Sean Marks dari Nets, Steve Nash bercakap Kyrie Irving, Ben Simmons: ‘Kami akan memerlukan ketersediaan daripada semua orang’

NEW YORKBrooklyn Nets pengurus besar Sean Marks dan jurulatih Steve Nash bertemu media pada hari Rabu untuk membincangkan musim yang di luar landasan. Nets tersingkir dari pusingan pertama, hasil yang hampir tidak dapat diduga apabila pejabat hadapan Marks menyusun senarai itu.

Marks, yang mengambil sebahagian besar soalan, mengambil kira, berkata bahawa dia perlu “kembali ke papan lukisan” dan mencari jenis pemain yang boleh meningkatkan budaya pasukan. Dia cakap macam tu Ben Simmons mempunyai “pajakan baru dalam kehidupan, boleh dikatakan,” selepas pembedahan belakangnya baru-baru ini. Paling ketara, Marks tidak membenarkan Kyrie Irving terputus hubungan kerana memilih untuk tidak mendapat vaksin dan terlepas sebahagian besar musim ini.

‘Kami akan memerlukan ketersediaan daripada semua orang’

Enam belas hari selepas Irving berkata bahawa dia tidak sabar untuk “menguruskan francais ini” dengan Kevin Durant, Marks dan pemilik Joe Tsai, seorang wartawan bertanya kepada Marks sama ada Nets komited untuk Irving jangka panjang. (Irving mempunyai pilihan pemain $36.5 juta musim depan; jika dia menarik diri, dia layak menandatangani kontrak baharu sehingga lima tahun.)

“Ya, lihat, saya fikir itu adalah sesuatu yang kami telah bincangkan dan kami akan terus bertanya dan berbincang sepanjang musim ini,” kata Marks.

Dia menambah bahawa pejabat hadapan mempunyai keputusan untuk membuat “pelbagai ejen bebas,” bukan hanya Irving. Brooklyn hanya mempunyai enam pemain di bawah kontrak untuk 2022-23, tidak termasuk pilihan pemain.

“Adalah tidak adil untuk saya mengulas mengenai penampilan kami dan Kyrie kerana, sejujurnya, dia mempunyai beberapa keputusan untuk dibuat sendiri,” kata Marks. “Jadi dia perlu melihat apa yang dia akan lakukan dengan pilihan pemainnya dan sebagainya. Tetapi saya rasa kami tahu apa yang kami cari. Kami sedang mencari lelaki yang mahu masuk ke sini dan menjadi sebahagian daripada sesuatu yang lebih besar daripada diri mereka sendiri, bermain tidak mementingkan diri sendiri, bermain bola keranjang pasukan dan bersedia. Dan itu bukan sahaja untuk Kyrie tetapi untuk semua orang di sini.”

Kata kunci di sana ialah “tersedia.” Irving tidak mendapat vaksin COVID-19 walaupun mendapat mandat New York City dan bermain dalam hanya 29 daripada 82 perlawanan musim biasa Brooklyn. Musim sebelumnya, dia mengambil cuti sabatikal yang bertukar menjadi ketiadaan tujuh perlawanan kerana melanggar protokol kesihatan dan keselamatan NBA semasa berada jauh dari pasukan.

Ditanya sama ada perlu untuk memberitahu Irving bahawa ketidakhadirannya mesti hanya berkaitan kecederaan, Marks berkata: “Saya fikir ia akan menjadi perbincangan. Ia adalah sukan berpasukan dan anda memerlukan semua orang di luar sana di gelanggang. Dan kami melihat ini tahun, apabila anda mempunyai Kevin terlepas 27 perlawanan kerana kecederaan dan Kyrie tidak bermain selama lebih separuh musim, maksud saya, itu menyakitkan. Itu menyakitkan dari sudut membina senarai pemain. Bukan itu yang kami rancangkan.”

Marks meneruskan: “Kami memerlukan orang di sini yang ingin berada di sini, yang tidak mementingkan diri sendiri, yang mahu menjadi sebahagian daripada sesuatu yang lebih besar daripada diri mereka sendiri. Terdapat objektif dan ada matlamat yang dipertaruhkan di sini. Untuk melakukan itu, kami akan pergi memerlukan ketersediaan daripada semua orang.”

