Skor Ohio State lwn Notre Dame, takeaways: No. 2 Buckeyes bertarung kembali untuk mengatasi No. 5 Fighting Irish

No. 2 Ohio State mengatasi permainan hambar dan kecederaan kepada salah seorang pemain bintang mereka semasa melawan dan akhirnya menewaskan No. 5 Notre Dame 21-10 dalam pembukaan musim yang menarik. The Buckeyes ketinggalan pada separuh masa dan ke suku ketiga sebelum pelanggaran Ohio State menyusun pemanduan terbaiknya pada lewat malam dalam pertandingan ketika pemain bintang bintang CJ Stroud menyempurnakan 24 daripada 34 hantaran untuk 223 ela dan dua touchdown

Pemanduan 10-play, 70-yard itu yang berakhir dengan hantaran sentuh 24-hala dari Stroud kepada Xavier Johnson yang seolah-olah membangunkan Buckeyes dan 100,000 yang hadir di Stadium Ohio. Ia adalah saat terakhir mereka perlu bersorak, bagaimanapun, apabila Ohio State mengikuti dengan pemanduan yang lebih baik, pergi sejauh 95 ela dalam 14 permainan untuk meletakkan permainan di luar jangkauan.

Selepas kehilangan penerima bintang Jaxon Smith-Njigba akibat kecederaan kaki pada suku pertama, Buckeyes bergelut untuk mencari rentak pada serangan, tetapi Emeka Egbuka dan pemain belakang TreVeyon Henderson dan Miyan Williams melangkah untuk mengisi kekosongan.

Kesalahan Fighting Irish bermula dengan cemerlang, memungut 54 ela pada permainan pertama malam itu, tetapi ia berjaya hanya 199 ela untuk baki permainan. Tyler Buchner (177 ela lulus, 18 tergesa-gesa) membuat beberapa permainan, tetapi Notre Dame tidak pernah dapat mencari konsistensi terhadap pertahanan Negeri Ohio yang bermain dengan rambutnya terbakar.

Tommy Eichenberg selesai dengan dua guni untuk Ohio State, manakala Mike Hall mempunyai satu lagi guni dan dua terjahan kerana kalah. Dengan kemunculan semula pada separuh masa kedua, Buckeyes dapat mengelak daripada menjadi dua pasukan teratas pertama yang kehilangan pembuka musim sejak No. 1 Miami jatuh kepada BYU untuk memulakan musim 1990.

Mari kita lihat perkara penting daripada kemenangan besar Minggu 1 Ohio State ke atas Notre Dame.

Pertahanan Ohio State memenangi perlawanan itu

Terdapat soalan tentang bagaimana Ohio State akan beraksi dalam permainan pertama Jim Knowles sebagai penyelaras pertahanan. Pulangan awal agak menjanjikan. Walaupun Buckeyes akhirnya menang agak selesa, ia hanya kerana pertahanan mereka mengambil serangan hambar berkali-kali. Walaupun Notre Dame melancarkan permainan besar sekali-sekala di udara, Buckeyes tidak membenarkan orang Ireland menyatukan pemanduan yang penting. Ia kelihatan seperti unit yang sama sekali berbeza daripada unit yang terlalu kerap membenarkan pasukan memindahkan bola ke bawah padang di tempat-tempat penting musim lalu.

Perbezaan yang paling ketara ialah tekanan. Knowles menyamar dengan pelbagai cara kepada Buchner yang tidak berpengalaman. Kesemuanya — blitz, aksi, dan pass-rusher seperti Zach Harrison jatuh ke dalam liputan — direka untuk memastikan Buchner meneka dan tidak pasti ke mana hendak pergi dengan bola; ia berjaya, untuk sebahagian besar. The Buckeyes menamatkan dengan enam tekel untuk kekalahan dan tiga guni ketika mereka menahan Notre Dame hingga 5.3 ela setiap permainan. Lebih penting lagi, ia membenarkan Ireland untuk menukar hanya 3 daripada 13 penurunan ketiga sambil memaksa mereka ke dalam situasi ketiga dan panjang sepanjang malam. Itu menghalang Ireland daripada dapat mengekalkan pemanduan, dan ia membeli kesalahan Buckeyes lebih banyak masa untuk memikirkan perkara itu.

Kedalaman penerima luas Ohio State adalah satu isu

Siapa sangka kami akan berkata begitu?! Pasukan penerima Ohio State sepatutnya menjadi yang terbaik di negara ini, tetapi Smith-Njigba mengalami kecederaan kaki yang tidak didedahkan pada siri pertama pasukan itu dan menyaksikan hanya beberapa lagi perlawanan sepanjang malam itu. Julian Fleming sudah tersentap. Ini bermakna Buckeyes terpaksa bermain dengan banyak penerima yang tidak berpengalaman, dan ia menunjukkan. Terdapat salah faham tentang di mana mereka sepatutnya berada di laluan dan masa tidak sesuai dengan Stroud.

Namun, keadaan bertambah baik pada separuh masa kedua dengan Egbuka muncul sebagai sasaran paling dipercayai. Egbuka menamatkan dengan sembilan resepsi sejauh 90 ela dan satu touchdown. Marvin Harrison Jr. menangkap lima hantaran sejauh 56 ela, dan manakala Johnson hanya menangkap dua hantaran, sentuhannya sejauh 24 ela membuktikan pemenang permainan. Pada akhirnya, enam penerima selain daripada Smith-Njigba (dua tangkapan, 3 ela) menangkap hantaran dari Stroud pada waktu petang.

Notre Dame mesti mencari permainan larian

Menjelang waktu petang, saya fikir masalah Notre Dame mengenai serangan adalah kekurangan permainan letupan dalam permainan hantaran, menjadikannya sukar untuk bersaing dengan kesalahan Ohio State berkuasa tinggi. Walaupun mereka tidak cukup konsisten sepanjang malam, Buchner dan penerimanya menyambung untuk empat hantaran sekurang-kurangnya 20 ela, termasuk sambungan 54 ela dengan Lorenzo Styles pada permainan pertama permainan. Masalahnya ialah orang Ireland tidak dapat berbuat apa-apa di lapangan. Pertahanan Negeri Ohio menahan Notre Dame hanya sejauh 76 ela dengan 30 hantaran. Laraskan untuk guni, dan bilangan itu hanya meningkat kepada 95 ela pada 27 bawa (3.5 setiap sentuhan).

Dengan pemain quarterback muda membuat permulaan pertamanya di atas jalan dalam persekitaran yang mencabar, Ireland sepatutnya mendapat lebih banyak daripada permainan tanah mereka untuk mengurangkan beban Buchner. Sebaliknya, Buchner terpaksa memikul beban itu, dan ia berjalan lancar seperti yang anda jangkakan dalam jangka masa panjang.

Stroud boleh — dan mesti — melakukan lebih baik

Terus terang, Stroud kelihatan biasa pada separuh masa pertama dan goyah untuk memulakan separuh masa kedua. Sehinggalah pada pertengahan suku ketiga dia nampaknya mendapat rentak, dan sejak itu, Ohio State telah mengawal permainan. Statistik terakhir Stroud tidak akan menarik perhatian ramai (bukan atas sebab yang betul, bagaimanapun), tetapi dia membuat lontaran besar lewat apabila terpaksa dan membantu pasukannya meraih kemenangan penting.

We would like to thank the writer of this short article for this remarkable web content

Skor Ohio State lwn Notre Dame, takeaways: No. 2 Buckeyes bertarung kembali untuk mengatasi No. 5 Fighting Irish


Check out our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/