Skor Cowboys at Buccaneers: Serangan Dallas meletup dalam perjalanan untuk menang, Tampa Bay jatuh rata

Dallas Cowboys melangkah ke pusingan bahagian selepas kemenangan meyakinkan di Stadium Raymond James di mana mereka menumbangkan Tampa Bay Buccaneers untuk menamatkan Hujung Minggu Super Wild Card, 31-14.

Kedua-dua kesalahan itu lembap keluar dari pintu pagar kerana masing-masing mencatatkan tiga dan keluar berturut-turut untuk memulakan permainan. Dallas kemudian bangkit dengan penguasaan ketiganya pada malam itu, mengembara sejauh 80 ela dalam tujuh perlawanan ketika Dak Prescott berhubung dengan Dalton Schultz untuk pendaratan pertama permainan. Itu nampaknya membuka pintu banjir apabila Tampa Bay kemudian mula menggerakkan bola dan sampai ke garisan lima ela Cowboys. Bagaimanapun, pada ketika itulah Tom Brady melemparkan pemintasan di zon penghujung kepada Jayron Kearse. Itu adalah salah satu daripada beberapa pemilikan Bucs yang berjaya pada malam itu dan satu-satunya pukulan mereka untuk menjaringkan gol ketika permainan masih dalam jangkauan. Dari situ, Dallas menjaringkan tiga sentuhan pada pemanduan berturut-turut untuk membantu mendahului 24 mata.

Walaupun Tampa Bay akhirnya menemui zon akhir pada penghujung suku ketiga dengan hantaran mendarat Brady sejauh 30 ela kepada Julio Jones, Cowboys menjawab dengan pacuan mendarat sembilan permainan, 66 ela untuk naik 31-6. Itu benar-benar menghapuskan sedikit firasat bahawa Brady mungkin menarik satu lagi kemunculan ajaib daripada topi keledarnya.

Prescott selesai dengan garis statistik yang hebat. Dia adalah 25 daripada 33 untuk 305 ela dan empat touchdown. Dia juga bergegas untuk mendapatkan skor dan menambah 24 ela di atas tanah. Schultz menjadi sasarannya pada malam itu, menangkap tujuh daripada lapan sasarannya untuk 95 ela setinggi pasukan dan dua sentuhan. Sementara itu, Brady adalah 35 daripada 66 untuk 351 ela, dua touchdown dan satu pemintasan.

Untuk butiran yang lebih terperinci tentang bagaimana permainan ini berlaku, lihat pengambilan kami di bawah.

Mengapa Cowboys menang

Untuk seminit, nampaknya Dallas akan melancarkan kesinambungan minggu ke-18 yang mereka lakukan menentang Washington. Penguasaan pertama mereka berlangsung kira-kira 10 saat sebelum menghalau bola keluar, dan mereka melakukan tiga lagi perlawanan pada pemanduan berikut. Semasa tempoh itu, Dak Prescott tidak dapat menyempurnakan hantaran. Dan kemudian suis dibalikkan.

Kesalahan Cowboys menjadi hidup, dan ia adalah terima kasih kepada lengan Prescott yang merobek penyiapan 11 lurus, yang merupakan rekod playoff francais baharu. Semasa larian itu, dia melakukan pemanduan sentuh 80 ela berturut-turut. Yang pertama diakhiri dengan touchdown kepada Dalton Schultz dan Prescott kemudiannya melakukan permainan dalam dirinya sendiri dengan panggilan permainan keempat dan gol oleh Mike McCarthy. Semasa 11 rentak penyiapan itu, Prescott melontar sejauh 135 ela dan satu touchdown, sambil turut menambah skor tergesa-gesa itu.