Mengenai bagaimana ketidakhadiran Irving menjejaskan pasukan, Marks berkata: “Saya fikir ia adalah jelas. Setiap kali anda mempunyai bahagian penting dalam pasukan anda yang tidak tersedia dan anda cuba membina kimia, anda cuba membina persahabatan di atas mahkamah, itu sangat sukar.”

Ini adalah rasional untuk menangguhkannya sebelum permulaan musim biasa, dan bukannya membenarkannya menjadi pemain sambilan. Marks berkata bahawa dia, bagaimanapun, tidak menyesal membawa Irving kembali ke dalam kelompok sebelum dia layak bermain di laman sendiri, mengulangi bahawa, antara ketiadaan Irving dan Joe Harris‘ kecederaan, Brooklyn meminta Durant dan pemain lain “untuk mengambil terlalu banyak.” Pasukan itu juga mengalami wabak COVID, seterusnya mengurangkan senarai aktifnya. “Tiada skrip,” katanya, kerana situasi yang dialami Nets.

“Ia menyukarkan kami semua,” kata Marks. “Sekali lagi, saya tidak mahu membuat sebarang alasan kerana saya fikir terdapat pelbagai pasukan di luar sana, dan pasukan yang masih bermain sehingga hari ini, mereka mungkin tidak mempunyai alasan yang cukup untuk kami. boleh datang dengan tetapi mereka terpaksa menavigasi COVID juga, mereka terpaksa menavigasi kecederaan, mereka terpaksa menavigasi semua ini. Dan jika saya akan jujur ​​secara kejam, mereka menavigasinya lebih baik daripada kami.”

‘Dia perlu berada di sini, bau gim lagi’

Seorang wartawan bertanya kepada Marks sama ada dia bimbang tentang hakikat bahawa kedua-dua Irving dan Simmons telah terlepas banyak perlawanan dalam keadaan sihat dari segi fizikal — apabila merundingkan kontrak hipotesis, adakah dia perlu mengukur sejauh mana komitmen pemain itu untuk memenuhinya?

“100 peratus,” kata Marks. “Kami perlu mengambil kira semua itu. Sejujurnya, di mana kami berada, apabila anda memberi seseorang kontrak minimum dan ia tidak menjadi kenyataan, ia masih mengambil kira cara anda membina senarai dan berapa banyak cukai yang anda lakukan’ membayar semula dan sebagainya. Sudah tentu apabila anda melihat pemain yang membuat 30 atau 40 juta dolar atau berpotensi membuat itu, anda perlu mengambil kira segala-galanya. Dan itulah bahagian yang sukar dalam perniagaan.”

Dia menyambung: “Apa yang membuatkan mereka terdetik? Apa yang mendorong mereka? Adakah mereka mahu menjadi sebahagian daripada ini? Adakah mereka didorong oleh sesuatu yang mungkin tidak baik untuk seluruh pasukan di sini? Jadi itu adalah soalan yang perlu kita tanyakan kami sendiri dan juga meminta pemain yang kami mahu bawa pulang ke sini.”

Walaupun Irving boleh menjadi ejen percuma pada bulan Julai, Simmons sudah pun di bawah kontrak untuk tiga musim akan datang. Simmons akan membuat $40.3 juta pada 2024-25.

Marks tidak mempersoalkan keinginan Simmons untuk bermain. “Saya fikir dia berharap lebih daripada sesiapa pun bahawa dia boleh tampil dan menyumbang kepada pasukan,” kata Marks. Dia tidak dapat kembali menentang Boston Celtics dalam playoff, walaupun, dan kemudian dia mempunyai satu lagi MRI di belakangnya.

“Kami dapat melihat bahawa herniasi telah berkembang, ” kata Marks. “Pada ketika itu, tiada apa-apa selain pembedahan yang akan menyelesaikannya. Saya boleh memberitahu anda bahawa daripada komunikasi yang saya lakukan dengannya beberapa kali sejak pembedahan, dia sudah berasa lega, berasa hebat.”

