Siri Dunia: 10 perkara yang perlu diketahui tentang Astros-Phillies, termasuk kesempurnaan Houston, kuasa Philly, banyak lagi

The Houston Astros dan Philadelphia Phillies adalah pejuang untuk Siri Dunia 2022. Padang pertama Fall Classic tidak sampai hari Jumaat, jadi kami terperangkap dengan empat hari penuh tanpa besbol, terima kasih kepada setiap pasukan itu memadamkan tentangan mereka untuk panji dengan begitu cepat. The Phillies menurunkan Padres dalam lima perlawanan manakala Astros menyapu bersih Yankees dalam empat.

Dalam beberapa hari akan datang, kami akan mempunyai lebih banyak lagi tentang siri ini. Buat masa ini, mari kita lihat beberapa jalan cerita terbesar dan beberapa berita gembira untuk buku asas awal minggu.

1. Mereka mempunyai resume yang berbeza

Astros adalah kuasa besar yang tidak diragukan lagi. Mereka telah menjadi siri kejuaraan liga enam kali berturut-turut dan mereka telah memenangi empat daripada enam panji AL terakhir. Satu-satunya pasukan lain yang melakukan ini dalam era playoff ialah Yankees. Astros telah mengungguli 100 kemenangan empat kali dalam tempoh enam tahun ini dan satu daripada tahun itu ialah musim 60 perlawanan. Satu kali mereka tidak memenangi 100 dalam satu musim penuh ialah tahun lepas, apabila mereka memenangi 95. Tahun yang agak menurun, ya?

Tahun ini, Astros memenangi 106 perlawanan. The Phillies hanya menang 87 dalam musim biasa.

Perbezaan terbesar dalam kemenangan antara Siri Dunia datang pada tahun 1906, apabila 116 kemenangan Cubs menghadapi 93 kemenangan White Sox. Kami tidak terlalu jauh daripada rekod 23 musim ini, kerana ia adalah 19 perlawanan. Oh, White Sox yang diunggulkan itu menang.

Phillies juga tidak pernah ke playoff sejak 2011, tidak pernah ke NLCS sejak 2010 dan tidak memenangi panji sejak 2009. Mereka pergi tanpa rekod kemenangan antara 2011 dan tahun lepas, ketika mereka sederhana 82- 80.

Oh, satu lagi perkara di Astros…

2. Astros telah sempurna setakat ini

The Phillies adalah 9-2 setakat ini selepas musim ini, tidak ketinggalan dalam tiga siri dan tidak menghadapi penyingkiran. Itulah beberapa kerja cemerlang. Ia juga lebih rendah daripada Astros, yang telah mencatatkan keputusan sempurna 7-0.

Dua pasukan era wild-card untuk pergi dengan sempurna menuju ke Siri Dunia ialah 2014 Diraja dan 2007 Rockies. Kali terakhir pasukan benar-benar menduduki carta pada postseason ialah pada 1976 Merah, walaupun mereka hanya perlu memenangi tiga perlawanan dalam NLCS dan empat dalam Siri Dunia. Astros sudah 7-0. Mereka perlu pergi 11-0 untuk melakukannya.

Itu perintah yang begitu tinggi. Perlu dikatakan bahawa tidak ada sebab untuk mempercayai bahawa mereka perlu berbuat demikian untuk diingati. 11-3 akan berfungsi dengan baik. Untuk apa yang bernilai, Astros berada dalam sembilan kemenangan berturut-turut sejak musim biasa. Kekalahan terakhir mereka berlaku pada 3 Oktober… menentang Phillies.

3. Dusty Baker sedang dalam pencarian

Pengurus Astros Dusty Baker memenangi cincin dengan Pengelak pada tahun 1981 sebagai pemain. Dia berada dalam musim ke-25 sebagai pengurus, bagaimanapun, dan walaupun dia telah memenangi gelaran divisyen dengan lima pasukan berbeza (satu rekod) dan tiga panji, dia tidak pernah memenangi cincin Siri Dunia sebagai kapten. Lelaki berusia 73 tahun itu sepatutnya menuju ke Dewan Kemasyhuran, tetapi pastinya dia menyukai cincin yang sukar difahami itu. Ramai yang akan mengakar untuk lelaki yang telah lama sangat popular dalam kalangan besbol.

4. Kesan Altuve dan Bregman

Astros sebenarnya mempunyai banyak perolehan sejak gelaran 2017 mereka. Hanya lima pemain yang tinggal: Jose Altuve, Alex Bregman, Yuli Gurriel, Lance McCullers Jr. dan Justin Verlander.

