Skor Viking vs. Bills, bawa pulang: Justin Jefferson, Patrick Peterson membantu Minnesota menang dalam permainan OT liar

Perlawanan hari Ahad antara Minnesota Vikings dan Buffalo Bills nampaknya dimenangi oleh setiap pasukan dalam peraturan pada beberapa mata sebelum Vikings mengekalkan kemenangan lebih masa 33-30 pada Minggu 10. Vikings cornerback Patrick Peterson, lapan kali Pro Bowler dan tiga- Time First-Team All-Pro, menunjukkan silsilahnya dalam cengkaman ketika pemain berusia 32 tahun itu berjaya memintas zon akhir kedua terhadap quarterback Bills Josh Allen untuk menamatkan permainan dalam masa lebih masa selepas Vikings menyepak gol padang pada pembukaan mereka pemanduan masa tambahan.

Ia merupakan kebangkitan bersejarah apabila Minnesota menjadi pasukan pertama yang menewaskan Buffalo di Stadium Highmark apabila ketinggalan sekurang-kurangnya 14 mata pada separuh masa ketika Vikings ketinggalan 24-10 pada waktu rehat. Kali terakhir Bills kalah dalam perlawanan di tempat sendiri dengan kelebihan 14 atau lebih separuh masa adalah juga pada Minggu 10, tetapi ia berlaku pada musim 1968 di Stadium Memorial Perang.

Minnesota, meningkat kepada 8-1 dengan kemenangan ketujuh berturut-turut, memenangi perlawanan ketiga musim ini apabila ketinggalan 10 mata atau lebih pada suku keempat, terikat dengan kemenangan kemunculan semula ketiga paling banyak dalam semusim pada abad ke-21, dan Viking masih mempunyai lapan perlawanan lagi untuk dimainkan. Mereka secara ajaib mengatasi defisit dua angka, suku keempat di jalan raya untuk minggu berturut-turut. Mereka menewaskan Komander Washington pada Minggu 9 – menang 20-17 pada gol padang yang memenangi permainan tanpa masa lagi selepas ketinggalan 17-7 — dan pada hari Ahad menentang Buffalo Bills. Walau bagaimanapun, tidak seperti Minggu 9, perhimpunan Minnesota tidak mencukupi untuk memutuskan permainan dalam peraturan.

Ketinggalan 27-10 pada permulaan suku keempat, Minnesota merampas 20 mata berturut-turut untuk mendahului 30-27 dengan baki 41 saat dalam peraturan. Viking berlari ke belakang Dalvin Cook memulakan rali dengan pecutan jaringan sejauh 81 ela ke garisan tepi kiri yang merupakan pergerakan terpanjang dalam kariernya dan pendaratan terpantas paling lama oleh pemain Viking sejak Adrian Peterson pada Minggu 15 musim 2012 (82 ela). ) terhadap Rams. Permainan besar dari sumber yang dijangkakan, tidak seperti pendaratan Viking seterusnya — tergesa-gesa lima ela dari bek sayap CJ Ham — yang menandakan hanya pendaratan tergesa-gesa kedua dalam kerjayanya dan pertama sejak tahun rookienya pada 2017. Apa yang berlaku berikutan yang kelihatan seperti skor duniawi kembali memberi implikasi besar pada keputusan thriller ini: Penyepak Viking, Greg Joseph, menyia-nyiakan mata selepas mencuba pukulan tegak kanan, menghalang Minnesota daripada seri dalam masa tiga ketika ia kemudian ketinggalan 27-23 dengan baki 4:34 untuk bermain.

Pertahanan Minnesota menjadi kaku untuk memaksa tendangan Bills, memberikan serangan Viking bola kembali pada 24 mereka sendiri dengan 3:23, ketinggalan 27-23. Ketika itulah drama bermula. Selepas itu, pemain barisan Bills, Von Miller bangkit untuk memecat pertamanya dalam permainan untuk meletakkan Viking dalam situasi keempat dan 18 ketika amaran dua minit melanda. Walau bagaimanapun, penerima luas Justin Jefferson mempunyai rancangan untuk mempamerkan hipotesisnya tentang mengapa Minnesota memenangi perdagangan Stefon Diggs 2020 dan pilihan pusingan ketujuh untuk Bills sebagai pertukaran untuk empat pilihan draf, salah satu daripadanya menjadi Jefferson ke-22 keseluruhan dalam NFL berikutnya. Draf. Pelebaran tahun ketiga berakhir dengan 10 resepsi, 193 ela menerima yang tinggi dalam kerjaya dan sentuhan pada Minggu 10, termasuk keuntungan 32 ela yang memanjangkan permainan pada keempat dan 18 yang menjadikan Odell Beckham Jr. tangkapan menentang Dallas Cowboys tahun lalu kelihatan seperti permainan kanak-kanak.

