Royals bersetuju untuk berurusan dengan Aroldis Chapman yang lebih rapat (sumber)

Royals telah bersetuju dengan perjanjian satu tahun dengan pelega lontaran keras Aroldis Chapman, sumber memberitahu MLB.com pada Khamis. Kelab itu belum mengesahkan perjanjian itu, yang menunggu keputusan fizikal yang sepatutnya berlaku dalam beberapa hari akan datang.

Mark Feinsand dari MLB.com melaporkan perjanjian itu dijangka bernilai $3.75 juta dengan bonus prestasi. Kansas City akan bergantung pada pemulihan daripada Chapman, yang terkenal dengan halaju tiga digit yang konsisten pada awal kerjayanya.

Tetapi musim 2022 adalah musim yang menyedihkan untuk All-Star tujuh kali. Chapman, yang akan berusia 35 tahun pada Hari Pembukaan, merekodkan beberapa statistik terburuk dalam kariernya selama 13 tahun dan dicemari oleh beberapa pemain senarai cedera serta soalan mengenai kesediaannya menjadi pemain pasukan.

Walaupun Chapman memulakan tahun ini dengan 12 penampilan tanpa jaringan, itu diikuti dengan regangan pada bulan Mei apabila dia membenarkan sekurang-kurangnya satu larian dalam enam perlawanan berturut-turut. Chapman diletakkan di IL 15 hari dengan tendinitis Achilles kiri pada 24 Mei dan terlepas enam minggu berikutnya, secara berkesan kehilangan peranannya sebagai Yanks yang semakin hampir dengan 2022 All-Star Clay Holmes.

Chapman membuat lawatan lain ke IL pada bulan Ogos kerana jangkitan kaki yang berpunca daripada tatu.

Dia kembali dari ketidakhadiran selama tiga minggu itu untuk menamatkan musim biasa dengan baik, tetapi dia ditahan daripada senarai ALDS pasukan selepas terlepas latihan pasukan wajib tanpa alasan yang boleh diterima.

Chapman juga hadir dengan sejarah di luar padang. Dia digantung 30 perlawanan pada 2016 di bawah dasar Keganasan Rumah Tangga Bersama, Serangan Seksual dan Penderaan Kanak-kanak Major League Baseball selepas didakwa mencekik teman wanitanya yang ketika itu berusia 22 tahun dan melepaskan lapan das tembakan di garaj rumahnya di Florida. Tiada pertuduhan difailkan, dan dia telah bertanding untuk Yankees and the Cubs sejak itu.

Purata halaju bola pantas empat jahitan Chapman merosot kepada 97.5 mph musim lalu, dan itu menyumbang kepada markah terburuknya dalam kadar strikeout (26.9%) dan kadar pukulan hayun (12.7%). Kadar berjalan kakinya 17.5% adalah yang kedua tertinggi dalam kerjayanya, manakala 4.46 ERAnya adalah yang paling teruk dengan hampir larian penuh.

Chapman menamatkan musim ini dengan sembilan penyelamatan, yang paling sedikit sepanjang musim penuh sejak 2011. 315 kerjayanya menyelamatkan kedudukan ke-24 dalam sejarah AL/NL dan merupakan yang ketiga paling banyak dalam kalangan pemain pitcher aktif, hanya mengekori Kenley Jansen dan Craig Kimbrel.

Chapman masih menarik minat daripada beberapa kelab di sekitar liga, termasuk Royals, Padres dan Marlins. Kansas City menyasarkan bantuan bullpen di luar musim ini selepas unit itu menduduki tempat keempat terburuk dalam Majors dalam ERA (4.66) musim lalu dan terakhir dalam WHIP (1.48).

Royals telah menandatangani pelepas berisiko rendah untuk tawaran Liga Kecil, seperti Nick Wittgren, tetapi Chapman ialah pemerolehan bullpen Liga Utama pertama musim sejuk ini. Dia akan menuju ke Kansas City sebagai lengan veteran dalam bullpen yang agak muda. Scott Barlow akan kembali sebagai keluarga Diraja yang lebih dekat, tetapi peranan selebihnya, dari bantuan pertengahan hingga lengan belakang, terbuka luas menuju ke Latihan Musim Bunga.

Chapman juga memberikan Royals calon perdagangan pertengahan musim jika dia kembali ke bentuk.

We would like to thank the writer of this write-up for this awesome content

Royals bersetuju untuk berurusan dengan Aroldis Chapman yang lebih rapat (sumber)


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/