Skor Celtics vs. Bucks, takeaways: Al Horford mempunyai malam kerjaya ketika Boston rali dalam Game 4 untuk siri peningkatan

Boston Celtics bangkit daripada ketinggalan 11 mata pada separuh masa kedua, dan menarik diri pada beberapa minit terakhir untuk kemenangan 116-108 ke atas Milwaukee Bucks dalam Permainan 4 separuh akhir Persidangan Timur mereka. Siri kini semuanya terikat pada 2-2 dan akan beralih kembali ke Boston untuk Permainan 5 penting pada malam Rabu.

Untuk perlawanan kedua berturut-turut, Celtics tumbang selama beberapa minit pada suku ketiga, dan terpaksa keluar dari lubang. Tetapi tidak seperti Permainan 3, apabila kemunculan semula mereka akhirnya sia-sia, mereka menyelesaikan tugas itu. Mereka mengatasi Bucks 43-28 pada suku keempat, dan mendahului untuk kebaikan dengan 3-pointer Al Horford dengan baki 5:40.

Itu sesuai kerana Horford bermain salah satu permainan terbaik dalam kerjayanya. Dia menamatkan dengan 30 mata pada 11 daripada 14 dari padang, lapan lantunan dan tiga bantuan untuk pergi dengan beberapa pertahanan yang cemerlang. Sementara itu, Jayson Tatum bangkit daripada permainan kejam 3 untuk mengumpul 30 mata, 13 lantunan dan lima bantuan.

Giannis Antetokounmpo mendahului kekalahan untuk Bucks, menamatkan dengan 34 mata, 18 lantunan dan lima bantuan. Brook Lopez menjaringkan 17 mata, manakala Jrue Holiday menambah 16 mata, tujuh lantunan dan sembilan bantuan.

Untuk menghormati permainan playoff 30 mata kerjaya pertamanya, berikut adalah beberapa petikan penting Al Horford daripada permainan itu:

1. Horford berulang-alik dengan Giannis

Pada awal suku ketiga, Giannis keluar dalam separuh peralihan dan menjatuhkan slam ganas ke atas Al Horford. Selepas itu, Greek Freak mempunyai beberapa perkataan dan emosi untuk lelaki besar veteran itu, dan dipukul dengan kesalahan teknikal kerana mengejek. Pada tayangan semula, anda boleh melihat Horford menganggukkan kepalanya dan berkata, “OK.” Ternyata dia sedang merancang untuk membalas dendam pada saat itu.

“Saya tidak tahu apa yang dia katakan kepada saya,” kata Horford. “Tetapi cara dia melihat saya dan cara dia melakukannya benar-benar tidak sesuai dengan saya. Pada ketika itu sesuatu berubah dengan saya.”

Seperempat kemudian, Horford mendapat peluangnya. Dengan hanya kurang 10 minit untuk bermain di tempat keempat, Horford memalsukan pada garisan 3 mata dan memandu ke bakul. Semasa Giannis cuba pulih, Horford menjatuhkan tukul (dan menangkap Giannis dengan lengan yang menggelepar secara tidak sengaja, mengakibatkan teknikalnya sendiri). Horford yang biasanya diketepikan melepaskan semuanya, melentur dan menjerit dengan rakan sepasukannya.

“Playoff adalah emosi,” kata Horford. “Mereka sengit. Malam ini perkara tidak berjalan seperti kami. Mereka sukar di sana di tempat ketiga untuk seketika. [Marcus] Smart terus bercakap dalam borak. Hanya terus memberitahu kami untuk kekal dengannya. Pastinya hanya banyak emosi pada titik itu, dan itulah yang berlaku.”

2. Slam Horford memberi tenaga kepada rakan sepasukan

Horford ialah pemain veteran dalam pasukan Celtics ini, dan sering diperkatakan sebagai kehadiran yang menenangkan — seseorang yang telah melalui semua itu dan boleh membantu pasukan kekal seimbang dalam saat-saat sukar. Dan dia melakukan itu pada pelbagai titik awal permainan pada malam Isnin. Tetapi pada akhirnya dia juga memainkan peranan yang jauh berbeza dari sudut pandangan emosi.

