Royals Trade Carlos Santana Kepada Mariners, Promosikan Vinnie Pasquntino

Mariners telah memperoleh baseman pertama/pemukul yang ditetapkan Carlos Santana dan wang tunai daripada Royals sebagai pertukaran untuk orang kanan Wyatt Mills dan William Fleming, setiap pengumuman pasukan. Perdagangan itu membuka jalan kepada Royals untuk melihat prospek teratas Vinnie Pasquntino, yang kontraknya telah dipilih secara rasmi daripada Triple-A Omaha, menurut pasukan itu. Tangan kanan Ronald Bolanos telah ditetapkan untuk tugasan untuk membuka tempat dalam senarai 40 orang Kansas City.

Dagangan hari Isnin menutup buku mengenai tempoh perkhidmatan Kansas City yang secara amnya mengecewakan untuk Santana, yang menandatangani kontrak dua tahun, $17.5MM sebelum musim 2021 tetapi masih belum berubah ke bentuk yang menjadikannya penyumbang berharga selama bertahun-tahun di Cleveland . Pemain berusia 36 tahun yang terkena suis itu mencatatkan 871 penampilan plat dengan Royals dan hanya mencatatkan .215/.326/.341 garisan pemukul — kira-kira 12% lebih teruk daripada purata liga selepas wajaran untuk taman dan liga, mengikut ukuran wRC+ .

Santana berjaya mengubah keadaan dalam beberapa minggu kebelakangan ini, bagaimanapun, dan telah menunjukkan cukup bulan ini untuk Royals melihat kos rendah sekarang apabila mereka tiba-tiba mendapati diri mereka memerlukan baseman pertama. Ty Perancis, penyerang Seattle yang paling konsisten musim ini, baru-baru ini berada dalam senarai cedera dan angka yang akan dikeluarkan untuk sedikit lebih lama daripada minimum 10 hari itu, memandangkan diagnosis ketegangan fleksor Gred 2. Santana tidak sepatutnya dijangka menggantikan sepenuhnya barisan pemukul Perancis yang cemerlang .316/.390/.476, tetapi dia berjaya mencatatkan .298/.405/.468 sendiri sepanjang 27 perlawanan terakhirnya dan 111 penampilan plat.

Kemungkinan besar, Royals membayar sebahagian besar daripada baki kontrak Santana. Dia masih berhutang baki gaji $10.5MM tahun ini (kira-kira $5.8MM), dan jumlah itu akan meningkat berdasarkan penampilan plat. Santana, yang sudah mempunyai 212 penampilan plat musim ini, akan memperoleh tambahan $75K untuk setiap penampilan plat ke-25 daripada 300 hingga 525.

Ia bukan kali pertama Mariners memperoleh Santana, walaupun setiap kali dia mengambil bahagian dalam jersi Mariners, ia akan menjadi perlawanan sebenar pertamanya dengan pasukan. Seattle sebenarnya memperoleh Santana bersama-sama JP Crawford dalam perjanjian yang dihantar Jean Segura, Juan Nicasio dan James Pazos ke Phillies pada Disember 2018. Walau bagaimanapun, tidak dua minggu kemudian, Santana telah ditukar kepada Cleveland dalam pertukaran tiga pasukan yang membawa Edwin Encarnacion ke Seattle. Encarnacion menghabiskan separuh musim sebagai pemukul yang ditetapkan oleh Mariners sebelum diserahkan kepada Yankees untuk mendapatkan hak Juan Kemudian.

Kali ini, ia akan menjadi sepasang tangan kanan yang pergi ke Kansas City sebagai pertukaran untuk tiga bulan terakhir kawalan ke atas Santana. Daripada dua righties yang dimaksudkan, hanya Mills yang mempunyai pengalaman liga yang besar setakat ini. Pemain berusia 27 tahun itu telah melontarkan sejumlah 21 1/3 bingkai sepanjang dua musim lalu tetapi bergelut untuk mencapai ERA 7.59 dengan mogok dan kadar berjalan yang lebih teruk daripada purata pada masa itu (masing-masing 17.3% dan 10.2%).

Wyatt Mills | Kirby Lee-USA TODAY Sports

Mills, pilihan keseluruhan No. 93 pada 2017, mempunyai nombor yang lebih menarik tetapi juga tidak konsisten dalam pemain bawah umur atas. Sebagai contoh, pemain kanan yang menggunakan sidearming itu mengipasi 44.7% lawannya melalui 28 2/3 inning bola Triple-A tahun lepas, tetapi kadar itu telah dikurangkan separuh setakat ini pada 2022 sepanjang 19 2/3 inning. Tiada perubahan halaju antara kempen ’21 dan ’22 beliau, walaupun Mills melakukan lebih banyak bola laju dengan mengorbankan beberapa penggunaan slider semasa sampel kecil tahun ini sebanyak 8 2/3 pusingan liga besar. Orang kanan 6’4″ tidak pernah disenaraikan sebagai salah satu prospek terbaik Mariners, tetapi Baseball America telah menyenaraikannya di antara 25 pekerja ladang teratas Seattle sejak dia digubal.