Mari kita sifar pada Altuve dan Bregman, atas sebab yang berbeza.

Altuve memulakan playoff 0 untuk 25 sebelum dia mendapat pukulan. Ini adalah salah satu pemukul yang paling dihiasi dalam sejarah pasca musim. Dia kedua dalam larian rumah playoff kerjaya, ketiga dalam larian, kelapan dalam RBI, kesembilan dalam hits dan keempat dalam jumlah asas. Astros telah berjaya memenangi kesemua tujuh perlawanan tanpa banyak, jika ada, bantuan daripada pemukul Altuve. Ia pasti akan membantu mereka menyelesaikan kerja jika dia datang.

Di hadapan itu, Altuve mendapat dua hits dalam Permainan 4 ALCS. Dia menewaskan grounder dan kemudian melonjakkan satu ke dalam medan yang betul, dengan cukup lembut. “Kelihatan seperti pemacu garisan dalam skor kotak,” seperti yang selalu ayah saya katakan kepada saya. Memang benar dan mungkin mendapat ketukan itu membuatkan Altuve masuk sebelum Siri Dunia bermula.

Bregman tidak memerlukan bantuan untuk menyelesaikannya. Dia telah diganggu dalam Siri Dunia tahun lepas dan subjek soalan sepanjang. Baker akhirnya menjatuhkannya dalam urutan pukulan. Dalam tujuh perlawanan setakat musim ini, Bregman adalah 10 berbalas 30 (.333) dengan dua beregu, dua homer dan tujuh RBI.

Dengan cara Jeremy Peña menghayunkannya dalam dua lubang dan betapa menakutkannya Yordan Alvarez di tempat ketiga, Altuve dan Bregman berjalan dengan baik di tempat satu dan empat memberikan Astros kedudukan teratas yang mengagumkan.

Bercakap tentang yang …

5. Phillies mempunyai pukulan yang kuat

The Phillies juga tidak terlalu lusuh di bahagian atas.

Lelaki utama Kyle Schwarber adalah ketua NL — dan ketua “bukan Hakim” — dalam larian rumah dengan 46 musim ini. Dia kejam dalam dua pusingan pertama playoff tahun ini, tetapi mengalahkan tiga homer dalam 15 pukulan di NLCS. Dia kini mempunyai 12 larian playoff kerjaya dalam 145 pukulan at-bat.

Pemukul dua lubang Rhys Hoskins hanya mencecah .182 pada postseason ini, tetapi daripada lapan pukulannya, lima adalah larian di rumah. Dia telah mencapai beberapa yang besar juga, dan mempunyai 11 RBI dalam 11 perlawanan.

Bryce Harper ialah pemukul paling hangat di planet ini sekarang. Melalui 11 perlawanan playoff, dia mencapai .419/.444/.907 dengan enam beregu, lima larian di rumah, 11 RBI dan 10 larian.

JT Realmuto juga tidak serong antara Hoskins dan Harper.

6. Semua yang memulakan pitching (di kedua-dua belah pihak)

Banyak yang telah dibuat daripada sepasang ace Phillies dalam Zack Wheeler dan Aaron Nola. Masing-masing mampu meletakkan pasukan di belakangnya untuk 6-7 inning dalam mana-mana permulaan tertentu. Jika siri ini berlangsung tujuh perlawanan, mereka akan mendapat bola sebanyak empat kali. Renjer Suárez juga adalah pemain No. 3 yang sangat baik, seperti yang kita lihat dalam permulaan Permainan 3 NLCSnya.

Kaunter Astros dengan Hall of Famer dan berkemungkinan pemenang 2022 Cy Young Justin Verlander dalam Permainan 1. Pemain kiri All-Star Framber Valdez mengetuai AL dalam pusingan pusingan musim ini dan dia adalah pemula No. 2. Kemudian mungkin beberapa pesanan Cristian Javier dan Lance McCullers Jr. Adakah sukar untuk mengatakan empat ace? Mungkin. Mungkin tidak.

Kami akan melihat banyak permulaan yang hebat untuk melontarkan siri ini.

7. Astros mempunyai kelebihan bullpen

Astros mempunyai bullpen terbaik, berdasarkan pencegahan larian, dalam besbol tahun ini. Mereka juga mempunyai lebih daripada empat pemain permulaan yang baik, jadi mereka berjaya mengalahkan beberapa pemain untuk perlawanan playoff, seperti Javier (dalam ALDS), Luis García, Hunter Brown dan José Urquídy ​​(walaupun dia belum digunakan lagi) .