Apabila Horford meletakkan Giannis pada poster, ia bukan sekadar sorotan yang luar biasa; ia adalah peningkatan emosi bagi pasukan yang telah bergelut untuk meneruskan apa-apa untuk hampir dua perlawanan penuh di Milwaukee.

“Permainan besar, jelas sangat emosional,” kata Horford. Saya fikir untuk kumpulan kami ia benar-benar membuatkan kami lebih maju. … Tidak banyak yang boleh dikatakan. Ia agak berjangkit. Semua orang merasainya. Saya rasa ia memotivasikan semua orang. Apabila mana-mana daripada kita mempunyai mana-mana jenis drama tersebut. Pada ketika itu anda hanya mahu meneruskannya.”

Walaupun Celtics sudah pun melawan — sebaik lemparan percuma diselesaikan, permainan itu mengikat permainan pada 81-81 — mereka kini mempunyai tenaga untuk menutup persembahan. Sejak itu, Celtics mengatasi Bucks 35-27, dan kelihatan sebagai pasukan yang lebih segar.

“Permainan masa besar, detik masa besar dalam permainan fizikal,” kata Marcus Smart. “Kami telah berada di hujung yang lain beberapa kali, jadi ia berasa baik untuk memilikinya. Al masih memilikinya. Kami tidak terkejut, tetapi kami sangat gembira. Kami memerlukannya. Kami merasakannya. Semua orang Adakah. Tenaga berubah sebaik sahaja perkara itu berlaku daripada Al. Ia membuatkan dia pergi dan semua orang pergi.”

3. Horford, Celtics mengambil kesempatan daripada skema pertahanan Bucks

Banyak yang telah dibuat tentang perlindungan rim Bucks dalam siri ini, dan untuk alasan yang baik. Giannis Antetokounmpo dan Brook Lopez mungkin pemain dalaman yang paling menakutkan dalam liga, dan bersama-sama mereka telah mengehadkan Celtics kepada 124 mata cat dalam keseluruhan siri.

Itu mengagumkan, tetapi untuk mengekalkan Celtics daripada cat, Bucks melepaskan pukulan 3 mata. Dalam Permainan 2, Celtics mengambil kesempatan dengan hebat, menumbangkan 20 3s dalam perjalanan untuk menang hebat. Selepas menjadi dingin dalam Game 3, Celtics sekali lagi menemui bentuk mereka dari belakang arka. Mereka mendapat 14 daripada 37, baik untuk 37.8 peratus.

Horford membuat lima daripadanya, pergi 5 daripada 7 untuk permainan menembak 3 mata terbaiknya musim ini. Ia adalah kali pertama dia membuat lima 3s dalam satu perlawanan sejak Januari lalu, dan ia datang pada masa yang tepat untuk Celtics.

“Al, seperti yang saya katakan kita tahu kita boleh mendapatkannya pukulan tertentu setiap kali,” kata ketua jurulatih Celtics, Ime Udoka. “Saya memberitahu dia untuk menjadi sangat agresif. … Ini semua siri. Mereka menjaga dia dengan cara tertentu. Bila-bila masa anda mempunyai Lopez sejauh itu, anda benar-benar boleh menjalankan pick-and-pop bila-bila masa anda mahu dan buka luas 3 sekurang-kurangnya.”

Celtics memang menjalankan banyak pick-and-pop, tetapi mereka juga menggunakan taktik lain untuk menjadikan Horford kelihatan terbuka. Ada kalanya dia melihat di sudut — “kami suka menyembunyikannya di kawasan tertentu di gelanggang,” jelas Udoka — memaksa Lopez ke dalam situasi tidak menang. Jika Lopez terus melekat pada Horford, ia akan membuka rim, dan jika dia pergi untuk melindungi rim itu akan membuka Horford.

Horford mencatatkan 6 daripada 6 yang sempurna dari padang pada suku keempat, dan tiga kali ganda itu meletakkan Celtics di hadapan untuk selamanya.

We wish to give thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

Skor Celtics vs. Bucks, takeaways: Al Horford mempunyai malam kerjaya ketika Boston rali dalam Game 4 untuk siri peningkatan


Check out our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/