Semua yang anda perlu ketahui tentang loteri draf NHL 2022

NHL akan mengadakan loteri draf tahunannya malam ini, dengan 16 pasukan bukan playoff ingin naik untuk menuntut bintang masa depan.

Draf NHL dijadualkan pada 7-8 Julai di Montreal. Ini semua yang anda perlu tahu:

Bila dan di mana loteri draf NHL ini diadakan?

Undian draf loteri NHL untuk pilihan keseluruhan No. 1 akan diadakan pada hari Selasa, 10 Mei, di studio Secaucus, NJ, NHL Network. Siaran akan bermula pada 6:30 petang ET di ESPN, ESPN+, Sportsnet, SN NOW dan TVA Sports. Loteri akan menentukan 16 pilihan pertama dalam draf. Wakil daripada pasukan loteri akan menyertai siaran dari jauh dan bukannya di studio. Timbalan pesuruhjaya NHL, Bill Daly akan sekali lagi menyelak plakad tersebut untuk mendedahkan logo pasukan dan menyayat hati.

Berapakah bilangan cabutan dalam loteri draf NHL?

Bermula pada tahun 2021, NHL menurunkan bilangan cabutan loteri daripada tiga kepada dua, memastikan bahawa pasukan yang mempunyai rekod terburuk dalam NHL memilih tidak lewat daripada ketiga keseluruhan jika ia kalah dalam cabutan loteri pertama atau kedua.

“Terdapat beberapa kelab yang berpendapat adalah penting untuk pasukan yang paling bergelut mendapat bantuan paling banyak,” kata pesuruhjaya NHL Gary Bettman musim lalu. “Ada pasukan lain yang berpendapat tidak ada yang salah dengan sistem sekarang sama sekali. Keseimbangan kompetitif kami sangat luar biasa sehingga beberapa kelab merasakan perbezaan antara pasukan yang terlepas playoff dan pasukan yang sungguh merindui playoff sebenarnya tidak begitu hebat. Untuk mencuba dan mendamaikan pandangan yang bersaing itu, kami fikir mungkin sedikit tweak [was necessary].”

Perubahan ini dipengaruhi oleh loteri 2020, di mana Detroit Red Wings — yang mempunyai rekod terburuk dalam liga (17-49-5) dan kemungkinan terbaik untuk pilihan keseluruhan pertama (18.5%) — akhirnya memilih No. 4 keseluruhan apabila New York Rangers, Los Angeles Kings dan Senator Ottawa memenangi loteri untuk tiga pilihan pertama.

Pasukan dengan rekod musim biasa terburuk NHL juga jatuh ke pilihan keempat pada 2017 dan 2019. Ironinya, pasukan dengan pilihan keempat dalam kedua-dua draf tersebut ialah Colorado Avalanche, yang memiliki rekod terburuk liga pada 2017 dan memiliki Pilihan Senator kediaman bawah tanah pada 2019.

Pilihan keempat keseluruhan mereka pada 2017? Cale Makar, pemain pertahanan superstar yang memenangi rookie of the year pada 2019-20 dan digemari untuk memenangi Trofi Norris musim ini. Kadang-kadang, keempat masih boleh menjadi yang terbaik.

Adakah terdapat tweak lain pada format loteri?

ya. Pada Mac 2021, Lembaga Gabenor NHL meluluskan beberapa peraturan baharu berkenaan draf loteri.

Had pergerakan naik. Bermula dengan draf musim ini, bilangan tempat yang boleh ditingkatkan oleh pasukan jika memenangi loteri telah dihadkan kepada 10 pilihan. Jadi, berita buruk untuk pasukan No. 12 hingga 16 dalam loteri: Anda tidak boleh memenangi pilihan keseluruhan pertama.

Had kemenangan loteri. Bermula musim ini, tiada pasukan akan dapat naik ke atas papan draf dengan memenangi loteri lebih daripada dua kali dalam tempoh lima tahun. Dalam dekad yang lalu, Edmonton Oilers, New Jersey Devils dan Buffalo Sabers telah memenangi loteri untuk pilihan keseluruhan pertama beberapa kali dalam tempoh lima tahun.

Pasukan manakah yang menyertai loteri draf 2022?

Loteri draf NHL terdiri daripada 16 pasukan bukan playoff liga. Mereka disenaraikan daripada peratusan mata terburuk dalam kedudukan kepada yang tertinggi. Berikut ialah medan untuk loteri draf NHL 2022, termasuk peluang mereka untuk memenangi cabutan loteri pertama.

Montreal Kanada 18.5%
Arizona Coyotes 13.5%
Seattle Kraken 11.5%
Flyers Philadelphia 9.5%
New Jersey Devils 8.5%
Chicago Blackhawks 7.5%
Senator Ottawa 6.5%
Detroit Red Wings 6.0%
Pedang Kerbau 5.0%
Itik Anaheim 3.5%
Jerung San Jose 3.0%
Jaket Biru Columbus 2.5%
Penduduk Pulau New York 2.0%
Jet Winnipeg 1.5%
Vancouver Canucks 0.5%
Vegas Golden Knights 0.5%

Dua pasukan mungkin tidak memiliki pilihan pusingan pertama mereka tahun ini.