Sementara itu, Fleming adalah pemain kanan berusia 23 tahun yang dipilih oleh Mariners pada pusingan ke-11 hanya setahun yang lalu. Dia secara amnya tidak dianggap antara prospek terbaik Mariners sama ada – walaupun Eric Longenhagen dari FanGraph telah meletakkannya di tempat ke-28 pada awal tahun ini – dan telah mencatatkan nombor pejalan kaki yang agak ramai dalam Kelas-A Modesto walaupun merupakan bekas kolej yang lebih tua daripada puratanya lawan pada tahap itu. Setakat ini, Fleming telah melontarkan 67 2/3 inning dalam 14 permulaan dan mencatatkan 4.92 ERA dengan kadar mogok 20.7% berbanding kadar berjalan kaki 8.4%.

Bagi Royals, senjata yang diterima sebagai pertukaran untuk Santana adalah yang kedua apabila ia berkaitan dengan perdagangan ini. Tujuan utama pertukaran itu adalah untuk akhirnya membuka masa permainan untuk Pasquntino 6’4″, 245 paun, yang telah mencapai status prospek teratas dengan mendominasi setiap perhentian liga kecil, termasuk Triple-A musim ini. Setakat ini, Pasquantino telah mengambil 296 pusingan di plat untuk Storm Chasers dan mencatatkan garisan pemukul .280/.372/.576 yang besar dengan 18 larian rumah, 16 beregu dua tiga kali ganda dan lebih banyak jalan kaki (37) daripada strikeout (36).

Memandangkan saiz dan kekurangan kelajuannya, Pasquntino dikunci dalam profil pangkalan pertama sahaja (atau pemukul yang ditetapkan), tetapi terdapat setiap petunjuk setakat ini bahawa kelawarnya akan bermain dalam Majors. Laporan pengakap di Baseball America dan FanGraphs menunjukkan bahawa dia sudah cukup baik dengan sarung tangan menjadi sederhana atau lebih baik sedikit, dan Pasquntino tidak pernah mencatatkan OBP lebih rendah daripada .371 atau peratusan slugging lebih rendah daripada .560 pada mana-mana peringkat liga kecil. Dan, memandangkan kekurangan strikeout dalam permainannya, dia dapat mengekalkan purata .293 sepanjang tempoh kecil liganya sehingga kini.

Walaupun tanpa banyak nilai pertahanan untuk menyokong nilainya, Pasquntino menduduki tempat sebagai prospek No. 57 permainan di Baseball America. Dia menduduki tempat ke-95 di FanGraphs dan ke-98 di MLB.com, dengan ketiga-tiga laporan pengakap memuji alat tambahnya (atau lebih baik) dan kuasa melebihi purata.

Harapan organisasi ialah antara Pasquntino dan rakan-rakan slugger Nick Pratto — juga pangkalan pertama sahaja, prospek 100 teratas — mereka akan mendapat pangkalan pertama dan slot DH dilindungi untuk tahun-tahun akan datang. Kenaikan pangkat Pasquantino ke Majors sudah cukup lewat sehingga dia harus mengelak status Super Two, dan dia akan dapat dikawal untuk sekurang-kurangnya enam musim penuh selepas kempen semasa.

Bagi Bolanos yang berusia 25 tahun, dia melihat aksi bersama Kansas City dalam setiap tiga musim lalu tetapi telah mencatatkan nombor pejalan kaki secara keseluruhan. Sebaik sahaja Padres terkenal keluar dari Cuba, dia telah ditukarkan kepada Royals bersama Franchy Cordero dalam perdagangan 2020 yang menghantar Tim Hill ke San Diego. Dia telah digabungkan untuk 28 1/3 inning 4.76 bola ERA dengan nisbah 24-ke-17 K/BB yang hambar.

Bolanos memang mempunyai 4.42 ERA yang dihormati dalam 18 1/3 pusingan tahun ini, tetapi bola laju puratanya sebanyak 93.6 mph menurun kira-kira dua batu sejam dari puncaknya dan ERA itu datang walaupun bilangan berjalan yang genap ke mogok. Tambah lagi bahawa dia terkial-kial ke ERA 5.49 dalam 19 2/3 bingkai Triple-A musim ini, dan sudah cukup untuk Royals memutuskan mereka bersedia untuk meneruskan. Sudah tentu, DFA tidak semestinya mengeja akhir masanya dalam organisasi. Kansas City akan mempunyai masa seminggu untuk menukar Bolanos jika ada minat, tetapi Royals juga boleh cuba untuk melepaskannya melalui penepian langsung pada satu ketika dalam minggu depan. Jika dia tidak dituntut, dia akan kekal dengan organisasi itu tetapi tidak lagi menduduki tempat dalam senarai 40 orang.

We would like to thank the writer of this article for this awesome material

Royals Trade Carlos Santana Kepada Mariners, Promosikan Vinnie Pasquntino


Our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/