Skor Eagles lwn Giants, takeaways: Jalen Hurts, pertahanan menguasai ketika Philadelphia bergelar juara NFC

PHILADELPHIA — Begitu banyak kecederaan bahu Jalen Hurts yang menjejaskan Philadelphia Eagles dalam playoff.

Hurts hanya menjadi pemain Eagles kedua dengan dua touchdown hantaran dan satu touchdown tergesa-gesa dalam permainan playoff, menyertai Donovan McNabb dalam senarai eksklusif itu ketika Eagles melakar kemenangan 38-7 ke atas New York Giants dalam perlawanan playoff yang tidak pernah hampir. .

The Eagles sedang menuju ke Permainan Kejuaraan NFC ketujuh mereka sejak permulaan musim 2001, dan yang kedua dalam tempoh lima tahun. Hurts menamatkan 16 daripada 24 untuk 254 ela dengan dua touchdown (kadaran 112.2) dan mempunyai sembilan hantaran sejauh 34 ela dan satu touchdown — semuanya pada separuh masa pertama di mana Eagles mendahului 28-0 dan melakar kemenangan.

Pertahanan juga mengambil alih permainan lebih awal kerana Haason Reddick mempunyai 1.5 guni untuk Eagles pada separuh masa pertama, kedua-duanya datang pada permainan berturut-turut untuk menghalang Giants daripada turun padang pada pemanduan pertama mereka. James Bradberry mendapat pemintasan pada penguasaan kedua Giants, yang pertama oleh penjuru Eagles sejak Minggu 9. Philadelphia mendahului 14-0 pada ketika itu dalam permainan.

Boston Scott menjaringkan gol touchdown untuk Eagles pada suku kedua untuk meletakkan mereka 21-0, touchdown ke-11 beliau dalam sembilan perlawanan kerjaya menentang Giants. Scott mempunyai 19 touchdown kerjaya, memenuhi reputasi “Pembunuh Gergasi” beliau. Hurts melakukan sentuhan tergesa-gesa untuk menamatkan separuh masa pertama yang dominan.

The Eagles (15-3) hanya memerah jam dari sana dan mara ke Permainan Kejuaraan NFC. Mereka akan menganjurkan Dallas Cowboys atau San Francisco 49ers Ahad depan di Lincoln Financial Field pada pukul 3 petang ET. Musim Giants berakhir pada 9-8-1.

Berikut adalah beberapa pengambilan tambahan dari ledakan:

Mengapa Eagles menang

Jalen Hurts kembali dalam bentuk penuh berkaliber MVP, Miles Sanders mempunyai lorong terbuka sepanjang malam, dan keseluruhan pertahanan Jonathan Gannon menjadikannya kelihatan mudah selepas Daniel Jones di hadapan. Dalam erti kata lain, Eagles kelihatan seperti versi puncak mereka daripada kempen 2022 mereka. Walaupun pendekatan konservatif pada Minggu 18 semasa pulih daripada kecederaan bahunya, Hurts telah diremajakan sepenuhnya, memberi makan kepada DeVonta Smith dan Dallas Goedert dengan mudah, dan mungkin lebih ketara menggunakan kakinya untuk membantu permainan tanah yang dominan. Sanders secara konsisten lancar di angkasa, dan Kenneth Gainwell menghantar satu persatu hantaran yang sukar di sepanjang regangan ketika Philly menimbun jauh lebih 250 ela dengan tergesa-gesa. Pada “D,” artis pemecat Haason Reddick sibuk sekali lagi, dengan mudah mengatasi Andrew Thomas untuk membuat Daniel Jones diserang. Bekas bintang Giants James Bradberry membaca Jones seperti buku pada pilihan awal. Dan Brett Kern melakukan peranannya untuk menyematkan New York pada beberapa pukulan Eagles pada malam itu.

Kenapa Giants kalah

Kedua-dua Brian Daboll dan Wink Martindale gagal meningkatkan senarai yang sudah sekurang-kurangnya setahun lebih awal daripada jadual dari segi bersaing. Daboll berhak mendapat prop untuk cara dia meremajakan Daniel Jones musim ini, tetapi membuat keputusan situasinya meninggalkan sedikit yang diingini; itu tidak pernah lebih jelas berbanding ketika turun keempat, kerana dia memilih untuk pergi ke tempat keempat dan lebih awal tetapi melakukan tendangan jauh berhampiran bahagian tengah apabila ketinggalan dengan 21. Sementara itu, Martindale menyaksikan “D”nya bermain lembut dan konservatif untuk kedua berturut-turut minggu, dan tidak seperti Viking, Eagles enggan berhenti di atas tanah. Ia tidak membantu bahawa Jones mempunyai beberapa poket bersih yang berharga, atau penerima terbuka, dan memaksa lontaran awal yang menutup defisit dua markah lebih awal. Semua harapan tidak hilang di New York; Daboll mempunyai pasukan ini di trajektori yang betul. Tetapi mereka dikalahkan, dikalahkan dan ditandingi dalam setiap fasa di Philly.

Titik perubahan

The Eagles meningkat dua mata dengan tergesa-gesa, dengan Jalen Hurts menemui Smith dan Goedert dalam siri TD berturut-turut keluar dari pintu masuk. New York menjadi berani pada pemanduan pertamanya sendiri, mengubahnya apabila menurun selepas menghampirinya berhampiran bahagian tengah. Ketinggalan 14-0 pada siri kedua mereka, mereka nampaknya masih mempunyai kehidupan, dengan Daniel Jones memukul Matt Breida untuk 19. Tetapi kemudian, pada permainan seterusnya, dengan penyembur percuma datang tepat ke usus, Jones melemparkan pantas yang tidak diingini. menyerang di bahagian tengah, dan bekas rakan sepasukan James Bradberry dengan mudah memilihnya. The Eagles tidak menjaringkan gol pada penguasaan seterusnya, tetapi pusing ganti mengesahkan momentum itu milik pasukan tuan rumah semata-mata.

Bermain permainan

Haason Reddick mempunyai beberapa tekanan yang patut ditonjolkan, tetapi tangkapan lari satu tangan Dallas Goedert memulakan semuanya untuk Philly:

Apa yang akan datang

The Giants akan pulang ke rumah untuk offseason dengan rasa pahit: mereka tidak sepatutnya berjaya ke playoff, jadi mereka boleh berbangga dengan itu; namun banyak penambahbaikan menanti, dengan Jones masih belum ditandatangani di QB dan kedua-dua belah bola memerlukan beberapa peningkatan. The Eagles, sementara itu, akan mara ke Perlawanan Kejuaraan NFC kedua mereka dalam tempoh lima tahun, dan menjadi tuan rumah sama ada Cowboys atau 49ers pada 29 Jan.

We wish to thank the author of this article for this outstanding content

Skor Eagles lwn Giants, takeaways: Jalen Hurts, pertahanan menguasai ketika Philadelphia bergelar juara NFC


Take a look at our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/