‘Saya percaya pada yips’: Apa yang berlaku dengan penyepak Cowboys Brett Maher malam Isnin?

Keadaan menjadi sangat buruk pada malam Isnin sehinggakan Koboi hampir kehabisan bola sepak di Stadium Raymond James. Itu kerana dua yang pertama mereka berakhir di tempat penonton selepas itu Brett Maher terlepas begitu teruk pada percubaan mata tambahan berturut-turut.

Jika Cowboys telah kehilangan ketiga mereka, mereka akan terpaksa menggunakan salah satu daripada Tampa Bay Buccaneers’ menendang bola.

“Hanya semacam ribut yang sempurna untuk hari sepakan yang buruk,” kata penyelaras pasukan khas Dallas, John Fassel.

Fassel telah melatih unit pasukan khas dalam NFL sejak 2005. Dia tidak pernah bersama pasukan yang terpaksa beralih kepada bola sepakan ketiganya. Dia juga tidak pernah mengalami penyepak yang terlepas empat percubaan mata tambahan berturut-turut.

Fassel percaya Maher sedang melalui yips, istilah yang sering digunakan dalam sukan untuk menggambarkan kehilangan kemahiran yang tiba-tiba dan tidak dapat dijelaskan. Dia pernah mengalaminya kepada penyepak sebelum ini, khususnya menyebut Sebastian Janikowski dan Greg Zuerlein.

“Saya percaya pada tangan yang panas dan saya percaya pada yips,” kata Fassel. “Sama sekali. Anda kadang-kadang tertanya-tanya bagaimana anda masuk ke dalam yips, dan kadang-kadang anda tertanya-tanya bagaimana anda kembali ke tangan panas. Dan saya fikir ia melangkah ke garisan dan menembak. (Maher) terlepas beberapa balingan percuma (malam Isnin).

“Saya tidak tahu apa itu, tetapi saya percaya pada yips dan saya percaya pada tangan panas. Dia mempunyai tangan yang panas. Mari kita menghadapinya. … Dan kemudian yip berlaku. Jadi, saya jangkakan tangan panas akan datang.”

Maher membuat 50 daripada 53 mata tambahannya pada musim ini. Dia adalah 29 daripada 32 dalam percubaan gol padangnya, yang termasuk membuat 9 daripada 11 dari jarak 50 lebih. Untuk kerjayanya, Maher adalah 128 daripada 134 pada percubaan mata tambahan.

Tetapi malam Isnin membimbangkan. Dalam perlawanan playoff kerjaya ketiganya, Maher terlepas empat mata tambahan pertamanya sebelum akhirnya membuat yang kelima. Nasib baik untuk dia dan Cowboys, permainan tidak pernah cukup dekat untuk beberapa mata untuk membuat perbezaan. Dallas mara ke pusingan bahagian dengan a menyakinkan 31-14 kemenangan kad liar atas Buccaneers.

“Saya pasti tidak melakukan bahagian saya (malam Isnin),” kata Maher. “Pasukan ini terlalu baik untuk bergerak ke hadapan untuk saya tidak melakukannya, jadi kembali pada minggu ini.”

The Cowboys merancang agar Maher kekal sebagai penyepak pada Ahad di San Francisco.

“Neraka, ya,” kata Fassel. “Jika anda bertanya kepada saya, benar-benar.”

Pemilik dan pengurus besar Cowboys Jerry Jones berkata pagi Selasa bahawa mereka akan “melihat” situasi sepakan mereka. Dia juga berkata kemungkinan sepakan Maher boleh memberi kesan kepada Dallas bermain dua kali lebih kerap selepas touchdown.

“Ia akan menjadi satu kemunduran besar untuk pergi ke baki kejohanan ini, baki playoff ini, dengan goyah pada sepakan,” kata Jones semasa penampilan radio mingguannya di 105.3 The Fan di Dallas.

Jurulatih Cowboys Mike McCarthy berkata selepas perlawanan bahawa rancangannya adalah untuk kekal dengan Maher.

“Kami akan terus maju,” kata McCarthy pada hari Selasa. “Setakat ini, itulah rancangannya.”

“Pada penghujung hari, kita semua mempunyai tugas untuk dilakukan,” tambah McCarthy. “Dia tahu dia perlu meletakkan bola di bahagian atas. Dan dia sangat produktif dan konsisten untuk kami. Ia seperti apa sahaja, kami semua bekerja dengan satu sama lain setiap hari dan itulah yang saya percaya dan saya percaya kepadanya dan jalannya.

“Saya fikir begitu banyak dalam perniagaan ini, terutamanya permainan ini, anda belajar lebih banyak daripada pengalaman anda apabila ia tidak mengikut cara yang anda suka berbanding kejayaannya. Jadi sama seperti seluruh pasukan bola sepak kita. Kami keluar dari Washington dan ditumbuk di rahang dan saya rasa kami bertindak balas dengan jelas. Saya rasa dia pasti ada dalam dirinya.”


