Skor, keputusan, kedudukan Piala Presiden 2022: Bintang mendorong rakyat Amerika untuk mendahului selepas Hari 1

Adalah mudah (dan mungkin juga popular) untuk optimis tentang Piala Presiden 2022 yang memasuki aksi berempat Hari 1 Khamis. Mungkin itu angan-angan atau sekadar anggukan muhibah kepada mereka di kedua-dua belah perlawanan yang bertahan untuk bermain acara ini daripada berpaling tadah ke LIV Golf. Walau apa pun keadaannya, Amerika Syarikat menamatkannya lebih awal dan selalunya, sekali lagi berlumba-lumba memimpin besar-besaran untuk memulakan perayaan di Quail Hollow.

Kelebihan 4-1 oleh AS kelihatan besar, tetapi ia boleh menjadi lebih teruk. Pasukan Antarabangsa mendahului selepas hanya tiga daripada 83 lubang bermain dalam lima perlawanan pukulan silih berganti pada hari Khamis, dan bernasib baik untuk pelawat, dua daripada lubang itu adalah dua lubang terakhir Cameron Davis dan Si Woo Kim bermain menentang dua orang titanic di sebelah Amerika Scottie Scheffler dan Sam Burns. Itulah satu-satunya titik terang pada hari yang sukar untuk pasukan Trevor Immelman.

Tiada satu pun daripada perkara ini yang sangat tidak dijangka memandangkan kedua-dua jadual Antarabangsa yang semakin berkurangan dan format acara tersebut. AS kini telah memenangi atau mengikat 16 perlawanan berempat berturut-turut (tembakan alternatif), yang telah terbukti menjadi perbezaan format terbesar antara mereka dan pasukan Antarabangsa abad ini. AS tidak pernah kalah dalam Piala Presiden sejak 1998.

Masalah untuk pasukan Antarabangsa yang telah berpindah ke underdog 20-1, menurut Caesars Sportsbook, adalah pelbagai. Mereka akan bermain empat bola pada hari Jumaat merentasi lima lagi perlawanan, tetapi mereka sekali lagi perlu menentang pasukan AS yang hebat itu dalam perlawanan berempat pada hari Sabtu, dan ia tidak meramalkan untuk pergi jauh lebih baik daripada hari Khamis. Tambahan pula, AS kini mendahului dengan kelebihan selepas hari pertama yang mengakibatkan hanya satu kekalahan dalam sejarah Piala Presiden (secara kebetulan, pasukan Antarabangsa yang kali terakhir mendahului selepas sesi pertama, dan ia kembali pada 2019 di Royal Melbourne).

Kata-kata antara dua kapten selepas perlawanan adalah memberitahu. Immelman, menongkat dagu tetapi matanya meragui keyakinannya, mengatakan bahawa pasukan Antarabangsa akan terus berjuang kerana itu sahaja yang mereka tahu bagaimana untuk melakukannya. Davis Love III berkata dia sangat menderita tentang siapa di dunia ini dia harus duduk selama beberapa hari akan datang.

Kisah dua kapten dan pasukan yang mereka gunakan. Keyakinan terhadap Piala Presiden hampir hilang sepenuhnya selepas lima perlawanan pertama minggu ini. Itu tidak bermakna masih belum banyak nilai untuk terus mengikuti acara itu, tetapi ia mungkin bermakna apa yang dimaksudkan untuk lapan Piala Presiden terakhir berturut-turut: Amerika Syarikat akan menang.

Berikut ialah pecahan setiap perlawanan dari Hari 1 Piala Presiden 2022.

Skor Piala Presiden 2022, keputusan

Hari 1 (Foursomes) — Amerika Syarikat: 4 | Antarabangsa: 1

Perlawanan Amerika Syarikat skor antarabangsa

1

Patrick Cantlay & Xander Schauffele

6&5

Adam Scott & Hideki Matsuyama

2

Jordan Spieth & Justin Thomas

2&1

Corey Conners & Sungjae Im

3

Cameron Young & Collin Morikawa

2&1

KH Lee & Tom Kim

4

Sam Burns & Scottie Scheffler

2 KE ATAS

Cameron Davis & Si Woo Kim

5 Tony Finau & Max Homa 1 KE ATAS Mito Pereira & Taylor Pendrith

Perlawanan 1: Cantlay/Schauffele 6&5 ke atas Matsuyama/Scott

Awal dan selalunya orang Amerika membawanya ke peringkat antarabangsa. Memenangi empat daripada tujuh lubang pertama, Cantlay dan Schauffele menyaksikan belon pendahulu mereka kepada 4 UP pada masa mereka meninggalkan hijau ketujuh. Scott dan Matsuyama mencuba yang terbaik untuk melawan dan sempat mengetatkan perlawanan di selekoh.

Dengan peluang untuk memotong pendahuluan kepada 2 DN pada par-3 ke-10, Scott membiarkan bidaan birdie pendeknya jatuh pada bahagian rendah dan kemudian menambah kesilapan ini dengan memukul pukulan teenya ke dalam air pada par-4 ke-11. Itu sahaja yang dia tulis pada perlawanan pertama apabila Cantlay dan Schauffele akhirnya mencapai kemenangan 6&5 dan meningkatkan rekod berempat kerjaya mereka bersama-sama kepada 5-0-0 antara Piala Presiden dan Piala Ryder.

Perlawanan 2: Thomas/Spieth 2&1 ke atas Conners/Im

Ini adalah perlawanan yang paling banyak dikelilingi kerana keempat-empat pemain adalah pemain besi yang hebat. Selepas berdagang par pada dua lubang pertama, Spieth dan Thomas meletakkan kaki mereka di atas gas dengan memenangi tiga daripada empat lubang seterusnya. Dengan kelebihan 3 UP melalui enam, Im menumbuk ke belakang dan mendahului pasukan antarabangsa meraih sepasang kemenangan untuk mengurangkan margin kepada satu pada selekoh.

