Royals memecat Dayton Moore: ‘Saya pasti mengharapkan untuk kekal dalam besbol’

Dayton Moore, arkitek juara Siri Dunia 2015 Kansas City Royals tetapi pengurus francais di tengah-tengah musim kekalahannya yang keenam berturut-turut, telah dilepaskan daripada peranannya sebagai presiden operasi besbol. Pemilik Royals John Sherman mengumumkan pemecatan itu pada sidang akhbar pada petang Rabu, yang boleh menjadi yang pertama dalam siri perubahan besar untuk pasukan yang jauh melebihi jangkaan pada 2022.

“Dayton menghidupkan semula francais ini. Ia tidak berada di tempat yang baik,” kata Sherman pada hari Rabu. “Hari ini saya ingin memastikan bahawa perasaan saya adalah rasa syukur.”

Moore telah mengawasi Royals sejak 2006. JJ Picollo, leftenan lamanya, mengambil alih sebagai pengurus besar menjelang akhir musim 2021. Sherman berkata pada hari Rabu bahawa Picollo akan mengambil alih jabatan operasi besbol bergerak ke hadapan.

“Saya sangat berterima kasih atas peluang itu,” kata Moore The Athletic. “Saya berbangga dengan budaya kami dan apa yang kami capai di Kansas City. Saya kecewa kami tidak dapat melihatnya. Tetapi saya yakin dengan John Sherman, JJ Picollo dan seluruh jabatan operasi besbol untuk menyelesaikannya.”

Era Moore akan berakhir dengan kelab yang dipenuhi dengan bakat yang menarik, seperti hentian pendek berusia 22 tahun Bobby Witt Jr., tetapi bergelut untuk bersaing di peringkat liga besar. Nasib pengurus Mike Matheny, yang pilihannya untuk 2023 dilaksanakan oleh Royals pada 31 Mac, juga menjadi persoalan, dengan Sherman menunjukkan bahawa sebarang keputusan mengenai masa depan Matheny akan diserahkan kepada Picollo. The Royals memasuki hari Rabu 22 perlawanan daripada tempat pertama di Pusat Liga Amerika. Pasukan itu telah bergelut untuk membangunkan generasi kedua untuk menggantikan gelombang pemain tempatan, seperti Alex Gordon, Eric Hosmer dan Mike Moustakasyang memberi kuasa kepada pasukan untuk membuat panji-panji Liga Amerika berturut-turut pada 2014 dan 2015.

PERGI LEBIH DALAM

Pembinaan semula Royals sepatutnya dibina di atas padang. Apa yang telah berlaku?

Apabila dia tiba pada tahun 2006, Moore mewarisi bangkai francais. The Royals tidak mencapai postseason sejak 1985. Dengan kesabaran yang teliti, Moore dan kumpulannya membina semula kelab itu menjadi juara. Tetapi francais itu bergelut untuk beralih ke fasa baharu selepas pemain seperti Hosmer, Moustakas dan Lorenzo Cain berlepas secara bebas.

Pasukan itu menaruh harapan untuk melakukan pukulan kedua pada pertengkaran pada koleksi pitcher yang diambil dalam dua pusingan pertama draf 2018. Lima tahun kemudian, hanya satu, Penyanyi Brady, berkembang maju dalam jurusan, yang membawa kepada persoalan tentang daya maju sistem pembangunan pasukan, satu keperluan untuk francais yang enggan berbelanja mewah dalam agensi bebas. Sebelum membeli Royals pada 2019, Sherman telah menjadi pelabur minoriti dalam Penjaga Clevelandyang telah membina saluran paip walaupun terdapat sekatan belanjawan yang serupa.

Moore, 55, datang ke Kansas City selepas magang yang lama dengan Atlanta Braves. Dia memulakan kerjayanya sebagai jurulatih kolej, dan merujuk sejarah itu apabila membincangkan masa depannya.

“Saya pastinya mengharapkan untuk kekal dalam besbol,” kata Moore. “Saya mahu kekal dalam besbol. Saya seorang jurulatih secara semula jadi. Salah satu perkara yang saya telah dikritik ialah kekal bersama pemain terlalu lama. Tetapi jurulatih kekal dengan pemain. Itulah yang mereka lakukan. Begitulah cara mereka berwayar.”

Pelaporan tambahan oleh Rustin Dodd
(Foto Dayton Moore: Ed Zurga / Getty Images)

We want to thank the author of this short article for this awesome web content

Royals memecat Dayton Moore: ‘Saya pasti mengharapkan untuk kekal dalam besbol’


You can view our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/