SoonerScoop – Hester tinggal di rumah, memilih OU

Ia adalah lebih daripada 50 bulan yang lalu apabila penerima lebar JJ Hester ditawarkan oleh Oklahoma. Seumur hidup yang lalu dan kini peluang kedua untuk kedua-dua pihak untuk melakukannya dengan betul.

Hester, yang memasuki portal perpindahan dua minggu lalu selepas beberapa tahun di Missouri, akan menjadi Sooner, mengumumkan hasratnya untuk berpindah ke OU.

Suatu ketika dahulu, Hester adalah prospek dalam negeri peringkat No. 1 untuk kelas 2020 yang keluar dari Tulsa (Okla.) Booker T. Washington. Dia ditawarkan oleh OU pada Februari 2018, selepas musim kedua. Dan kesimpulan yang tidak dapat dielakkan untuk menjadi Sooner tidak pernah menjadi untuk rekrut tiga bintang yang akhirnya.

Di Missouri, Hester melakukan 12 tangkapan sepanjang 225 ela dan dua sentuhan turun musim lalu selepas memakai baju merah pada tahun 2020.

Tersenarai pada 6-kaki-3, Hester menunjukkan dia lebih daripada sekadar bersaiz pada penerimaan 65 ela touchdown menentang Missouri Tenggara.

Dia menamatkan musim dengan kuat dengan tiga tangkapan sejauh 30 ela dalam permainan mangkuk Harimau.

Namun, sebaik sahaja dia melayari portal itu dua minggu lalu, ramai peminat OU tertanya-tanya sama ada Hornet lain akan datang ke Norman.

Hester tiba di OU untuk lawatan Ahad dan tinggal hingga petang Isnin. Terdapat perbincangan untuk melawat orang-orang seperti Baylor atau Notre Dame, tetapi sudah tiba masanya.

Berikutan lawatan Hester, ramai pemain OU yang mempunyai hubungan Tulsa memberi jeritan di media sosial tentang betapa terujanya mereka jika Hester menyertai kumpulan itu.

Termasuk di antara mereka ialah Gentry Williams, yang menandatangani kontrak dengan OU untuk kelas 2022 dari Tulsa Booker T. Washington dan akan tiba bulan depan.

Hester memenuhi salah satu keperluan terakhir untuk ketua jurulatih Brent Venables dan penyelaras ofensif Jeff Lebby. Kedalaman OU pada penerima adalah tanda tanya menuju ke musim bunga dan menerima satu lagi tamparan apabila Cody Jackson memasuki portal perpindahan lebih dua minggu lalu.

Hester menjadi komitmen perpindahan kedua untuk Sooners minggu ini, menyertai bekas quarterback Pittsburgh Davis Bevilleyang membuat pilihan petang Isnin.

We want to thank the writer of this write-up for this outstanding content

SoonerScoop – Hester tinggal di rumah, memilih OU


Discover our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/