Skor Warriors lwn Grizzlies, bawa pulang: Klay Thompson meletus untuk 30 mata, mendahului Golden State ke kemenangan Permainan 6

Golden State Warriors menuju ke pusingan akhir Persidangan Barat selepas menutup Memphis Grizzlies 110-96 dalam Game 6 pada malam Jumaat. Ia adalah perlawanan yang dipertandingkan hampir sepanjang malam, dengan Grizzlies menunjukkan pertarungan hebat tanpa pengawal bintang Ja Morant dalam barisan. Tetapi pada akhirnya, pengalaman menang, apabila Warriors meneruskan permainan dalam masa lima minit terakhir untuk menamatkan musim Memphis dan kembali ke peringkat akhir persidangan buat kali pertama sejak 2019.

Warriors diketuai oleh Klay Thompson yang mengumpul 30 mata, manakala Stephen Curry pergi lewat dan menamatkan malam dengan 29 mata. Sebaliknya, Dillon Brooks melakukan segala yang dia mampu untuk mencuba dan memaksa Permainan 7, kehilangan 30 mata, manakala Desmond Bane menambah 25 mata sendiri. Dengan kemenangan itu, Warriors akan berdepan pemenang siri antara Dallas Mavericks dan Phoenix Suns, yang akan diputuskan dalam Game 7 pada malam Ahad. Sebaik sahaja perlawanan ditetapkan, perlawanan akhir Persidangan Barat akan bermula pada 18 Mei.

Berikut adalah tiga catatan daripada kemenangan bersiri Golden State menentang Grizzlies malam Jumaat.

1. Kematian, cukai dan Permainan 6 Klay

Jika anda telah hidup di bawah batu sejak beberapa tahun kebelakangan ini, maka mungkin anda tidak biasa dengan legenda iaitu Permainan 6 Klay, di mana dia mempunyai kecenderungan untuk benar-benar gila dalam playoff dalam Game enam. Semuanya bermula semasa playoff 2015-16, di mana Warriors tumbang 3-1 menentang Oklahoma City Thunder dalam perlawanan akhir Persidangan Barat. Golden State berdepan penyingkiran, dan Thompson melangkah ke acara itu dan meledak untuk 41 mata dalam kemenangan itu. Warriors terus memenangi kejuaraan musim itu, dan dengan itu Permainan 6 Klay dilahirkan.

Saya tidak pasti mengapa Thompson nampaknya sentiasa mencari jalan untuk keluar dalam Game 6, tetapi malam Jumaat menentang Grizzlies tidak berbeza. Thompson menamatkan dengan 30 mata pada 8 daripada 14 daripada wilayah 3 mata.

Prestasi separuh masa pertama Thompson, di mana dia mengumpul 17 mata menjelang separuh masa adalah sebab utama mengapa Warriors mendahului tipis selepas dua suku pertama. Dia menyala dari hujung pembukaan, mengumpul 11 ​​mata sepanjang 12 minit pertama permainan dan tidak pernah perlahan. Sungguh gila untuk berfikir bahawa walaupun selepas dua tahun penuh meninggalkan permainan selepas mengalami kecederaan yang teruk, anda masih boleh bertaruh pada Thompson untuk memberikan prestasi yang menonjol dalam Permainan 6.

2. Ia tidak cantik, tetapi Warriors menyelesaikan tugas itu

Golden State memasuki permainan ini sebagai pilihan lapan mata ke atas Grizzlies, yang tidak mengejutkan memandangkan Ja Morant telah diketepikan sejak Permainan 4. Tetapi sementara Warriors menutup penyebaran, skor akhir tidak menunjukkan cara Golden State bermain. untuk majoriti permainan. Selama kira-kira 43 minit permainan, Warriors mempamerkan persembahan yang sangat ceroboh. Mereka menamatkan permainan dengan melakukan 17 pusing ganti, kebanyakannya hanyalah harta benda cuai. Pada satu ketika pada suku ketiga, Golden State membalikkan bola pada penguasaan tiga berturut-turut ketika Warriors terus mencuba untuk bermain di tempat sendiri dalam peralihan, tetapi ia hanya menghasilkan hantaran yang tersilap.

Tetapi dengan berbaki kurang lima minit pada suku keempat, Warriors akhirnya mula bangkit daripada serangan dan berhenti bermain dengan makanan mereka. Mereka terus mengganggu pertahanan, berhenti membalikkan bola dan sebaliknya menukar banyak peluang peralihan yang mereka perolehi. Andrew Wiggins tampil hebat pada suku keempat, apabila dia mendapat 10 daripada 18 mata dalam rangka aksi terakhir. Dia menumbangkan 3s tekanan tinggi dan agresif pada pertahanan untuk mendapatkan pesongan dan curi yang membawa kepada dunk yang memisahkan diri. Permainan agresifnya semacam melonjakkan penguasaan Golden State ke bawah. Tetapi jika Wiggins memulakan sesuatu pada suku keempat, Curry menamatkannya, menumbangkan dua 3s untuk melebarkan pendahuluan kepada dua digit untuk Warriors, dan Golden State mendahului dari sana.

3. Tepukan gemuruh untuk Grizzlies

Jika sesiapa memberitahu anda bahawa mereka menjangkakan Memphis akan menamatkan saingan sebagai pilihan No. 2 di Barat dan mara melepasi pusingan pertama playoff, mereka berbohong. Walaupun keputusan musim ini, Grizzlies mempunyai banyak yang boleh dibanggakan terutamanya dalam dua perlawanan terakhir siri ini menentang Warriors. Sebaik sahaja Morant jatuh kerana kecederaan lutut, Grizzlies telah dihapuskan sepenuhnya. Tetapi Memphis bertindak balas dengan sangat baik dalam Permainan 5 yang menghasilkan kemenangan hebat menentang Golden State, dan walaupun pada perlawanan malam Jumaat, mereka berada tepat di dalamnya sehingga lima minit terakhir permainan.

Itu adalah penghargaan kepada bangunan senarai yang hebat yang berlaku di Memphis sejak beberapa tahun lalu. Walaupun Morant mendapat sebahagian besar perhatian — dan untuk alasan yang baik! — dua perlawanan terakhir siri ini menunjukkan bahawa Grizzlies jauh lebih banyak daripada Morant dan beberapa pemain peranan yang baik. Lelaki seperti Desmond Bane, Jaren Jackson Jr. dan Dillon Brooks semuanya meningkat pada beberapa kali untuk membantu memikul berat di kedua-dua hujung lantai. Apa yang lebih menakutkan ialah hakikat bahawa Memphis adalah skuad yang sangat muda dengan siling yang sangat tinggi jadi mereka akan berada di playoff untuk tahun-tahun akan datang jika Grizzlies dapat mengekalkan teras ini. Kita akan melihat pasukan ini sekali lagi — dengan Morant yang sihat — dan kali seterusnya mereka akan mempunyai pengalaman pasca musim untuk menandingi beberapa pasukan veteran ini.

We want to give thanks to the author of this article for this incredible content

Skor Warriors lwn Grizzlies, bawa pulang: Klay Thompson meletus untuk 30 mata, mendahului Golden State ke kemenangan Permainan 6


Our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/