Persembahannya pada hari Ahad memecahkan beberapa rekod NFL apabila dia menjumlahkan permainan kerjayanya yang ke-20 dengan 100 ela atau lebih menerima serta permainan kerjaya ketujuhnya dengan 150 ela atau lebih menerima. Kedua-duanya adalah permainan yang paling sebegitu melalui tiga musim pertama pemain dalam sejarah NFL, dan Jefferson mempunyai lapan lagi perlawanan untuk dimainkan musim ini. 193 ela yang diterimanya adalah yang paling banyak oleh mana-mana Viking sejak rakan sepasukan Adam Thielen mencecah 202 ela pada Minggu 16 musim 2016 dalam kekalahan 38-25 di Green Bay Packers. Jefferson memastikan hari kerjayanya tidak akan sia-sia kerana dia menangkap dua lagi hantaran pada pemanduan untuk membawa Minnesota turun ke Buffalo dengan satu minit lagi. Dia membuat pendaratan kedua buat seketika dan yang kelihatan seperti pemenang permainan sebelum semakan ulangan memutuskan dia kurang satu ela.

Viking nampaknya gagal dalam usaha mereka untuk memastikan kemenangan selepas penyeludupan quarterback Kirk Cousins ​​pada gol keempat dan gol disumbat tanpa sebarang keuntungan dan pusing ganti menurun ketika berbaki 50 saat.

Perlawanan seterusnya permainan bertukar untuk pelawat dalam warna ungu apabila Allen, bersandar di zon penghujungnya sendiri, meraba-raba pukulan bawah tengah pada percubaan menyelinap sendiri yang dipulihkan oleh pemain belakang Eric Kendricks untuk pendaratan ke hadapan, 30 -27.

Bills memperoleh semula milikan mereka sendiri pada 32 saat berbaki 36 saat dan tiada masa tamat ketinggalan tiga, senario yang hampir sama dengan apa yang dihadapi oleh Patrick Mahomes dan Ketua-Ketua Kota Kansas terhadap Rang Undang-undang ini dalam pusingan bahagian AFC tahun lepas. Allen mempamerkan tanggapan terbaiknya terhadap prestasi Mahomes yang menentang dinding, mendapatkan penyepak Tyler Bass dalam jangkauan untuk jaringan 29 ela yang mengikat permainan dengan baki lima saat dalam lima permainan sahaja. Walau bagaimanapun, ia merupakan pemilikan kontroversi kerana penerima luas Bills Gabe Davis menyorot apa yang diperintah sebagai penyiapan 20 ela di bahagian tepi kiri. Allen mempamerkan beberapa kebijaksanaan veteran, dengan pantas menyentap bola sebelum sebarang semakan ulangan boleh dimulakan oleh pengadil.

Menuju ke masa lebih masa, Viking memenangi balingan syiling dan memilih untuk menerima dengan potensi untuk memenangi permainan secara touchdown, yang akan menyebabkan Allen dan Bills mempunyai perasaan yang sama pada penghujung playoff 2021. Jefferson membuatnya kelihatan seolah-olah itu adalah arah penguasaan pembukaan Minnesota ketika dia memperoleh bola sedalam 24 ela untuk meletakkan Viking pada dua Bills. Walau bagaimanapun, Vikings mundur dari situ apabila Cook disumbat pada larian turun pertamanya untuk kehilangan lima, diikuti oleh Cousins ​​menyerap karung 10 ela pada gol kedua dan gol. Minnesota berpuas hati dengan gol padang 33 ela, memerlukan satu perhentian terakhir.

Selepas perebutan Allen berturut-turut memperoleh gabungan 38 ela, quarterback memukul Diggs untuk dua keuntungan tujuh ela berturut-turut, dan secara tiba-tiba Bills berada di zon merah di Vikings 20. Bekas Viking itu mengikat musim tertingginya dengan 12 tangkapan kepada pergi bersama-sama dengan 128 ela menerima. Dua permainan kemudian, permainan telah tamat apabila Peterson memintas Allen yang bergegas di zon akhir untuk kali kedua.

Pada akhirnya, ia adalah persembahan ceroboh untuk kedua-dua Cousins ​​(30 daripada 50 hantaran untuk 357 ela, satu hantaran ke bawah, dua pintasan) dan Allen (29 daripada 43 hantaran untuk 330 ela hantaran, satu hantaran ke bawah, dua pintasan ). Kemenangan itu meningkatkan Vikings kepada 8-1 secara keseluruhan kerana kemenangan ketujuh berturut-turut mereka membolehkan mereka bersaing dengan Philadelphia Eagles 8-0, yang bermain malam Isnin menentang Washington Commanders. The Bills jatuh kepada 6-3 secara keseluruhan dan keluar dari tempat pertama di AFC East selepas kekalahan berturut-turut.