Marks berkata dia tidak mahu bercakap tentang “kesihatan mental atau prestasi mental” Simmons atau sesiapa sahaja. The Nets, katanya, sedang melakukan “semua yang kami boleh” untuk mendapatkannya di sekeliling pasukan.

“Itulah kuncinya,” kata Marks. “Dia perlu berada di sini, bau gim sekali lagi, di sekeliling rakan-rakannya, di sekeliling keluarganya, di sekeliling untuk berterus terang dan mengambil bahagian dalam ini dan marilah kita membantunya membina budaya bersama, membina bersama, membinanya, membinanya. sandarkan.”

Simmons adalah “sebahagian besar dan besar daripada ini,” kata Marks. “Dia sesuai dengan banyak lubang, menyumbat banyak lubang yang kami fikir berpotensi kami miliki. Dan dengan dia di sana, ia adalah dinamik yang berbeza di luar sana. Ia adalah dinamik yang berbeza untuk bukan sahaja rakan sepasukannya — apa yang mereka akan ditanya untuk melakukan dalam peranan yang perlu mereka tanggung — tetapi juga untuk kakitangan kejurulatihan, supaya mereka boleh meletakkan orang di tempat di mana mereka dibawa secara jujur ​​ke sini untuk [be] dan tidak perlu mencuba dan mengisi peranan yang berbeza.”

‘Anda akan menyukai orang yang serba boleh’

Jika ada satu mesej yang Marks dan Nash ingin sampaikan, mereka tahu perkara perlu diubah. Melalui semua kecederaan, perdagangan dan kecurangan Brooklyn sepanjang dua musim lalu, pasukan itu sentiasa mempunyai aspirasi kejuaraan. Ia jatuh jauh dari gol, tetapi matlamat tetap sama.

“Saya agak naif jika saya fikir kita boleh menjalankannya semula,” kata Marks. “Betul? Saya fikir kita boleh melihat bukan sahaja ke mana NBA akan pergi, tetapi berpotensi bagaimana pertahanan kini disediakan untuk menjaga orang-orang seperti Kevin, Ky dan pemain maksima semacam itu. Jadi kita perlu meletakkan yang betul kepingan di sekeliling mereka.”

Tanpa Simmons dan Harris menentang Celtics, Brooklyn terlalu kecil dan terlalu besar pada masa yang sama. Putaran Nets termasuk empat pengadang kecil (Irving, Patty Mills, Seth Curry dan Goran Dragic) dan 6-kaki-4 Bruce Brown, yang memainkan peranan Swiss Army Knife biasanya dikhaskan untuk pemain empat atau lima inci lebih tinggi. Mereka juga menggunakan lima tempat senarai pada lelaki besar (Nicolas Claxton, Andre Drummond, Blake Griffin, LaMarcus Aldridge dan Day’Ron Sharpe) dan sayap Boston berulang kali menyasarkan mereka yang berjaya di atas lantai.

“Anda akan menyukai orang yang serba boleh,” kata Marks. “Anda akan suka orang yang boleh bermain berbilang posisi dan sebagainya. Saya rasa kita melihat beberapa pasukan yang bermain sekarang, maksud saya, mereka mempunyai 6-10 point guard di luar sana. Mereka ada, anda tahu, Golden State ada — saya tidak mahu mengetuk Draymond [Green]tetapi apakah dia, pusat 6-7?”

Nets boleh memberitahu diri mereka sendiri bahawa, selagi Simmons dan Harris sihat musim depan, mereka akan mempunyai saiz, lantunan semula, pertahanan dan menembak yang mereka hilang. “Tetapi itu, saya fikir, adalah bodoh,” kata Nash. Berulang kali, beliau berkata bahawa mereka perlu cuba “mendahului” beberapa cabaran yang mungkin mereka hadapi. Saya mengambil ini bermakna bahawa Brooklyn perlu membina pasukan yang lebih bersedia untuk menangani kecederaan yang mungkin berlaku, yang tidak kelihatan sangat kekurangan ketika Harris terpaksa terlepas perlawanan.

“Tidak kira siapa yang ada,” kata Nash, “bagaimana kita mahu bermain? Dan [against Boston] Saya tidak berpuas hati dengan cara kami bermain.”

