Skor Mavericks lwn Suns, takeaways: Devin Booker memimpin Phoenix untuk kemenangan penting dalam Permainan 5 menentang Dallas

Phoenix Suns adalah satu kemenangan lagi untuk layak ke pusingan akhir Persidangan Barat selepas mendominasi Dallas Mavericks pada malam Selasa dalam kemenangan 110-80 untuk mendahului siri 3-2. The Suns mendapat manfaat daripada jaringan dominan pada separuh masa kedua, apabila empat pemain menamatkan kemenangan dengan angka berganda, didahului oleh 28 mata dan tujuh lantunan Devin Booker. Deandre Ayton menambah 20 mata ketika Suns membuat satu mata untuk membuatnya lebih terlibat dalam serangan, dan Mikal Bridges bangkit daripada kemerosotan menembaknya untuk menamatkan dengan 14 mata.

Walaupun babak pertama yang kuat, Dallas ketinggalan dengan dua digit pada awal babak kedua dan tidak pernah kembali ke permainan. Rembatan yang lemah dan 12 pusingan pada suku ketiga menyebabkan permainan terbuka luas memihak kepada Suns, dan kini Mavericks menghadapi penyingkiran dalam Permainan 6 malam Khamis.

Berikut ialah tiga perkara yang boleh diambil daripada Permainan 5 antara Suns dan Mavericks.

1. Suns menghidupkan semula sihir itu dari awal siri ini

Phoenix kelihatan seperti cengkerang sendiri pada hujung minggu dalam kekalahan berturut-turut kepada Dallas. Chris Paul mempunyai pusing ganti yang tidak biasa dalam Permainan 3, dan gagal sepenuhnya dalam Permainan 4. Mavericks kelihatan sama rata dengan Phoenix semasa bermain di tempat sendiri, tetapi dalam Permainan 5 pada hari Selasa, Suns mengingatkan Dallas — dan semua orang dalam liga — mengapa mereka adalah pasukan terbaik musim biasa.

Walaupun separuh masa pertama sama padan, Suns menegaskan penguasaan mereka pada suku ketiga dan tidak pernah menoleh ke belakang. Phoenix mengatasi Dallas 33-14 pada suku ketiga, menahan Mavericks hanya 6-untuk-16 dari padang sambil memaksa 12 pusingan. Dallas kelihatan tidak berdaya pada serangan, berpuas hati dengan pukulan buruk kerana pertahanan Phoenix yang menyekat, dan kelihatan tidak berdaya di bahagian lain manakala Booker dan Bridges terus memasak selepas separuh masa.

Ia adalah jenis persembahan tepat yang diperlukan oleh Suns selepas dua persembahan hambar di jalan raya. Mereka berpusing kepada pemain terbuka dengan lebih baik pada bahagian pertahanan dan mengehadkan keupayaan Doncic untuk memandu ke rim dan menendangnya keluar ke perimeter. Tanpa sepakan keluar kepada pemain seperti Dorian Finney-Smith, Reggie Bullock dan Maxi Kleber, ia memaksa Mavericks untuk menewaskan Suns dengan hanya Doncic, dan serupa dengan dua perlawanan pertama siri ini rancangan itu tidak berjaya.

2. Pemain peranan Dallas ialah MIA

Memasuki Permainan 5, Mavericks mempunyai tiga pemain yang menembak lebih 40 peratus dari dalam Finney-Smith, Bullock dan Kleber. Pada malam Selasa, ketiga-tiga lelaki itu digabungkan untuk bermain hanya 3-untuk-12, dengan Bullock terlepas ketiga-tiga percubaan yang diambilnya. Dallas tidak akan memenangi banyak perlawanan dengan ketiga-tiga lelaki itu bergelut, dan ia hanyalah sebahagian daripada gambaran yang lebih besar yang merupakan kesalahan Mavericks yang terpercik pada separuh masa kedua.

Antara penampilan terbuka yang terlepas dan pusing ganti bodoh, Dallas kelihatan seperti melupakan formula yang memenanginya dalam dua perlawanan terakhir. 12 pusing ganti yang dilakukan Mavericks pada suku ketiga ialah kebanyakan pasukan telah membuat komitmen dalam suku playoff sejak Knicks pada 2012, mengikut Statistik dan Maklumat ESPN. Itu hanya hodoh.

Ia bukan hanya pemain peranan, sama ada. Ketika Doncic menamatkan permainan dengan 28 mata, dia bergelut sekali lagi untuk menjadi cekap dari luar arka, hanya 2-untuk-8 dari pusat bandar. Dia kini 3-untuk-18 dalam dua perlawanan terakhir dari jarak jauh. Walaupun Doncic memperoleh 11 papan, dia menamatkan dengan hanya dua bantuan, kembali tidak mempercayai sepenuhnya rakan sepasukannya, sesuatu yang telah disentuh oleh ketua jurulatih Dallas Jason Kidd berkali-kali musim ini.

Selepas menamatkan Game 4 dengan 22 assist, Mavericks hanya mempunyai sembilan gol pada Selasa malam. Itu hanya nombor yang tidak boleh diterima untuk pasukan yang mempunyai pemain hantaran yang hebat seperti Doncic. Jumlah bantuan yang rendah itu menggambarkan kekurangan pergerakan bola dari Dallas, dan ia tidak boleh masuk ke Permainan 6 — permainan penyingkiran — bermain dengan cara yang sama ia bermain malam Selasa.

3. Matahari di ambang perlawanan akhir persidangan untuk tahun kedua berturut-turut

Phoenix mengatasi Dallas sepenuhnya dalam beberapa cara pada malam Selasa, dan kini Suns membawa momentum menuju ke Permainan 6, perlawanan penutupan di jalan raya. Walaupun Phoenix berada dalam kedudukan yang tepat ini sebelum ini dalam siri ini, meningkat besar sebelum mencapai kejayaan, sesuatu tentang Permainan 5 terasa berbeza daripada dua kemenangan pertama mereka dalam siri ini. Bukan sahaja Suns memaksa Doncic untuk menewaskan mereka sambil mengehadkan semua orang di sekelilingnya, mereka juga melakukan kerja yang baik untuk mengehadkan kesan keseluruhannya terhadap permainan. Doncic tidak mencapai rim semudah yang dia alami sepanjang siri ini, dan rancangan Phoenix untuk berhenti menghidupkan skrin bola membantu mengekalkan Bridges di hadapan Doncic.

Rasanya seperti formula yang Suns boleh bawa ke Permainan 6, dan walaupun saya tidak fikir pemain peranan Dallas akan bermain dengan teruk seperti yang mereka lakukan dalam Permainan 5, saya fikir Phoenix boleh menarik satu lagi kemenangan untuk menutup siri ini . Jika itu berlaku, ia akan menjadi kali pertama Suns mara ke pusingan akhir Persidangan Barat berturut-turut sejak 2004-2006.We would like to say thanks to the writer of this write-up for this awesome material

Skor Mavericks lwn Suns, takeaways: Devin Booker memimpin Phoenix untuk kemenangan penting dalam Permainan 5 menentang Dallas


Check out our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/