Itu adalah sedekat yang akan dicapai oleh pemain antarabangsa kerana mereka membiarkan peluang demi peluang jatuh di tepi jalan di sembilan belakang. Walaupun menerima sedikit bantuan daripada Conners, Im mengekalkan pasukan antarabangsa itu dengan kehadiran tee-to-green yang mantap.

Pukulan terbesar perlawanan datang pada par-4 ke-15 (biasanya ke-18 untuk Kejohanan Wells Fargo) apabila nampaknya pasukan antarabangsa akhirnya akan seri. Sebaliknya, Thomas menyambung dari 20 kaki untuk par dan Conners terlepas dari dalam 10 untuk menolak margin AS kembali kepada dua dengan tiga lubang untuk bermain.

“Ia adalah perbezaan dalam perlawanan itu,” kata Spieth.

AS bertahan dari situ dan dalam proses itu meningkatkan rekod pasukan Spieth kepada 17-6-3 dan Thomas kepada 11-2-3 — mereka berdua kekal tidak tewas dalam perlawanan berempat Piala Presiden.

Perlawanan 3: Muda/Morikawa 2&1 ke atas Lee/Kim

Tanpa Dustin Johnson dalam senarai, Cameron Young adalah lelaki yang berpasangan dengan Collin Morikawa. Melihat bagaimana dia bermain di beberapa peringkat terbesar musim lalu, ia sepatutnya tidak mengejutkan Young berkembang maju dalam arena ini. Mencapai pukulan tee yang berkembang pesat dari tee pertama, yang dianggap sebagai Rookie Terbaik Jelajah PGA itu menetapkan nada untuk hari itu.

Bertempur berulang-alik dengan Lee dan Kim, Amerika merangkul pendahuluan pertama mereka pada par-3 keenam. Menambah kelebihan mereka pada selekoh, ketinggalan singkat dari Young pada par-3 ke-10 memberi sedikit harapan kepada pemain antarabangsa. Mereka mengambilnya dan berlari dengan memenangi dua lubang seterusnya dan mengikat perlawanan.

Pendekatan rapat pada par-4 ke-13 dari Morikawa serta-merta melenyapkan sebarang pemikiran kecewa apabila AS bangkit semula ke pendahuluan 1 UP. Dengan tiga par berturut-turut daripada kedua-dua pasukan, birdie 25 kaki dari bilah Young meletakkan perlawanan ini pada hari ke-17.

Perlawanan 4: Davis/Kim 2 UP atas Burns/Scheffler

Kejutan terbesar Hari 1 datang dari perlawanan keempat. Selepas membuat birdie pada lubang pembukaan, ia merasakan seolah-olah Burns dan Scheffler akan melarikan diri dengan ini, tetapi Kim dan Davis bertahan dalam menghadapi kesukaran. Pasukan antarabangsa pantas mengikat perlawanan tetapi jatuh kepada 3 DN selepas Davis membuang pendekatannya ke dalam air pada par-5 ketujuh.

Mencakar kembali ke 2 DN pada masa mereka membuat giliran, Kim dan Davis terbakar di bahagian dalam. Perlahan-lahan, tetapi pasti mendahului Amerika, selepas memenangi par-4 ke-15 dengan par, mereka akhirnya melakar petak sama dengan birdie yang hebat pada par-5 ke-16.

Disediakan oleh Davis, satu lagi birdie mengikuti pada par-4 ke-17 untuk meraih pendahuluan pertama mereka pada hari itu. Dengan Amerika menghadapi masalah pada 18hb, Davis dan Kim memasang birdie putt mereka untuk memastikan kemenangan 2 UP dan mata pertama antarabangsa pada Piala Presiden 2022.

Perlawanan 5: Homa/Finau 1 UP ke atas Pereira/Pendrith

Tiada satu tan golf berkualiti dalam perlawanan ini, tetapi ia adalah yang paling kompetitif dan yang kedua untuk mencapai tempat ke-18. Pendrith dan Pereira membuat bogey pada empat daripada enam lubang pertama mereka dan hanya menyaksikan defisit mereka meningkat kepada 2 DN. Pemain antarabangsa akhirnya bangkit dengan birdie pada par-5 ketujuh dan par-4 kelapan untuk sampai ke 1 DN apabila kedua-dua pasukan melengkapkan sembilan barisan hadapan.

Amerika mengekalkan pendahuluan mereka sehingga antarabangsa membuat birdie pada ke-13 yang sukar. Seperti dalam kemenangan Thomas dan Spieth, detik penting datang pada par-4 ke-15 apabila AS membuat par ajaib dari tanah tiada siapa untuk kekal sama dengan tiga perlawanan.

Pada lubang berikutnya, mereka bersedia untuk mendahului semula sehingga Pendrith menyempurnakan birdie antarabangsa dari 23 kaki – satu-satunya putt antarabangsa dari luar 15 kaki yang jatuh pada Hari 1. Pemanduan sesat dari Pereira pada 18 adalah pukulan terakhir untuk dipatahkan punggung unta dan membuka pintu kepada Homa dan Finau untuk meraih kemenangan 1 UP dalam perlawanan akhir hari itu.

We would love to give thanks to the writer of this short article for this outstanding web content

Skor, keputusan, kedudukan Piala Presiden 2022: Bintang mendorong rakyat Amerika untuk mendahului selepas Hari 1


We have our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/