Brett Maher telah terlepas tiga mata tambahan sepanjang musim sebelum terlepas empat mata ketika menentang Tampa Bay. (Kim Klement / USA Today)

Maher, 33, telah bangkit di sekitar NFL sejak sedekad yang lalu. Ini adalah kali ketiga dia bersama Cowboys. Dia menandatangani kontrak dengan Dallas sebagai ejen bebas yang tidak digubal pada 2013 tetapi dibebaskan sebelum musim bermula. Selepas menghabiskan empat tahun seterusnya dalam Liga Bola Sepak Kanada, Maher menjadi penyepak Cowboys pada musim 2018 dan 2019. Isu ketepatan menyebabkan Dallas melepaskannya pada penghujung musim 2019. Dalam tempoh dua tahun akan datang, Maher menendang untuk Jet, Washington, orang Texas, Kardinal dan Orang suci. Dia kembali ke Cowboys pada bulan Ogos semasa kem latihan selepas Dallas membebaskan rookie yang tidak dirangka Jonathan Garibay. Maher kemudiannya menewaskan Lirim Hajrullahu untuk jawatan itu.

“Saya bercakap dengan Brett (pagi Selasa),” kata Fassel. “Kami mempunyai perbualan yang hebat tentang (malam Isnin) kerana saya fikir perkara terbesar bagi kami adalah untuk tidak berpura-pura seperti ia tidak berlaku dan sekadar meneruskan. Kami menanganinya dari sudut ‘apa yang berlaku’, secara mental dan fizikal. Kami bercakap tentang rancangan kami minggu ini. Jadi, kami akan meneruskan dengan rancangan biasa.

“Dia kecewa, seperti saya. Saya berkongsi dalam semua penderitaan pemain. Jadi, seperti dia sepatutnya sebagai pesaing. Dia tahu bahawa ia hanya hari yang buruk di pejabat. Saya mempunyai keyakinan penuh dia akan pulih. Ya, ia adalah sebahagian daripada psikologi. Saya tidak fikir ada apa-apa fizikal. Dua yang pertama, jika anda bertanya kepadanya, dia sedikit malas pada penamat pada yang pertama dan jenis jari kaki yang kedua. Kemudian dia agak terlalu membetulkan pada yang ketiga. Dan kemudian yang keempat hanyalah sejenis proses mental.”

pergi lebih dalam

PERGI LEBIH DALAM

Sturm: The Cowboys melancarkan bintang mereka pada Tom Brady dengan cara yang menakjubkan

Selepas kehilangan ketiga Maher, liputan TV ESPN menunjukkan Cowboys QB yang jelas kecewa Dak Prescott menghempas topi keledarnya di tepi dan berkata “Pergi untuk f—— dua!”

Prescott berkata dia bercakap dengan Maher selepas perlawanan mengenai reaksi emosinya.

“Saya peminat terbesar ‘Money’ Maher,” kata Prescott. “Jelas sekali (saya) menunjukkan video saya, ia hanya emosi, itu sebahagian daripadanya. Saya bercakap dengannya secara individu, hanya memberitahunya selepas perlawanan untuk melepaskannya, kami akan memerlukannya. Saya baru sahaja bermain seperti s— seminggu yang lalu, maksud saya, itu berlaku. Tetapi apabila anda percaya antara satu sama lain, anda percaya pada apa yang kami mampu lakukan dan mengetahui apa yang lelaki itu telah lakukan, dengan daya tahan yang ditunjukkannya sepanjang kerjayanya secara peribadi, saya tidak syak dia akan kembali minggu depan dan menjadi sempurna dan bantu kami menang.”

Prescott tidak bersendirian. Beberapa rakan sepasukan dan jurulatih berkongsi sokongan mereka selepas perlawanan.

“Saya berasa sangat bertuah kerana mempunyai rakan sepasukan, bilik persalinan dan kakitangan kejurulatihan yang saya lakukan,” kata Maher. “Itu benar-benar menaikkan semangat saya. Saya menghargai setiap satu daripada mereka. Sudah tiba masanya untuk saya melakukan bahagian saya.”

Fassel menyatakan bahawa tempat Cowboys akan bermain hari Ahad bukanlah persekitaran yang paling mesra sepak bola. Stadium Levi’s ialah tempat terbuka dengan padang rumput dan angin boleh menjadi faktornya. penyepak 49ers Robbie Gould adalah 30 daripada 31 menendang mata tambahan di sana musim ini. Maher tidak pernah bermain di Stadium Levi.

“Kembali,” kata Maher mengenai prosesnya minggu ini. “Pukul beberapa bola, selamat menjalani latihan mingguan, sediakan diri saya untuk pergi.”

(Foto teratas Brett Maher: Julio Aguilar / Getty Images)

We want to give thanks to the author of this article for this incredible material

‘Saya percaya pada yips’: Apa yang berlaku dengan penyepak Cowboys Brett Maher malam Isnin?


We have our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/