The Blackhawks menghantar pilihan pusingan pertama bersyarat ke Columbus dalam Seth Jones perdagangan. Mereka akan memindahkan pilihan mereka kepada Columbus jika ia bukan yang pertama atau kedua secara keseluruhan. Jika ya, maka Jaket Biru mendapat pusingan pertama Chicago 2023.

Vegas Golden Knights menukar pilihan pusingan pertama mereka kepada Buffalo dalam Jack Eichel perdagangan. The Knights akan memindahkan pilihan musim ini yang tidak berada dalam 10 teratas, tetapi jika ya, Sabers akan mendapat pusingan pertama Vegas dalam draf 2023.

Adakah terdapat “pemain generasi” dalam kelas draf ini?

Tidak ada Connor McDavid atau Austin Matthews pemain tahap di bahagian atas draf. Tetapi peminat pasukan yang bergelut gembira merasai “Kesakitan untuk Shane” musim ini.

Pusat Shane Wright dari Kingston dalam Liga Hoki Ontario dijangka mendapat tempat pertama secara keseluruhan. Walaupun dia bukan “bakat generasi”, permainan dua halanya yang kuat telah mendapat perbandingan Patrice Bergeronyang merupakan kawasan kejiranan yang baik untuk didiami.

Pusat Logan Cooley dari Program Pembangunan Pasukan Kebangsaan Hoki Amerika Syarikat mengecilkan jurang antara dirinya dan Wright pada musim ini, walaupun Pengakap Pusat NHL mempunyai Wright di kedudukan terakhirnya.

Kad liar adalah sepasang warga Slovakia: Pemain sayap Juraj Slafkovsky dari TPS Liiga, liga profesional terkemuka Finland, dan pemain pertahanan Simon Nemec, dari Nitra dalam Slovak Extraliga. Slafkovsky ialah pemain luncur antarabangsa yang dinilai tertinggi oleh Central Scouting dan mempunyai prestasi cemerlang untuk Slovakia dalam Sukan Olimpik Beijing: Menjaringkan tujuh gol terbaik kejohanan dalam tujuh perlawanan dan memenangi MVP. Nemec juga bermain dalam pasukan Olimpik itu dan dilihat sebagai pertahanan dua hala yang cemerlang.

Pemain lain berhampiran bahagian atas draf termasuk pusat Matthew Savoie dari Winnipeg Ice WHL dan sayap kanan Joakim Kemell dari JYP di Liiga.

Sekali lagi, tiada bakat generasi tahun ini … tetapi tunggu sehingga tahun depan, apabila fenomena Regina Pats (WHL) Connor Bedard layak draf.

Pasukan manakah dalam loteri yang paling memerlukan pilihan teratas?

Mari kita mulakan dengan Montreal Canadiens, yang pergi dari Final Piala Stanley untuk bertahan dalam liga. Penambahan Wright ke dalam barisan mereka akan memberi mereka pukulan satu-dua yang mantap dengan pemain berusia 22 tahun Nick Suzuki.

Arizona Coyotes cuba membina semula melalui draf dan tidak pernah memenangi loteri sejak penubuhannya pada tahun 1995. Detroit Red Wings juga tidak mempunyai, yang ingin menambah bakat terbaik kepada gelombang pemain muda mereka yang semakin meningkat seperti kegemaran Calder Trophy Moritz Seider, Lucas Raymond dan pembela Simon Edvinsson. Philadelphia Flyers tidak pernah memenangi loteri dan boleh menggunakan pemain muda elit untuk kumpulan prospek mereka.

Seattle Kraken mempunyai musim debut yang mengecewakan tetapi masa depan menjadi lebih cerah apabila 2021 pilihan keseluruhan kedua Matty Beniers memulakan kerjaya dengan sembilan mata dalam 10 perlawanan. Menambah satu lagi pilihan dua teratas akan menjadikannya lebih cerah.

Kemudian terdapat pilihan huru-hara maksimum: The Devils memenangi loteri keempat mereka sejak 2011 … dan masih mempunyai peluang untuk memenanginya lagi tahun depan dalam draf Connor Bedard di bawah peraturan baharu.

Adakah format ini berfungsi?

Di atas kertas, ya.

Seperti yang dikatakan Bettman, draf NHL secara teorinya memastikan bahawa “pasukan yang paling bergelut mendapat bantuan paling banyak.” Itu sepatutnya selama-lamanya. Mengehadkan kemenangan loteri pasukan dalam tempoh lima tahun adalah perubahan yang saksama. Mengehadkan bilangan pilihan pasukan boleh melonjak jika mereka memenangi loteri juga masuk akal: Sama sekali tidak ada sebab logik mengapa pasukan yang menamatkan satu atau dua mata daripada tempat playoff sepatutnya mempunyai peluang 1% untuk memenangi yang pertama pilihan keseluruhan. Akhirnya, menjadikannya pasukan paling teruk dalam liga yang memilih tidak lebih rendah daripada ketiga keseluruhan adalah inovasi yang tertunggak.

Loteri tidak menggalakkan tangki. Ia harus menerima tahap biasa-biasa sahaja, walaupun.

We would like to give thanks to the author of this short article for this amazing content

Semua yang anda perlu ketahui tentang loteri draf NHL 2022


You can find our social media profiles and the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/