Berikut adalah beberapa pengambilan daripada kemenangan OT liar.

Mengapa Viking menang

Viking ialah pasukan NFL yang tidak pernah mati untuk musim 2022. Tiga kemenangan apabila ketinggalan dengan dua digit mengesahkan ketabahan mental mereka di bawah ketua jurulatih tahun pertama Kevin O’Connell. Walau bagaimanapun, ia pasti membantu mempunyai pemain yang boleh membuat apa-apa tangkapan pada bila-bila masa, memadamkan kegagalan sepenuhnya pada turun satu hingga tiga seperti Jefferson boleh. Tangkapan 32 ela beliau pada keempat-dan-18 adalah yang pertama daripada banyak permainan penjimatan permainan Minnesota. Walaupun pertahanan Viking patut mendapat banyak pujian juga, mengehadkan kesalahan pemarkahan peringkat ketiga NFL kepada hanya tiga mata pada suku keempat dan lebih masa, meninggalkan ruang untuk heroik Jefferson.

Minnesota mendapat 6 daripada 8 dalam permainan satu pemilikan musim lalu dalam kempen terakhir Mike Zimmer sebagai ketua jurulatih, kehilangan paling banyak perlawanan seumpama itu dalam liga. Kini, Vikes adalah 7-0 apabila permainan diputuskan dengan margin yang sama di bawah O’Connell, terikat untuk kemenangan paling banyak dalam NFL musim ini dengan New York Giants. Tujuh kemenangan satu penguasaan itu melalui sembilan perlawanan pertama diikat paling banyak oleh mana-mana pasukan melalui sembilan perlawanan sejak penggabungan AFL/NFL 1970. Kakitangan kejurulatihan baharu, musim baharu, suasana baharu.

Kenapa Bil kalah

Salah satu kekuatan terbesar Josh Allen ialah kebolehannya mengeluarkan mainan bahan letupan dari udara nipis dengan kedua-dua lengan dan kakinya. Walau bagaimanapun, pemburuan permainan besar yang sama mencederakan Bills di tempat kritikal dalam kekalahan mereka. Allen melemparkan pemintasan pertamanya selepas pukulan 81 ela Cook di tempat keempat apabila tidak siap sekalipun akan menguntungkan kerana serangan Viking akan mengambil alih padang dengan sendiri tujuh. Peterson mengembalikan pilihan pertamanya sejauh 39 ela, dan Viking menjaringkan satu lagi gol untuk seri dalam jarak empat. Yang terakhir kalah dalam permainan. Penyelaras serangan tahun pertama Ken Dorsey dan Allen perlu duduk untuk berbual tentang medium gembira antara memukul permainan besar dan memaksa bola sepak ke tempat yang buruk. Quarterback Bills kini mengetuai NFL dengan 10 pemintasan, enam daripadanya telah datang dalam tiga perlawanan terakhir.

Titik perubahan

Selepas Viking kekurangan gol keempat dan ketinggalan empat pada penghujung peraturan, nampaknya Bills telah memenangi permainan. Eric Kendricks yang meraba-raba mendapatkan pukulan bertali arus Allen mengubah permainan, meletakkan Viking mendahului buat kali pertama sejak kedudukan pembukaan apabila mereka mendahului 7-0. Permainan ini menjadikan Viking daripada kalah pasti pada hari Ahad kepada pemenang akhirnya.

Bermain permainan

Permainan ini tidak boleh menjadi apa-apa selain tangkapan 32 ela Jefferson yang menyelamatkan permainan. Ya, ia hanya permainan Minggu 10, tetapi tahap kesukaran dan sifat permainan yang perlu dimiliki menjadikan gusti tangan sebelah tangan untuk menangkap serta-merta antara yang terbaik yang pernah dilihat oleh NFL.

Apa yang akan datang

Jadual tidak menjadi lebih mudah untuk Viking kerana mereka pulang ke rumah untuk pertarungan Minggu 11 menentang Dallas Cowboys, salah satu pertahanan terbaik NFL. The Bills kekal di rumah untuk menjadi tuan rumah kepada Cleveland Browns 3-6 yang bergelut di hadapan Bills Mafia minggu depan.

We would like to say thanks to the author of this post for this amazing content

Skor Viking vs. Bills, bawa pulang: Justin Jefferson, Patrick Peterson membantu Minnesota menang dalam permainan OT liar


You can find our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/