Prescott juga tidak perlahan selepas itu, melambung satu lagi touchdown sebelum separuh masa dan satu lagi sejurus selepas itu, menjadikannya empat pacuan touchdown berturut-turut untuk membantu Dallas melancarkan larian 24-0. Pemacuan pemarkahan itu juga bukan layup kerana mereka mengembara 80, 80, 91, dan 86 ela, memotong pertahanan Teluk Tampa ini ke atas dan ke bawah padang. Pendahuluan itu terbukti lebih daripada cukup untuk mengekalkan jarak yang kuat di hadapan Bucs. Walaupun mereka akhirnya masuk ke zon akhir, Dallas memastikan memadamkan sebarang percikan yang mereka ada kerana mereka pantas menjawab dengan pacuan mendarat sejauh 66 ela untuk naik 31-6.

Selepas permulaan lembap awal pada dua pemanduan pembukaan, serangan Dallas juga kuat dalam situasi kritikal, menukar tujuh daripada 11 situasi turun ketiga mereka dan kedua-dua percubaan turun keempat. Mereka juga berjaya dalam keempat-empat perjalanan zon merah mereka, manakala pertahanan menahan Buc keluar dari zon akhir pada dua daripada tiga perjalanan mereka.

Memandangkan ia secara khusus berkaitan dengan Prescott, ia juga ketara bahawa dia tidak melakukan satu pemintasan pun dalam permainan ini. Itu telah menjadi isu untuknya sepanjang musim biasa, terikat dengan pemintasan terbanyak dalam liga walaupun terlepas lima perlawanan kerana kecederaan. Jika dia boleh terus menjauhkan bola dari lawan, Dallas akan terus berbahaya.

Satu-satunya aspek negatif sebenar permainan ini pada bahagian Cowboys datang pada pasukan khas dengan penyepak Brett Maher, yang terlepas empat percubaan mata tambahan.

Mengapa Buccaneers kalah

Persoalan besar yang mengelilingi Buccaneers memasuki playoff ini adalah sama ada mereka adalah ancaman pasca musim sebenar atau sekadar pemenang saguhati divisyen yang mengerikan. Daripada apa yang kami lihat pada malam Isnin, Tampa Bay tidak kelihatan seperti pesaing playoff yang sah dengan apa-apa imaginasi.

Kesalahan itu sangat rata dan Tom Brady nampaknya bergelut untuk mencari apa-apa jenis hubungan dengan penangkap hantarannya — khususnya Mike Evans — awal. Ketika Cowboys mendahului 24-0, mereka melakukan pelanggaran Bucs sebanyak lima kali (tiga tiga dan keluar), memintas di zon akhir, dan tidak dapat menjaringkan gol sebelum masa tamat pada separuh masa pertama. Pada masa mereka benar-benar berada di papan skor, permainan sudah tidak dapat dicapai dan mereka yang menaruh harapan untuk kembali hanya berbuat demikian kerana resume quarterback dan bukannya apa yang ditunjukkan oleh produk semasa di padang.

Seperti yang berlaku sepanjang musim, permainan larian tidak wujud untuk Tampa Bay, yang secara semula jadi memberi kesan kepada cara pertahanan bermain menentang hantaran. Malah sebelum Bucs meninggalkan larian untuk mencuba dan melemparkan diri mereka kembali ke dalam perlawanan ini, mereka tidak mendapat banyak apa-apa daripada padang belakang yang meluru sejauh 24 ela dengan tujuh hantaran pada separuh masa pertama.

Walaupun kesalahan itu terus menjadi isu yang adil, pihak pembelaan juga tidak menjawab loceng dengan tepat. Mereka tidak dapat keluar dari padang kerana Dallas mengukir mereka untuk perjalanan yang panjang dan menyayat jiwa, dan terutamanya rosak di kawasan utama padang. Seluruh pertahanan mengigit pada larian pendaratan penjaga gol Dak Prescott kerana tiada siapa yang mengikutinya ketika dia berguling ke kirinya dan dengan mudah berjalan masuk untuk melakukan pendaratan. Salah satu momen yang lebih besar dalam kekalahan ini berlaku selepas Tampa Bay akhirnya masuk ke zon akhir berkat sentuhan 30 ela dari Brady ke Julio Jones. Dallas dengan pantas bergerak ke bawah padang dan sampai ke garisan 18 ela Buccaneers sebelum memutuskan untuk pergi ke garisan keempat di bawah. Pada permainan itu, terdapat pecahan lengkap dalam liputan yang menyebabkan CeeDee Lamb terbuka luas untuk touchdown yang meletakkan Tampa ketinggalan sebanyak 25.

