Sumber: MLB untuk membenarkan peranti anti-tanda mencuri

Pitcher dan catcher akan mempunyai pilihan untuk menggunakan peranti isyarat yang baru diuji semasa mereka memutuskan padang yang hendak dilontar pada musim biasa yang akan datang, sumber industri memberitahu ESPN.

Teknologi ini boleh membantu untuk memajukan Major League Baseball melangkaui risiko skandal mencuri tanda yang telah melanda sukan ini dalam dekad yang lalu.

MLB dijangka memberi peluang kepada pasukan untuk menggunakan apa yang disebut dalam industri sebagai PitchCom. Menggunakan pad dengan butang pada pergelangan tangan tangan bersarung, penangkap boleh memberi isyarat pic — jenis pic dan lokasi — terus kepada pitcher melalui peranti mendengar.

Sehingga tiga rakan sepasukan pitcher dan catcher juga akan mempunyai akses kepada isyarat, membantu pemadang dalam kedudukan.

Perubahan dalam besbol selalunya diperlahankan oleh tradisi, tetapi ulasan pertama sistem PitchCom pada musim bunga ini telah bersinar, dengan pemain membual tentang bagaimana proses elektronik isyarat padang berjalan lancar, membantu dengan aliran tindakan pitcher pada busut

Kendi New York Yankees Louis Severino dan penangkap Kyle Higashioka menggunakan PitchCom dalam permainan Sabtu.

“Saya rasa ia hebat,” kata Severino kepada pemberita. “Saya agak ragu pada mulanya, tetapi apabila kami mula menggunakannya, ia sangat bagus — dengan seorang lelaki di tempat kedua juga. Saya pasti ingin menggunakannya pada permulaan pertama saya [of the regular season]. … Anda tahu padang apa yang akan anda lemparkan dengan segera.”

Pitcher dan penangkap akan terus mempunyai pilihan untuk menggunakan kaedah isyarat tradisional — penangkap mengelipkan jari tangan lempar mereka dalam urutan berkod untuk mencadangkan pemilihan padang.

Tetapi nampaknya tidak dapat dielakkan bahawa PitchCom akan melihat penggunaan meluas dalam sukan ini apabila pemain semakin mengenali teknologi itu, dan kerana kebimbangan berterusan terhadap pencurian papan tanda oleh pihak lawan.

Pitchers dan catcher telah lama bimbang tentang pencurian papan tanda di padang oleh baserunner dan jurulatih, tetapi selama bertahun-tahun, terdapat kes mencuri papan tanda terlarang.

Dalam salah satu bab yang paling terkenal dalam sejarah besbol, juara Siri Dunia 2017 Houston Astros telah ditentukan oleh pejabat pesuruhjaya untuk menggunakan sistem mencuri tanda yang direka untuk mengenal pasti padang yang akan datang untuk pemukul dalam masa nyata semasa pukulan mereka, melalui penggunaan monitor TV yang dipasang di belakang ruang istirahat Astros.

Pendedahan itu mengakibatkan penggantungan dan pemecatan pengurus besar Jeff Luhnow dan pengurus AJ Hinch pada Januari 2020, dan penggantungan Alex Cora, yang merupakan jurulatih bangku simpanan untuk Astros 2017. Cora menguruskan Boston Red Sox untuk gelaran Siri Dunia 2018, tetapi meletak jawatan selepas dia digantung; dia diupah semula oleh Boston sebelum musim 2021.

Hinch kini menjadi pengurus Detroit Tigers.

Carlos Beltran ialah pemain di Astros 2017, dan selepas peranannya dalam sistem mencuri tanda Houston didedahkan, dia meletak jawatan sebagai pengurus New York Mets sebelum apa yang dijangka menjadi latihan musim bunga pertamanya dalam peranan itu.

Beltran menjelaskan dalam temu bual dengan Rangkaian YES bahawa Astros percaya bahawa pasukan lain juga bersalah kerana mencuri papan tanda, dan Houston mahu mengimbangi usaha tersebut dengan berkesan.

Yankees, Red Sox dan pasukan lain juga telah disiasat oleh MLB kerana pelanggaran mencuri tanda. Terdapat kewaspadaan terhadap kemungkinan bahawa teknologi PitchCom boleh digodam semasa permainan, tetapi seperti yang dikatakan oleh seorang eksekutif baru-baru ini, NFL telah berjaya menggunakan teknologi isyarat selama bertahun-tahun, dengan quarterback memakai peranti mendengar yang dibina pada topi keledar mereka.

We wish to give thanks to the writer of this post for this incredible web content

Sumber: MLB untuk membenarkan peranti anti-tanda mencuri


Visit our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/