Lebih dekat Ryan Pressly bersama-sama lelaki persediaan Rafael Montero dan Héctor Neris berkemungkinan mendapat kerja yang paling tinggi leverage, tetapi mereka begitu mendalam.

Dalam 33 inning kerja bantuan setakat ini selepas musim ini, Astros mempunyai ERA bullpen 0.82 dan 0.73 WHIP.

Pada akhir Phillies, mereka akan menggunakan José Alvarado yang kiri dan Seranthony Domínguez yang kanan untuk momen-momen dengan leverage tertinggi mereka, dengan beberapa David Robertson, Zach Eflin, Andrew Bellatti dan Brad Hand bekerja.

Phillies sebenarnya mempunyai 3.19 ERA dan 1.11 WHIP yang boleh digunakan dalam playoff daripada pelepas mereka, tetapi peluang kumpulan ini meniup permainan jauh lebih tinggi daripada Astros.

8. Phillies mempunyai pertahanan yang disyaki

Dari segi kecekapan pertahanan, yang merupakan ukuran yang sangat mudah bagi peratusan bola dalam permainan yang ditukar menjadi out, Phillies menduduki tempat ke-24 musim ini. Mereka terakhir di kalangan pasukan playoff. Astros menduduki tempat ketiga. Langkah-langkah lain, seperti larian bertahan disimpan, mempunyai kedudukan Phillies yang sama buruk.

Masalahnya kebanyakannya berkisar, kerana mereka terperangkap dengan beberapa DH yang sepatutnya di tempat sudut luar dan mungkin pangkalan pertama juga. Bercakap tentang, kami telah melihat beberapa miscu playoff daripada Hoskins pada mulanya dan di beberapa kawasan lain juga. Ujian mata sahaja mengatakan mereka lebih rendah dalam aspek permainan ini.

9. Ada sejarah peribadi

Phillies pitcher Aaron Nola dan Astros baseman ketiga Alex Bregman kedua-duanya pergi ke LSU. Pada masa yang sama. Dan adalah rakan sebilik. Mungkin ada yang mengatakan itu menarik atau malah menyeronokkan.

Di hadapan keluarga, Phillies baru sahaja menamatkan perlawanan Nola vs. Nola (Aaron vs. Austin, penangkap Padres) dalam Permainan 2 NLCS. Mereka sebenarnya tidak akan mempunyai yang lain, walaupun terdapat Maton pada kedua-dua pasukan. Pelega Astros Phil Maton menyerahkan single kepada abangnya, ahli utiliti Phillies Nick Maton, pada 5 Okt. Tidak lama selepas itu, Phil patah tangannya semasa menumbuk loker kerana kecewa. Dia keluar untuk siri itu. Nick juga tidak termasuk dalam senarai NLCS Phillies, jadi ia hanya soal kebanggaan keluarga tentang siapa yang mendapat cincin.

10. Ia adalah perlawanan Siri Dunia pertama mereka

Kami tidak pernah melihat Fall Classic ini. Semua orang yang membaca mungkin sudah mengetahuinya. Astros baru sahaja beralih ke Liga Amerika pada 2013 dan, well, Phillies tidak membuat playoff sejak itu hingga sekarang.

Kami berada dalam barisan ini. Tahun lepas ia adalah Berani dan Astros buat kali pertama. Tahun sebelumnya, Dodgers vs. sinar tidak pernah berlaku sebelum ini, begitu juga Nationals-Astros (2019). Pada tahun 2018, ia adalah perlawanan semula, semacam. Siri Dunia Red Sox-Dodgers tidak pernah berlaku sejak 1916, apabila francais itu adalah Brooklyn Robins.

Pada 2017 (Astros-Dodgers), ia juga merupakan pemasa pertama, begitu juga 2016 (Cubs-Cleveland).

Kali terakhir kami mendapat ulangan Siri Dunia apabila kedua-dua francais mempunyai nama yang sama? The Boston Red Sox lwn. Kardinal Stpada tahun 2013. Ia juga berlaku pada tahun 2004, 1967 dan 1946.

We want to thank the writer of this article for this outstanding web content

Siri Dunia: 10 perkara yang perlu diketahui tentang Astros-Phillies, termasuk kesempurnaan Houston, kuasa Philly, banyak lagi


Visit our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/