nampaknya menjadikan pertemuan semula yang berpotensi dapat dilaksanakan.

Tukang kayu ialah seorang rakan sebilik dalam bola rookie dengan pengurus Cardinals Oli Marmol. Transformasinya di luar musim lepas termasuk lawatan ke makmal prestasi besbol Marucci di Baton Rouge, La., dengan bintang Cardinals Paul Goldschmidt dan Nolan Arenado, serta sesi memukul dengan bekas rakan sepasukan dan jurulatih bangku Cardinals baharu Matt Holliday.

Persaraan Albert Pujols berpotensi membuka peluang kepada Carpenter, yang berusia 37 tahun pada 26 November. Dan pemergian memukul jurulatih Jeff Albert juga boleh meningkatkan kemungkinan. Carpenter tidak menyalahkan Albert atas perjuangannya pada tahun-tahun terakhirnya dengan Cardinals, tetapi berkata, “Saya tidak pernah membeli (analitik) seperti yang sepatutnya saya lakukan.”

(Foto teratas Justin Verlander: Sean M. Haffey / Getty Images)We would love to say thanks to the writer of this article for this incredible web content

Rosenthal: Apa yang saya dengar tentang agensi bebas MLB dengan Verlander, Rizzo dan banyak lagi


You can find our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/