Ini adalah perjalanan playoff satu dan selesai keempat untuk Tom Brady dalam kerjayanya. Kini, semua mata akan tertumpu kepada quarterback dan apa yang akan dia lakukan seterusnya. Walaupun akan ada banyak masa untuk membedah semua itu, ini adalah permainan — dan musim — untuk dilupakan untuk TB12.

Titik perubahan

Seperti yang berlaku dalam kebanyakan permainan, terdapat segelintir ayunan utama dalam permainan ini. Pintasan zon akhir Brady secara semula jadi adalah bonjolan kelajuan besar yang meletupkan tayar kesalahan Bucs. Itu adalah pemintasan zon merah pertamanya sejak dia menyertai Tampa Bay dan mematahkan rentak terpanjang dalam sejarah NFL (407 percubaan) yang kini melemparkan pilihan di zon merah.

Dengan perolehan yang diapit di antara dua sentuhan Cowboys, ia memburukkan lagi salah laku.

Walaupun ayunan itu berada di quarterback, terdapat juga keputusan oleh Todd Bowles pada separuh masa pertama yang patut disangka kedua. Mengenai penguasaan selepas memintas itu, Bucs mendapati diri mereka ketinggalan sebanyak 12 tetapi menemui beberapa rentak secara menyerang. Selepas bermula di garisan 25 ela mereka sendiri, mereka membawa bola ke bahagian tengah dan menghadapi situasi keempat dan 3, di mana Bowles memilih untuk menghantar unit punting. Memandangkan kesalahan itu telah mula menunjukkan tanda-tanda kehidupan dan di mana mereka berada di atas padang, itu sepatutnya menjadi saat untuk mengekalkan unit di atas padang dan meneruskannya.

Sebaliknya, mereka memberikan bola kembali, dan Dallas berarak 91 ela ke bawah padang dan meningkat sebanyak 18 mata. Dalam suasana playoff seperti permainan ini, sedikit keagresifan terutamanya apabila pasukan anda mula membina momentum akan menjadi langkah bijak Bowles di sana daripada bermain secara konservatif.

Bermain permainan

Gol hantaran kedua Prescott pada malam itu boleh dikatakan paling mengagumkan. Dengan bacaan awalnya dibotolkan dan tekanan muncul di tengah, dia dipaksa keluar ke kiri dan berguling ke arah tepi sebelum memusingkan badannya untuk membuat balingan tidak seimbang yang melekap tepat ke dalam pelukan Schulz. Itu menyimpulkan pemanduan mendarat sejauh 91 ela sebelum separuh masa yang memberikan Dallas semua kusyen yang mereka perlukan untuk memastikan kemenangan.

Empat gol hantaran Prescott dalam permainan ini mengikat playoff Cowboys ketika dia menyertai legenda Troy Aikman dan Roger Staubach. Prescott juga mempunyai rating pelolos tertinggi (143.3) dalam permainan dalam sejarah playoff Cowboys (min. 20 percubaan).

Apa yang akan datang

Dari sini, Cowboys akan bersiap sedia untuk perlawanan pusingan bahagian mereka dengan San Francisco 49ers di Stadium Levi pada Ahad depan jam 6:30 petang ET. Bagi Buccaneers, mereka akan memasuki apa yang bersedia untuk menjadi luar musim transformatif apabila Brady, yang bersedia untuk mendapatkan agensi bebas, memutuskan langkah seterusnya.

We would like to say thanks to the writer of this article for this awesome material

Skor Cowboys at Buccaneers: Serangan Dallas meletup dalam perjalanan untuk menang, Tampa Bay jatuh rata


You can find our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/