Serena dan Venus Williams lwn Linda Nosková dan Lucie Hradecká: Beregu Terbuka AS – secara langsung!

Peristiwa penting

Set pertama: Williams/Williams 4-4 Noskova/Hradecka* (* Menandakan pelayan)

Hradecka cukup sempurna setakat ini, dan mungkin menjadi perbezaan dalam perlawanan ini. Servis masuk ke dalam badan Serena untuk merangkul permainan.

Set pertama: *Williams/Williams 4-3 Noskova/Hradecka (* Menyatakan pelayan)

Pada 40-0, Hradecka melakukan pukulan kilas: dia menjadi pemain terbaik di gelanggang malam ini, mengambil alih tugas daripada pasangan mudanya apabila dia perlu. Permainannya membantu orang Czech kembali ke deuce, di mana overhed indah dari Serena terlalu bagus untuk Hradecka. The Williamses memegang sejurus selepas itu.

Set pertama: Williams/Williams 3-3 Noskova/Hradecka* (* Menandakan pelayan)

Noskova bermain dengan cukup baik, memandangkan kekurangan pengalamannya. Dan seperti yang saya tulis bahawa dia melakukan kesalahan ganda pada 40-0. Serena merangkak naik ke gelanggang pada servis kedua dan ia mungkin sedikit membingungkan pemain berusia 17 tahun itu. Tetapi yang ini masih dalam perkhidmatan.

Set pertama: *Williams/Williams 3-2 Noskova/Hradecka (* Menyatakan pelayan)

Venus melayan. Amerika melonjak mendahului 30-0 dan mengukuhkannya dengan servis menghukum ke dalam badan yang terlalu bagus untuk Noskova. Momen yang menggembirakan untuk remaja itu selepas itu apabila dia bertukar-tukar siri pukulan depan berapi-api dengan Venus, hanya 25 tahun lebih tua daripadanya. Dia memenangi mata juga dan kita tidak lama lagi di deuce. Kesalahan berganda menimbulkan titik rehat untuk Czech, yang diselamatkan oleh Venus dengan servis halus yang Hradecka terapung lama. Venus terkena satu lagi kesalahan berganda – servisnya sedikit tidak menentu hari ini – tetapi akhirnya ia menjadi satu lagi pegangan Williams.

Set pertama: Williams/Williams 2-2 Noskova/Hradecka* (* Menandakan pelayan)

Coco Gauff dan Jessica Pegula merupakan pilihan No2 dalam beregu wanita. Atau mereka WERE: mereka baru sahaja tewas kepada gandingan Kanada/Aussie Leylah Annie Fernandez dan Daria Saville. Fernandez, anda mungkin masih ingat, mara ke final perseorangan tahun lepas.

Kembali ke Arthur Ashe, Noskova melakukan servis dan jatuh ke gelanggang pada 30-15. Dia turun untuk beberapa saat tetapi kembali berdiri tidak lama lagi, dan memegang servis.

Set pertama: *Williams/Williams 2-1 Noskova/Hradecka (* Menyatakan pelayan)

Giliran Serena melayan. Dan dia meneruskan prestasinya dari semalam ketika Williams mendahului 40-15. Tetapi kesilapan berganda membolehkan Czech kembali masuk dan kami tidak lama lagi dideuce. Tetapi beberapa servis kuat dari Serena memastikan permainan untuk Amerika.

Set pertama: Williams/Williams 1-1 Noskova/Hradecka* (* Menandakan pelayan)

Noskova remaja berkhidmat pertama untuk Czech – belia tidak tahu ketakutan dll. Dia menghantar ace untuk menjadikannya 30-15, jadi bukan keputusan yang buruk sama sekali. Satu lagi servis bagus membantu menutup permainan.

Set pertama: *Williams/Williams 1-0 Nosková/Hradecká (* Menandakan pelayan)

Nosková berehat di bilik mandi sebelum perlawanan bermula. Tetapi anda akan gugup menghadapi adik-beradik Williams juga. Bagaimanapun, Venus berkhidmat dahulu ke Noskova. Hradecká yang berpengalaman melambungkan sepakan voli ke dalam jaring, mungkin dia juga gugup, untuk memberikan pendahuluan 15-0 kepada Amerika. Venus menghadapi sedikit masalah dengan lambungan bolanya lebih awal – ia adalah malam yang sunyi dan matahari terbenam jadi ia tidak menjadi masalah dengan keadaan. Tidak kira, mereka memegang cukup mudah dan mereka berada di papan.

Bethanie Mattek-Sands berada di gerai ESPN dan telah bermain beregu Williams bersaudara. Dia berkata adik-beradik itu adalah pemain hall of fame berdasarkan kemahiran beregu mereka sahaja. Mattek-Sands juga memuji servis Hradecká, yang dia nilaikan sebagai antara yang terbaik dalam lawatan.

