Skor, keputusan, kedudukan Piala Presiden 2022: Tom Kim naik pangkat sebagai perhimpunan pasukan antarabangsa pada Hari 3

Terdapat seribu sebab mengapa, melalui tiga hari Piala Presiden 2022, Amerika Syarikat berkemungkinan besar menuju kemenangan kesembilan berturut-turut pada acara ini. Yang paling penting — dan garisan tembus untuk skuad Davis Love III — ialah dua pemain yang menamatkan saingan pada petang Sabtu dan akan mencatat rekod sempurna dalam perlawanan perseorangan hari Ahad.

Justin Thomas dan Jordan Spieth bermain 64 lubang dalam empat sesi pertama di Kelab Golf Quail Hollow dan ketinggalan selepas hanya dua daripadanya. Malah, pasangan itu ialah 4 UP untuk seberapa banyak lubang (2) semasa mengekor dan 3 UP atau lebih baik untuk lebih banyak lubang daripada mengekor atau terikat. Itu sukar dilakukan dalam mana-mana siri perlawanan, tetapi lebih-lebih lagi menentang segelintir pemain terbaik di dunia.

Spieth menentang Hideki Matsuyama dan Taylor Pendrith pada petang Sabtu untuk mencatatkan hari 2-0-0 yang bermula sembilan jam lebih awal apabila dua orang itu menentang Sungjae Im dan Corey Conners dalam perlawanan berempat. Mereka memenangi kedua-dua perlawanan 4 dan 3, dan pada masa mereka menamatkan perlawanan petang mereka telah memenangi sebanyak mata (4) sebagai keseluruhan pasukan Antarabangsa, yang terdiri daripada pemain terbaik dari setiap negara di dunia di luar Eropah.

Titik mereka pada sesi petang adalah satu-satunya yang dapat dicapai oleh Amerika. Ia adalah satu yang besar — 11-7 adalah jauh berbeza daripada 10-8 — terutamanya dengan kuda AS boleh menghantar awal dalam perlawanan perseorangan.

Hebatnya, Thomas mencatatkan rekod permainan pasukannya kepada 16-4-3 dalam Piala Presiden dan Piala Ryder, dan persembahannya yang menggegarkan, berpusing-pusing kelab kekal menjadi pusat perhatian semua pasukan AS, tidak kira acara itu. Namun, Spieth yang menjemputnya pada sebelah petang dengan enam birdie, termasuk cip penutup di mana dia mempunyai kedi Michael Greller menarik kayu dan meletakkannya tepat di tengah-tengah cawan.

Ia menjadi sedikit hilang kerana retorik “orang ini adalah kawan baik” (dan ejekan seterusnya terhadap naratif mudah itu) menenggelamkan segala-galanya, tetapi Spieth dan Thomas telah hebat bersama dalam acara berpasukan. Mereka menang 3-1-0 pada Piala Ryder 2018, 1-1-0 pada Piala Ryder tahun lalu dan kemudian 4-0-0 kali ini di Quail Hollow, yang menjadikan rekod permainan keseluruhan pasukan mereka 8-2-0 . Satu-satunya kekalahan pasukan mereka adalah kepada Francesco Molinari dan Tommy Fleetwood pada Piala Ryder 2018, dan kepada Jon Rahm dan Sergio Garcia pada Piala Ryder 2021.

Anda boleh menunjukkan beberapa kelebihan yang AS nikmati di Piala Presiden — pemain keseluruhan yang lebih baik, lebih panjang daripada tee, kursus di mana mereka berkembang maju — tetapi saya terus kembali kepada pasangan ini dan kepentingannya kepada kecergasan pasukan AS. Tiada apa-apa seperti mempunyai pasangan yang anda boleh hantar pada bila-bila masa menentang mana-mana pertandingan dan yakin bahawa anda akan mendapat perang (dan mungkin satu mata). Spieth dan Thomas adalah lelaki dalam pasukan ini, dan mereka memegang tali pada hari Sabtu apabila 10 orang Amerika yang lain pasti memerlukannya.

Berikut ialah pecahan setiap perlawanan daripada sesi empat bola pada Hari 3 Piala Presiden 2022.

Skor Piala Presiden 2022, keputusan

AS: 11 | Antarabangsa: 7

Hari 3 — Empat bola: Antarabangsa 3 | Amerika Syarikat 1

1

Patrick Cantlay & Xander Schauffele

MENANG 1 UP

Tom Kim & Si Woo Kim

2

Jordan Spieth & Justin Thomas

MENANG 4&3

Taylor Pendrith & Hideki Matsuyama

3

Tony Finau & Kevin Kisner

MENANG 3&2

Sungjae Im & Sebastian Munoz

4

Billy Horschel & Sam Burns

MENANG 1 UP

Adam Scott & Cam Davis

Hari 3 — Berempat: USA 2 | Antarabangsa: 2

1

Jordan Spieth & Justin Thomas

Menang 4&3

Sungjae Im & Corey Conners

2

Cameron Young & Collin Morikawa

Menang 3&2

Adam Scott & Hideki Matsuyama

3

Scottie Scheffler & Sam Burns

Menang 2&1

KH Lee & Tom Kim

4

Tony Finau & Max Homa

Menang 4&3

Si Woo Kim & Cam Davis

Perlawanan 1: Kim/Kim 1 UP mengatasi Cantlay/Schauffele

Ia adalah perlawanan hari itu dan mungkin perlawanan Piala Presiden 2022 kerana pasangan Kim dan Kim adalah elektrik daripada perkataan “pergi”. Menaikkan bumbung dan menaikkan penonton pada tee pertama, gandingan Korea Selatan itu mampu bertahan menentang kuasa Amerika Schauffele dan Cantlay.

