Sha’Carri Richardson mengalami kemunduran yang menakjubkan di kejohanan AS

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Berusaha untuk mewakili Amerika Syarikat dalam acara antarabangsa selepas kehilangan tempatnya dalam Sukan Olimpik tahun lepas, Sha’Carri Richardson mengalami kemunduran yang menakjubkan Khamis di kejohanan trek dan padang AS dengan gagal mara daripada saringan awal dalam 100 meter.

Richardson menduduki tempat kelima dengan catatan masa 11.31, jauh lebih perlahan daripada 10.85 yang dicatatnya awal bulan ini sambil menduduki tempat kedua keseluruhan dalam 100 pada pertemuan di New York.

Di Eugene, Ore., tapak kejohanan domestik, penamat tiga teratas dalam peringkat akhir memastikan atlet mendapat tempat dalam Pasukan USA untuk kejohanan dunia. Acara itu, juga akan diadakan di Eugene’s Hayward Field, akan berlangsung bulan depan.

Richardson masih boleh layak ke dunia dengan menamatkan tiga teratas dalam acara 200 meter wanita, pusingan pertama yang akan berlangsung Sabtu. Dia memenangi 200 pada pertemuan New York dalam masa 22.38.

Pada ujian Olimpik AS tahun lepas, juga dipentaskan di Eugene, Richardson berlari 100 dalam 10.86 untuk memenangi acara tersebut dan menjadikan dirinya kegemaran untuk pingat di temasya Tokyo pada musim panas itu. Selepas ganja dikesan dalam sistemnya, bagaimanapun, keputusannya telah dikosongkan dan dia menerima penggantungan selama sebulan yang menghalangnya daripada bersaing dalam 100 di Tokyo. Penggantungan Richardson berakhir tepat pada masanya untuk dia berpotensi mengambil bahagian dalam lari berganti-ganti 4×100 di Sukan Olimpik, tetapi dia tidak dipilih untuk pasukan AS.

Selepas terlepas Sukan Olimpik, Sha’Carri Richardson kekal di lorongnya sendiri

Selepas gagal mara Khamis dalam kepanasan 100, Richardson tergesa-gesa melalui zon campuran dan enggan bercakap dengan media.

Richardson, 22 tahun dari Dallas, mencapai kemasyhuran serta-merta untuk kedua-dua persembahannya di ujian Olimpik dan personanya yang menarik, termasuk sikap yakin dan penampilan yang menarik perhatian. Dia memenangi simpati ramai peminat selepas itu menerangkan bahawa dia mengambil ganja untuk membantu mengatasi kematian ibunya yang dahsyat. Dua ahli Jawatankuasa Pemantauan Dewan, Wakil Jamie Raskin (D-Md.) dan Alexandria Ocasio-Cortez (DN.Y.), menulis surat kepada agensi anti-doping utama menggesa mereka untuk mempertimbangkan semula peraturan dan keadaan yang membawa kepada Penggantungan Richardson.

Pada pertemuan New York, Richardson terbukti masih seorang tokoh yang sangat popular kalangan peminat.

“Jangan biarkan media, jangan biarkan orang, jangan biarkan syarikat, cuba halang anda daripada bersinar, kerana anda bersinar,” katanya kepada sekumpulan penyokong muda di sana (setiap Associated Press). “Kami adalah cahaya.”

Naib juaranya di New York adalah yang kedua berturut-turut pada acara utama, berikutan persembahan serupa pada Mei di Prefontaine Classic di Eugene. Richardson mencatatkan masa 10.92 dalam acara itu tetapi pecut di trek yang sama Khamis membawa keputusan yang jauh lebih buruk.

Masanya 11.31 adalah yang kesembilan paling perlahan daripada 31 bidang yang bertanding. Larian terpantas dalam masa 10.88 ialah Aleia Hobbs, 26 tahun yang merupakan ahli skuad wanita 4×100 wanita AS yang memenangi pingat perak di Tokyo. Enam belas peserta layak Khamis ke separuh akhir 100 wanita, yang akan diadakan pada hari Jumaat.We wish to give thanks to the writer of this post for this outstanding material

Sha’Carri Richardson mengalami kemunduran yang menakjubkan di kejohanan AS


Our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/