Skor Oklahoma lwn Nebraska, takeaways: No. 6 Sooners mendominasi Huskers, menjaringkan mata terbanyak menentang saingan

No. 6 Oklahoma menyerahkan Nebraska salah satu kekalahan terburuk dalam sejarah programnya pada hari Sabtu dengan keputusan 49-14 di Stadium Memorial di Lincoln, Nebraska. 49 mata menandakan yang paling banyak dijaringkan oleh Sooners menentang Cornhuskers dalam 88 pertemuan antara kedua-dua program ini.

Nebraska mendapat senarai awal dengan pemanduan skrip yang mengagumkan, tetapi usaha itu berubah menjadi memalukan dari sana. The Sooners mendahului 49-7 ketika berbaki sembilan minit pada suku ketiga dan melakar kemenangan, manakala Cornhuskers tidak menjaringkan satu mata pun sehingga tiga minit berbaki dalam masa sampah.

Quarterback Sooners Dillon Gabriel bermain dengan baik dalam permulaan pertamanya menentang lawan Power Five pada 2022. Gabriel tergesa-gesa untuk melakukan touchdown sepanjang karier sejauh 61 ela untuk melancarkan serangan dan menambah 230 ela melalui udara dan dua touchdown. Walau bagaimanapun, permainan tergesa-gesa mengambil alih dengan lebih daripada 300 ela 113 daripadanya datang daripada berlari kembali Eric Gray, yang mempunyai dua markah pada hanya 11 membawa.

Quarterback Nebraska Casey Thompson melontar sejauh 129 ela dan satu touchdown, manakala Trey Palmer menambah 10 tangkapan untuk 92 ela dan satu mata. Walau bagaimanapun, garisan serangan berliang membolehkan Sooners mendapatkan empat guni dari Thompson dan menghasilkan hanya 2.8 ela setiap bawa untuk mula berlari ke belakang Anthony Grant.

Untuk Oklahoma, satu kenyataan utama

Oklahoma bermain dengan baik dalam dua perlawanan pertama menentang UTEP dan Kent State, tetapi separuh masa pertama menentang Nebraska adalah bola sepak yang sempurna. The Sooners mencatatkan 355 ela pada 8.1 ela setiap permainan dan menahan Cornhuskers hingga 3.4 ela setiap permainan. Barisan pertahanan menahan Nebraska di bawah air dan menjadikan kehidupan Thompson sebagai neraka yang hidup.

Terdapat harapan apabila Venables mengambil alih program itu bahawa Sooners dapat merampas semula beberapa fizikal yang menjadi ciri pasukan lamanya. Kemenangan ke atas Nebraska ini mungkin tidak begitu bermakna seperti biasanya, tetapi tahap penguasaan dan pelaksanaan adalah perubahan yang jelas daripada perlawanan 23-16 antara pasukan ini musim lalu.

Dalam musim di mana ramai pesaing utama negara kelihatan cacat, Oklahoma mempunyai kenyataan pembukaan sendiri. The Sooners sepatutnya bergerak terus ke dalam perbualan kebangsaan selepas menyingkirkan lawan Sepuluh Besar di jalan raya.

Untuk Nebraska, sangat memalukan

Sebarang harapan bahawa penghujung era Scott Frost akan membawa kepada lonjakan kecekapan dengan cepat telah dikalahkan dengan saingan sengit. Pemacuan skrip pembukaan menyebarkan bola, tetapi selepas beberapa pukulan quarterback, bahasa badan dengan cepat jatuh.

Benteng pertahanan Nebraska kelihatan goyah selepas membenarkan sentuhan panjang kepada Gabriel pada awal permainan dan bergelut untuk mendapatkan semula sebarang mojo. Penerima bermain dengan sedikit kepercayaan dalam permainan quarterback mereka. Selepas menumbuk, Nebraska terhuyung-hayang.

Oklahoma tidak pernah menjaringkan lebih daripada 48 mata menentang Cornhuskers, tetapi Sooners mencapai markah itu pada awal suku ketiga. Margin kemenangan 35 mata adalah yang terluas sejak 1990, berturut-turut 16 perlawanan. Ia adalah tragis di Lincoln pada setiap peringkat.

Selamat datang ke parti, Jaren Kanak

Pada suku kedua, penyerang terkemuka Oklahoma DaShaun White telah dikeluarkan berikutan penalti sasaran. Venables memasukkan pelajar baru Jaren Kanak, seorang rekrut tunggal untuk mengikutinya dari Clemson ke Norman. Jangkaan adalah tinggi untuk bekas empat bintang itu, tetapi prestasinya di luar carta.

Kanak mendahului Sooners dengan 10 terjahan dalam masa kurang daripada separuh permainan, dan dia menyebabkan isu besar untuk perlindungan Nebraska. Dia hanya dikreditkan dengan tergesa-gesa quarterback, tetapi Kanak berada di sekeliling bola pada beberapa kali.

Oklahoma telah mencari bintang untuk mengisi kedudukan “Cheetah” di pemain belakang. White adalah pemain yang serius, tetapi Kanak adalah masa depan di posisi itu.

We wish to say thanks to the author of this short article for this amazing material

Skor Oklahoma lwn Nebraska, takeaways: No. 6 Sooners mendominasi Huskers, menjaringkan mata terbanyak menentang saingan


Explore our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/