‘Saya suka dia’: Olson powers menang dengan 2 homer

PHILADELPHIA — Memandangkan Freddie Freeman bergelut untuk menutup pintu perkhidmatan ikonik Braves, Matt Olson terpaksa berhadapan dengan tekanan untuk menggantikannya di Atlanta. Tetapi apabila titik pertengahan musim menghampiri, dia kelihatan seperti pengganti yang layak.

Olson mencatatkan permainan multihomer keduanya dalam lapan hari dan membantu Braves mendakwa kemenangan 5-3 ke atas Phillies pada malam Selasa di Citizens Bank Park. Homer yang tegas dalam kedudukan kelapan menambah nilai penting yang dibawanya bersama kelawar, sarung tangan dan personalitinya sejak diperoleh daripada A pada Mac.

“Saya rasa dia tahu dia adalah sebahagian besar pasukan di dalam dan di luar padang,” kata pemula Braves, Charlie Morton. “Dia memberikan kami kehadiran rumah kelab yang baik. Dia seorang lelaki yang sangat berharga di sekelilingnya.”

Olson teringatkan impak Freeman apabila baseman pertama kembali ke Atlanta buat kali pertama sejak menandatangani kontrak dengan Dodgers pada Mac. Dia memahaminya. Dia adalah peminat Braves berusia 16 tahun yang tinggal di Lilburn, Ga., ketika Freeman memulakan tugasnya selama 12 musim bersama Atlanta pada 2010.

Tetapi sekarang Freeman telah berpindah, sudah tiba masanya untuk remaja kawasan Atlanta berasa teruja dengan Olson, yang menghargai keselesaan yang dia rasai sejak menyertai pasukan kampung halamannya. Baseman pertama berusia 28 tahun itu pendiam dan pemalu. Tetapi seperti yang ditunjukkan dalam pembukaan siri ini menentang Phillies, dia boleh memberi impak yang kuat di atas padang.

“Mereka ini hebat sejak awal dan ia semakin bertambah baik,” kata Olson. “Saya gembira berada di sini.”

Memandangkan Braves telah pergi 20-5 pada bulan Jun, mereka telah ditarik dalam empat perlawanan daripada Mets tempat pertama dalam Liga Kebangsaan Timur dan meletakkan diri mereka dalam salah satu daripada tiga tempat Wild Card NL. Percubaan Atlanta untuk menuntut mahkota Siri Dunia kedua berturut-turut akan bertambah baik jika Olson membina permainan dua homer yang telah dia catat kedua-dua dua hari Selasa lalu.

Travis d’Arnaud dan Olson berganding bahu untuk memukul homer berturut-turut dari Zack Wheeler pada inning pertama, dan Morton melonjak ke dalam yang keenam selepas mengalami kesukaran pertama sendiri. Kyle Schwarber merembat homer yang mengikat Dylan Lee pada pukulan ketujuh, tetapi Olson memberikan pukulan tegas dengan pukulan solo kelapannya dari Andrew Bellatti.

Setiap satu daripada lima hits Olson telah dicatatkan dalam 16 at-bat di Citizens Bank Park telah menjadi larian rumah.

“Bola itu berjalan dengan baik di sini berbanding tempat lain,” kata Olson.

Sebenarnya, bola telah berjalan dengan baik untuk Olson sepanjang musim ini. Purata pukulan .253 dan .831 OPS yang dia kumpulkan melalui 75 permainan mungkin tidak terlepas dari halaman. Tetapi dia mendahului Majors dengan 29 beregu, dan 41 pukulan asas tambahannya hanya empat kurang daripada jumlah pendahulu MLB José Ramírez.

12 homer Olson meletakkannya pada kadar untuk mencapai 25 tahun ini. Hanya satu lonjakan mungkin cukup untuk mencecah sekurang-kurangnya 29 homer dalam musim 162 perlawanan keempat berturut-turut. Dia juga pantas mencatat 62 beregu. Hanya enam pemain MLB telah mencecah sebanyak 60 pemain beregu, tetapi tiada pemain yang mencapai tahap ini sejak 1936.

Bagi 41 hits tambahan asas? Nah, Olson pantas mencatatkan 88 daripadanya. Satu-satunya pemain Braves yang mencapai jumlah ini ialah Hank Aaron, yang mencatatkan 92 pukulan asas tambahan pada tahun 1959.

“Saya suka dia,” kata Morton. “Dia seorang lelaki yang baik dan pemain bola yang hebat. Seronok melihat dia berjaya dan semua itu. Tetapi sebenarnya, saya seronok menjadi rakan sepasukannya sepanjang masa ini.”

We wish to give thanks to the writer of this post for this outstanding content

‘Saya suka dia’: Olson powers menang dengan 2 homer


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/