Dan pemain berada di luar gelanggang. Mula-mula datang pasukan Czech Linda Nosková dan Lucie Hradecká untuk … mungkin empat sorakan. Saya bayangkan pasangan seterusnya akan mendapat sambutan yang sedikit lebih kuat. Tetapi pertama-tama kami mendapat persembahan video di mana kami diberitahu bahawa Williams cukup mahir dalam tenis, semua perkara dipertimbangkan. Ini adalah maklumat yang baik untuk diketahui pada masa hadapan.

Dan kemudian mereka keluar: Venus dalam putih dan hijau, dan Serena dalam hitam. Dan, ya, terdapat banyak sorakan. Walaupun saya tidak akan mengatakan ia memekakkan telinga, mungkin menggambarkan bahawa ini adalah beregu dan tempat duduk masih tidak sesak kerana orang ramai sesi petang perlahan-lahan masuk. Mungkin mereka masih di seberang jalan menonton Mets di CitiField (Mets sedang mengalahkan Dodgers 5-3 pada ke-8, sekiranya anda ingin tahu. Yang mana anda mungkin tidak tahu).

Lawan Williams petang ini adalah gabungan belia dan pengalaman. Linda Nosková baru berusia 17 tahun dan ini adalah penampilan pertamanya di acara beregu grand slam. Dia kini berada di luar 200 Teratas dalam acara beregu, walaupun itu mungkin disebabkan kekurangan pengalamannya dan bukannya kekurangan keupayaan. Pasangannya adalah seorang veteran litar walaupun. Pada usia 37 tahun, Lucie Hradecká telah menjadi pemain pro selama 18 tahun, dan mempunyai dua gelaran beregu grand slam, termasuk Terbuka AS pada 2013. Dia mungkin melepasi kemuncaknya, tetapi dia masih pemain Top 20 dalam beregu, jadi perlawanan ini akan tiada walkover untuk Williams.

Kami telah banyak bercakap tentang kemungkinan persaraan Serena selepas Terbuka AS, tetapi adakah ini kali terakhir kita melihat Venus? Dia, lagipun, kakak dan hampir tidak bermain pada tahun lepas kerana kecederaan. Apabila dia tewas kepada Alison van Uytvanck dalam pusingan pertama perseorangan di New York, dia ditanya tentang masa depannya dan hanya berkata: “Sekarang saya hanya fokus pada beregu.”

Di tengah-tengah kecemerlangan Serena, mudah untuk melupakan betapa baiknya Venus selama ini. Ini adalah penampilan ke-91 beliau dalam acara perseorangan utama, rekod dalam era Terbuka. Dia juga memenangi Wimbledon lima kali, mengekori hanya Martina Navratilova (sembilan), Serena (tujuh) dan Steffi Graf (tujuh). Oh, dan rekodnya dalam Flushing Meadows juga tidak buruk: dia memenangi gelaran perseorangan dua kali pada awal 2000-an dan beregu dua kali.

Mukadimah

Venus dan Serena Williams kini masing-masing berusia 40 dan 42, jadi mereka tidak berada di puncak karier mereka lagi – walaupun salah seorang daripada mereka baru saja menewaskan pemain No 2 dunia – tetapi pada zaman mereka mereka boleh dikatakan pasukan beregu paling hebat dalam sejarah. Seberapa baik? Rekod sepanjang masa mereka dalam grand slam sebagai satu pasukan ialah 125-14. Di Olimpik ia adalah 15-1, dan dalam perlawanan akhir kejohanan ia adalah tidak masuk akal 22-1.

Secara keseluruhan mereka telah memenangi 14 gelaran grand slam sebagai pasangan beregu (untuk pergi dengan hanya 30 gelaran perseorangan). Sebenarnya sudah agak lama mereka tidak bermain bersama dalam grand slam – mereka mara ke pusingan ketiga Terbuka Perancis pada 2018. Gelaran beregu grand slam terakhir mereka diperoleh pada 2016 di Wimbledon.

Jadi, apakah peluang mereka kali ini? Jika prestasi cemerlang Serena dalam perseorangan diteruskan, ia tidak mengejutkan jika dia menarik diri daripada beregu untuk menjimatkan tenaga. Tetapi jangan silap, walaupun dalam usia 40-an, adik-beradik itu mampu melakukan larian dalam-dalam.

We would like to give thanks to the writer of this short article for this awesome web content

Serena dan Venus Williams lwn Linda Nosková dan Lucie Hradecká: Beregu Terbuka AS – secara langsung!


Explore our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/