Nash melihat setiap kekecewaan sebagai hadiah dan peluang untuk berkembang. Dalam erti kata itu, dia berkata bahawa siri Celtics menunjukkan kepada mereka bagaimana mereka menentang pertahanan peringkat tertinggi dan memaksa mereka untuk bertanya “apa yang benar-benar penting kepada kami dan di mana kami mahu menggantung topi kami.”

Marks berkata, apabila Brooklyn mendekati draf dan agensi bebas, ia akan mencari pemain yang sesuai dengan teras. Nash berkata bahawa “peluang berlimpah” untuk pemain muda yang cuba meningkat pada musim panas dan menjadi sebahagian daripada penggiliran biasa. Anda tidak perlu menjadi seorang jenius bola keranjang untuk melihat bahawa senarai memerlukan lebih ramai penembak yang boleh bertahan secara pertahanan, lebih saiz di bahagian sayap dan lebih atletik di mana-mana.

Pergeseran getaran

Marks berkata, kerana Nets dibina di sekeliling bintang bergaji tinggi, “pasukan kami akan kelihatan jauh berbeza setiap tahun — ia perlu.” Apabila dia bercakap tentang perubahan yang akan datang, walaupun, dia tidak bermaksud hanya membeli-belah untuk penembak dan penyumbat. Dia berkata bahawa mereka mahu menumpukan pada “ketabahan” dan “ketahanan” dan “melakukan beberapa perkara yang membawa kami ke sini pada mulanya.”

Senarai panjang All-Stars dan Olympians telah datang melalui kemudahan latihan Brooklyn di Sunset Park sejak beberapa tahun lalu, ada yang mengetuai pasukan, ada yang turun dari bangku simpanan, ada yang menjadi jurulatih. Selama beberapa tahun sebelum itu, kemudahan yang sama penuh dengan mereka yang tidak mampu dan berprestasi tinggi. Marks membayangkan bahawa, dalam peralihan ini, sesuatu telah hilang.

“Kami telah berbangga pada masa lalu dengan mencari pemain dengan cip di bahu mereka, dengan daya tahan, dengan sesuatu untuk dibuktikan,” katanya. “Kami perlu kembali kepada perkara itu. Kami perlu kembali melihat lebih sedikit pada pembangunan, melihat lebih kepada mencari ciri-ciri yang sesuai bagi pemain yang sesuai di sini.”

Nampaknya apa yang Mark mahukan ialah perubahan suasana. The Nets kini mempunyai masa untuk “melakukan beberapa pencarian jiwa yang mendalam,” katanya, “dan berfikir tentang apa yang boleh berubah.” Adakah mungkin untuk membina pasukan kejuaraan di sekeliling Durant dan Irving yang dirasakan seperti pasukan yang akan datang yang mendapat perhatian Durant dan Irving? Tidak. Tetapi adalah mungkin untuk mengelilingi superstar dengan lebih banyak pencapaian, lebih banyak pemain dua hala, lebih banyak pemain seperti Brown, yang akan menjadi ejen bebas tanpa had pada bulan Julai.

Antara banyak perkara yang Mark telah katakan tentang konsep “budaya pasukan” yang samar-samar ialah ia sentiasa berkembang, berdasarkan sebahagian besarnya pada orang di dalam bangunan. Selepas musim yang disifatkannya sukar, mengecewakan dan mengecewakan, dia percaya budaya Brooklyn memerlukan pembetulan kursus.

“Adakah kita mengambil langkah ke belakang? Tanpa ragu-ragu,” kata Marks. “Tanpa syak lagi, budaya itu tidak seperti dahulu. Dan ia akan menjadi tugas kami untuk mengambilnya. Dan antara Steve dan saya sendiri sebagai pemimpin itu, kami pasti akan melakukannya. Tetapi kami telah perlu mencari pemain yang akan memacu budaya itu. Ia perlu didorong oleh pemain.”

We want to give thanks to the author of this article for this awesome material

Sean Marks dari Nets, Steve Nash bercakap Kyrie Irving, Ben Simmons: ‘Kami akan memerlukan ketersediaan daripada semua orang’


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/