Shaq secara senyap-senyap melayan rancangan Draf NBA 2022 anak lelakinya Shareef O’Neal

Anak lelaki Shaquille O’Neal, Shareef O’Neal, menghadiri latihan pra-NBA Draf di kemudahan Lakers pada hari Selasa bertentangan dengan kehendak bapanya.

Shaq – yang jersi No. 34 Lakers telah bersara oleh pasukan itu pada 2013 – lebih suka anak lelakinya yang berusia 22 tahun tinggal di sekolah, tetapi Shareef menegaskan dia bersedia untuk terjun NBA.

“Kami agak terkejut tentang proses ini,” yang lebih muda O’Neal memberitahu wartawan Selasa — dua hari sebelum Draf NBA 2022 — di kemudahan latihan Lakers, sambil menambah bahawa dia tidak bergantung pada bapanya untuk mendapatkan nasihat sepanjang proses itu.

Shareef, suka bapanya, menghadiri LSU, tetapi mempunyai kisah yang jauh berbeza daripada ayahnya. Dia bermain sebanyak 37 perlawanan selama tiga musim dengan UCLA dan LSU kerana beberapa masalah kesihatan — dan purata 11 minit, tiga lantunan dan 2.6 mata setiap perlawanan. Dia menjalani pembedahan jantung terbuka semasa tahun pertamanya (Dis. 2018) di UCLA dan diketepikan kerana kecederaan kaki dan buku lali dalam dua musim di LSU.

Shareef O’Neal semasa Kem Elit Liga G 2022 pada 17 Mei 2022.
NBAE melalui Getty Images

“Dia mahu saya kekal di sekolah. Saya mahu memperbaiki diri saya melalui ini,” kata Shareef mengenai bapanya — yang mendominasi di LSU sebelum pergi ke No. 1 ke Orlando dalam draf NBA 1992. “Dia tahu saya sedang bersenam dengan pasukan. Tetapi saya tidak akan berbohong, kita tidak bercakap tentang ini. Saya hanya melaluinya. Dia tidak melakukan sebarang latihan pra-draf; dia hanya mendapat terus pada [Orlando Magic]jadi ia adalah kelainan yang berbeza.

“Jadi, dia tidak mahu saya melakukan ini, dan saya tahu dia mungkin tidak mahu saya berkata ini, tetapi maaf. Kami berdua sudah dewasa, kami akan melepasinya.”

Lakers tidak mempunyai sebarang pilihan dalam Draf NBA 2022 pada malam Khamis, tetapi terus mengadakan latihan pra-draf dengan bakat muda, termasuk Jordan Hall (St. Joseph), Cole Swider (Syracuse), Orlando Robinson (Negeri Fresno) , Kyler Edwards (Houston) dan Isaiah Whaley (UConn).

Shaquille O'Neal semasa Festival Muzik Governors Ball di Citi Field pada 11 Jun 2022.
Shaquille O’Neal semasa Festival Muzik Governors Ball di Citi Field pada 11 Jun 2022.
Imej Getty untuk Governors Ball

“Saya rasa saya dan dia mempunyai cerita yang berbeza sekarang,” kata Shareef ketika ditanya sama ada dia merasakan sebarang tekanan berikutan warisan bapanya. “Saya melalui beberapa perkara yang dia tidak lalui. Dia adalah pilihan No. 1 dalam draf. Saya terpaksa berhempas pulas untuk ke sini. Saya terpaksa mengisar banyak. Saya terpaksa melalui beberapa perkara sejak empat tahun lalu — kecederaan kaki, pembedahan jantung — dan saya tidak kelihatan seperti berada dalam bayang-bayangnya.”

O’Neal — penyerang berkuasa 6 kaki 10, 215 paun — menyertai kem prospek G League Elite bulan lepas.

“Saya rasa seperti di kolej saya tidak mendapat peluang yang mencukupi. Saya tidak berasa seperti diri saya di kolej,” katanya. “[The invite] seperti membuka banyak pintu untuk saya. … Saya rasa ia benar-benar membawa saya kembali dan menunjukkan sedikit sebanyak apa yang boleh saya lakukan. Dan sebaik sahaja saya mula menerima panggilan daripada pasukan untuk bersenam, saya seperti, ‘Man, inilah yang saya mahu lakukan.’ Maksud saya, saya di sini, ia betul-betul di hadapan saya, jadi teruskan sahaja. Jadi saya terus bekerja.”

Shareef O'Neal semasa Kem Elit Liga G 2022 pada 17 Mei 2022.
Shareef O’Neal semasa Kem Elit Liga G 2022 pada 17 Mei 2022.
NBAE melalui Getty Images

O’Neal berkata Shaq “tidak menyukai idea itu sama sekali” apabila anaknya memutuskan untuk membuat dorongan NBA. Kemungkinan besar Shareef tidak digubal pada malam Khamis dan dia perlu memasuki liga sebagai ejen bebas.

“Sayangnya dia tidak menyukai idea itu, tetapi saya sudah dewasa, saya berumur 22 tahun, saya boleh membuat keputusan sendiri,” kata Shareef. “Ia betul-betul di hadapan muka saya. Saya tidak membuat sandaran daripadanya. Saya akan pergi mendapatkannya jika saya melihatnya. Begitulah cara saya dibina. Saya mengambil semuanya dengan cara yang sama. Saya menjalani pembedahan jantung saya dengan cara yang sama.

“Dibersihkan adalah betul-betul di hadapan saya, menjadi sihat adalah betul-betul di hadapan saya, dan saya melakukannya. Saya tidak berundur daripada sesiapa. Saya tahu dia seorang legenda NBA, saya tahu dia ayah saya, tetapi ia betul-betul di hadapan saya, saya terpaksa pergi mendapatkannya. Jadi, jika dia suka atau tidak, ia tidak akan menghalang saya daripada melakukan apa yang saya mahu lakukan.”

Shaquille O'Neal selepas dipilih No. 1 dalam Draf NBA 1992.
Shaquille O’Neal selepas dipilih No. 1 dalam Draf NBA 1992.
NBAE melalui Getty Images

Shareef melaporkan kepada kemudahan Lakers, di mana dia memakai No. 6 semasa latihan pra-draf.

“Semoga LeBron [James] tidak marah,” katanya. “Saya dapat dia [No. 6] berlatih jersi.”We would love to give thanks to the author of this short article for this incredible content

Shaq secara senyap-senyap melayan rancangan Draf NBA 2022 anak lelakinya Shareef O’Neal


You can find our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/