Sumber: Ketua Pegawai Eksekutif Suns menyatakan kebimbangan kakitangan dalam panggilan

Semasa panggilan semua pekerja petang Rabu, diadakan hanya beberapa jam selepas pemilik majoriti Robert Sarver mengumumkan bahawa dia akan menjual Phoenix Suns, presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif pasukan, Jason Rowley, menjawab soalan daripada kakitangan pasukan tentang masa depan organisasi; sama ada hukuman akan dikenakan untuk pemimpin tertentu francais yang dianggap bersalah dalam corak salah laku di tempat kerja selama bertahun-tahun; dan mengenai sama ada pasukan itu akan mengakui dakwaan tertentu selepas menyebelahi Sarver secara terbuka apabila dakwaan itu mula-mula muncul, sumber pasukan memberitahu ESPN.

Rowley menyatakan bahawa Sam Garvin, pemilik minoriti yang pada asalnya merupakan sebahagian daripada kumpulan pemilikan yang diketuai Sarver untuk membeli pasukan itu pada tahun 2004, akan kekal sebagai gabenor sementara pasukan apabila proses penjualan bermula, memberikannya kawalan ke atas semua keputusan pengurusan untuk organisasi, sumber tersebut berkata. Rowley juga berkata bahawa Sarver, mengikut syarat penggantungan satu tahun NBA baru-baru ini, tidak akan mempunyai interaksi atau hubungan dengan sesiapa dalam organisasi, dan tidak akan menghadiri permainan, melawat kemudahan latihan pasukan atau tempat kerjanya.

Sarver digantung satu tahun dan didenda $10 juta minggu lalu selepas siasatan NBA mendapati dia menggunakan perkataan N sekurang-kurangnya lima kali “semasa menceritakan kenyataan orang lain.”

Sarver juga terlibat dalam “kelakuan tidak adil terhadap pekerja wanita,” termasuk “komen berkaitan seks” dan komen yang tidak sesuai mengenai penampilan pekerja, kata NBA dalam kenyataannya.

Rowley memberitahu kakitangan bahawa adalah penting bagi organisasi untuk “mengiktiraf beberapa kesilapan” yang telah dilakukan pada masa lalu, dan dia memohon maaf kepada mana-mana kakitangan semasa atau bekas yang mempunyai “pengalaman yang tidak menyenangkan” di sana.

“Kepimpinan bermula di atas,” tambahnya, sebahagiannya.

Ketiadaan Sarver yang akan datang memberikan pasukan “kejelasan” dan soalan mengenai peranan Sarver bergerak ke hadapan — “gajah di dalam bilik” – berada di belakang pasukan, kata Rowley.

Tetapi Rowley juga menjawab soalan tajam daripada kakitangan yang sebelum ini telah dikemukakan melalui jabatan sumber manusia pasukan itu. Soalan pertama tertumpu kepada sama ada akan ada hukuman untuk pemimpin organisasi yang dianggap oleh sesetengah kakitangan bersalah dalam menyumbang kepada salah laku di tempat kerja selama bertahun-tahun.

Rowley, yang telah berada dalam organisasi Suns sejak 2007-08, berkata bahawa terdapat item — tanpa menamakan secara spesifik — dalam laporan penyiasatan NBA bahawa pasukan itu akan meneliti dan bahawa ia akan mencapai “tindakan pembetulan” jika sesuai.

Rowley menjawab soalan tentang langkah yang diambil oleh organisasi untuk memastikan organisasi itu mempunyai lebih ramai wanita, kulit berwarna dan wanita kulit berwarna dalam jawatan kepimpinan tertentu. Rowley memetik usaha baru-baru ini yang telah dilakukan oleh organisasi itu dan berkata mereka telah mengupah “pemimpin kepelbagaian, ekuiti dan keterangkuman” yang akan membantu lebih jauh.

Rowley turut menjawab soalan, yang dikatakan akan dikemukakan oleh beberapa kakitangan, tentang mengapa organisasi itu tidak menangani dakwaan secara khusus selepas segera berdiri di sebelah Sarver apabila dakwaan itu mula-mula diperhatikan.

Rowley merujuk kenyataan pasukan yang akan dikeluarkan tidak lama lagi, yang dikongsi dengan kakitangan sebelum dikeluarkan kepada umum. Dia juga merujuk bahawa dia, ahli pasukan eksekutif, sedang bercakap dengan mereka pada hari Rabu bahawa insiden lalu telah berlaku yang “tidak konsisten dengan nilai kami” dan bahawa pasukan itu perlu mengambil tindakan untuk membetulkannya.

NBA menugaskan penyiasatannya susulan kisah ESPN pada November 2021 yang memperincikan dakwaan perkauman dan perkauman selama 17 tahun Sarver sebagai pemilik.

Dalam cerita itu, beberapa pekerja semasa dan bekas memberitahu ESPN tentang kelakuan ahli pasukan kepimpinan Suns yang lain yang mereka rasa menyumbang kepada persekitaran kerja yang toksik dan kadangkala bermusuhan. Walaupun tidak ada yang mengatakan Sarver terlibat dalam insiden tersebut, ramai yang berpendapat bahawa kelakuan Sarver sendiri menyumbang kepada budaya yang mempengaruhi cara beberapa pengurus lain dalam organisasi melayan pekerja mereka.

Pada hari Rabu, beberapa kakitangan semasa dan bekas meminta akauntabiliti beberapa pemimpin.

Seorang kakitangan yang mengambil bahagian dalam penyiasatan itu berkata: “Saya lega, saya sangat gembira, saya diberi kuasa dan saya bermotivasi untuk terus memastikan semua lelaki dalam organisasi itu masih berkuasa yang menjunjung budaya ini. tercabut.”

We want to say thanks to the writer of this short article for this remarkable material

Sumber: Ketua Pegawai Eksekutif Suns menyatakan kebimbangan kakitangan dalam panggilan


You can find our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/