Kedua-dua pasukan menukar birdie untuk kebanyakan pemain sembilan hadapan. Kesilapan mental daripada pemain antarabangsa pada par-3 ke-10 menyaksikan pendahuluan AS meningkat kepada 2 UP tetapi dengan cepat diperbetulkan dengan helang pada par-4 ke-11 – Tom kedua hari itu di lubang itu.

Mereka mengekalkan kaki mereka pada gas, dan selepas bertukar birdie pada par-5 ke-12 akhirnya mengikat perlawanan apabila Si Woo menyambung dari 22 kaki untuk birdie lain di No. 13. Tom telah bersedia untuk mengawal perlawanan dengan beberapa lubang kemudian, tetapi dia terkeluar apabila Schauffele menukar percubaan birdie yang tidak mungkin dari luar padang untuk mendahului semula.

Kelebihan Amerika tidak bertahan lama apabila pemain antarabangsa memenangi No. 16 untuk seri sekali lagi. Walaupun pentas itu diambil daripada Kim pada 15, ia adalah miliknya dan dia seorang sahaja di hijau ke-18 ketika pemain Korea berusia 20 tahun itu menyambung dari jarak 10 kaki untuk mendapatkan mata penuh yang terlalu penting untuk peringkat antarabangsa.

Perlawanan 2: Spieth/Thomas 4&3 menentang Matsuyama/Pendrith

Jangkakan sesuatu yang berbeza? Pada mulanya ia merasakan seolah-olah Hideki vintaj akan hadir selepas dia menyumbat pukulan pendekatannya pada dua lubang pertama. Menukar yang pertama, dia gagal menyambung pada No. 2 dan sebaliknya melihat Spieth mengambil lubang daripada dia dan Pendrith. Putter itu akhirnya adalah kejatuhan Matsuyama kerana dia menerima sedikit bantuan daripada rakan sejawatannya dari Kanada.

Empat birdie daripada Spieth dan Thomas di sembilan hadapan sudah memadai untuk mendahului 3 UP selepas sembilan depan. Golf yang mantap dari menangkis sebarang pemikiran untuk kembali dari sana ketika kumpulan ini menutup perlawanan mereka di No. 15 — seperti yang mereka lakukan pada sesi pagi. Perkongsian bertambah baik kepada 4-0-0 pada minggu itu.

Perlawanan 3: Im/Munoz 3&2 ke atas Finau/Kisner

Jika pasukan antarabangsa gagal minggu ini, Immelman mungkin akan menggantungkan kepalanya kerana tertanya-tanya mengapa dia tidak bermain beregu ini dalam empat orang. Selepas mengikat Burns dan Scheffler pada hari Jumaat, Im dan Munoz melakukannya semula pada hari Sabtu.

Merampas pendahulu dengan birdie Munoz pada par-3 keempat, kedua-duanya sentiasa mengawal yang ini. Kisner tidak banyak membantu sepanjang petang tetapi menyumbang helang pada par-5 ketujuh untuk melukis petak.

Saya menambah birdie pada par-4 kelapan dan par-4 ke-11 untuk meraih 2 pendahuluan UP dan Munoz mematahkan belakang AS dengan salah satu daripadanya sendiri pada ke-13. Beberapa pertukaran kemudian, dan pemain antarabangsa menutup perlawanan pada 16. Im dan Munoz bermain 34 lubang empat bola bersama-sama dalam 18 bawah.

Perlawanan 4: Scott/Davis 1 UP ke atas Burns/Horschel

Selepas melepaskan perkongsian Scheffler, Burns adalah seorang yang dirasuk bersama Horschel. Lelaki yang bermain Zurich Classic dan QBE Shootout bersama-sama memandang ke rumah bersebelahan dengan Burns mendahului. Produk LSU itu mencatatkan tiga birdie di sembilan bahagian depannya dan membuat Amerika terikat menuju ke separuh masa depan. Burns menambah birdie pada 11, 12 dan 14 untuk akhirnya mendahului 1 UP ke atas pasangan Australia itu.

Horschel mempunyai peluang untuk menggandakan margin pada ke-15 tetapi tidak dapat memanfaatkannya. Ini membuka pintu untuk pemain antarabangsa, yang melangkah masuk dengan helang dari Davis pada par-5 ke-16 untuk seri genap dan birdie dari bilahnya pada 17 untuk meraih pendahuluan pertama mereka dalam perlawanan itu. Dia menambah satu lagi lubang terakhir untuk bermain tiga lubang terakhirnya dalam 4 bawah dan menjadikan Piala Presiden ini pertandingan yang sah menuju ke perseorangan Ahad kerana pendahulu AS telah dipotong kepada 11-7.

We want to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable material

Skor, keputusan, kedudukan Piala Presiden 2022: Tom Kim naik pangkat sebagai perhimpunan pasukan antarabangsa pada Hari 3


Check out our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/