Skor Celtics lwn. Heat, takeaways: Boston bertahan dalam rali, menuju ke Pusingan Akhir NBA selepas kemenangan wire-to-wire Permainan 7

Boston Celtics akan kembali ke Pusingan Akhir NBA buat kali pertama sejak 2010 selepas menewaskan Miami Heat di tempat lawan 100-96 dalam Permainan 7 malam Ahad. Jayson Tatum mendahului dengan 26 mata, dan Jaylen Brown dan Marcus Smart menambah 24 mata setiap satu ketika Celtics meneruskan perlawanan menentang Golden State Warriors untuk kejuaraan, bermula dengan Permainan 1 Khamis di San Francisco.

Celtics mengetuai wire-to-wire, dan bertindak balas setiap kali Heat berlari. Miami meneruskan larian lewat dan mengurangkan defisit kepada dua mata, tetapi Boston berjaya bertahan untuk kemenangan. Jimmy Butler melakukan kebanyakan kerja serangan untuk Miami, menamatkan dengan 35 mata semasa bermain sepanjang permainan. Tetapi Butler sahaja tidak dapat menyelesaikannya untuk Heat pilihan No. 1.

Dengan kemenangan Boston, Ime Udoka menjadi ketua jurulatih rookie pertama dalam sejarah NBA yang memenangi berbilang Game 7; Boston menewaskan Bucks 109-81 dalam Game 7 lebih awal di separuh akhir Timur.

Berikut adalah tiga petikan daripada kemenangan Boston ke atas Miami dalam Permainan 7.

1. Tatum, dan Brown dan Smart, oh my

Tatum dan Brown secara langsung untuk Game 7s. Awak tak percaya saya? Berikut ialah statistik yang akan mengejutkan anda. Dengan kemenangan malam Ahad, Tatum kini meningkat kepada rekod 4-1 dalam Game 7s, manakala Brown kini berada pada rekod 5-1 dalam Game 7s. Oleh itu, selamat untuk mengatakan bahawa lelaki itu bersinar apabila lampu paling terang. Malam ini tidak berbeza, kerana Brown dan Tatum bergabung untuk 50 mata. Lemparkan 24 mata Smart dan agak mudah untuk melihat sebab Celtics memenangi perlawanan ini. Daripada petua pembukaan anda boleh tahu bahawa Celtics mahu tampil agresif, dan sementara Heat memberi ketakutan kepada Boston pada minit-minit akhir permainan, ia adalah kerana persembahan Tatum, Brown dan Smart yang memberikan kemenangan kepada C. .

Ia adalah jenis prestasi tepat yang anda inginkan daripada pemain utama anda dalam pertandingan menang-atau-pulang, dan bintang-bintang itu telah keluar untuk Boston di jalan raya. Tetapi bukan sekadar jaringan yang mengagumkan daripada ketiga-tiga pemain itu. Ia adalah pembelaan Smart dan Brown pada Butler untuk tidak menggigit pamnya palsu dan mengehadkan sumbangan orang lain di Heat. Ia adalah permainan Tatum, kemahiran yang lebih baik yang kami lihat daripadanya musim ini, yang membawa kepada membuka 3s di sudut untuk Boston. Anda boleh melihat semua penambahbaikan yang telah diusahakan oleh lelaki teras ini selama bertahun-tahun membuahkan hasil dalam perlawanan terbesar dalam kerjaya mereka malam ini, dan ia secara kebetulan membawa kepada tempat di Pusingan Akhir NBA.

2. Jimmy lwn semua orang

Butler bermain selama 48 minit penuh, dan dia memberikan yang terbaik dalam persembahannya untuk mencuba dan akan Heat untuk menang. Saya rasa Butler bermain permainan penuh mungkin akan terlepas pandang, tetapi saya tidak fikir terdapat ramai pemain dalam liga ini yang boleh melakukan apa yang dia lakukan malam ini. Yang lagi gila, dia buat macam tu mudah. Butler kelihatan seperti cergas pada minit-minit penutup permainan seperti yang dia lakukan pada hujung pembukaan, dan untuk meletakkan ceri di atas sundae gila ini, dia juga telah berhadapan dengan kecederaan lutut yang mengganggu.

Butler sangat mahir dalam persembahan Game 7nya. Dia mendapat garisan balingan percuma pada dasarnya bila-bila masa dia mahu, kerana Boston bergelut untuk menahannya untuk perlawanan kedua berturut-turut. Dia bergegas untuk melantun, bola lepas dan bermain bola keranjang jenama Jimmy Butler sepanjang malam tanpa rehat lebih lama daripada tamat masa.

Malangnya, persembahan Butler tidak mencukupi kerana dia mendapat bantuan minimum di luar 25 mata Bam Adebayo. Lowry menjaringkan 15 mata juga, tetapi ia benar-benar terasa seperti pertunjukan Butler malam ini, dan itulah sebabnya Heat tewas dalam perlawanan itu. Itu tidaklah menghairankan sepenuhnya, memandangkan Miami telah beransur tenang sepanjang siri ini, dan apabila Tyler Herro cuba membuat kemunculan semula selepas terlepas tiga perlawanan dan hanya bermain enam minit, anda sudah berada dalam keadaan yang kurang bernasib baik. Diketepikan Herro, perjuangan menembak Max Strus juga berterusan, dan ketika dia menjatuhkan 3-pointer penting pada penghujung permainan untuk mengurangkan pendahuluan Boston kepada hanya dua mata, dia menamatkan malam itu dengan 2 mata. 7 pada 3 mata.

3. Al Horford akhirnya akan mendapat peluang untuk merebut gelaran

Horford memegang rekod untuk kebanyakan permainan playoff (141) dimainkan tanpa mencapai Pusingan Akhir NBA. Tetapi dengan kemenangan Boston malam ini, rentetan itu telah diputuskan dan penyerang veteran itu akan mendapat pukulan pertamanya di kejuaraan. Horford membuat playoff sebanyak 13 kali daripada kerjayanya selama 15 tahun, dan telah mara ke peringkat akhir persidangan tiga kali — sekali dengan Atlanta dan dua kali dengan Boston — sebelum ini tetapi gagal setiap kali. Tetapi selepas bertahun-tahun tidak mencapai tahap itu, Horford akan mendapat pukulan pertamanya, dan mungkin terbaik di gelanggang.

Walaupun Celtics akan berdepan dengan Warriors yang menjadi pasukan pilihan untuk memenangi kesemuanya, ini bukanlah pasukan Golden State yang sama beberapa tahun lalu yang merupakan pasukan yang memalukan setiap malam. Walaupun Warriors membuat kerja pantas Dallas Mavericks dalam perlawanan akhir Barat, Celtics akan mempersembahkan perlawanan yang jauh lebih sukar untuk Warriors di Pusingan Akhir. Horford akan memainkan peranan penting dalam cuba menyukarkan kehidupan Warriors di bahagian pertahanan, dan jika dia terus menumbangkan 3s pada klip yang tinggi seperti dia telah menghabiskan masa pasca musim (45.6 peratus), maka ia akan meletakkan Boston dalam prestasi yang baik. tempat untuk mencuba dan memenangi gelaran buat kali pertama sejak 2008.

We want to thank the author of this write-up for this incredible web content

Skor Celtics lwn. Heat, takeaways: Boston bertahan dalam rali, menuju ke Pusingan Akhir NBA selepas kemenangan wire-to-wire Permainan 7


You can find our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/