Sumber: Seahawks’ Adams terlepas baki musim

Keselamatan Seattle Seahawks Jamal Adams dijangka terlepas baki musim NFL selepas mengalami kecederaan pada tendon quadriceps pada pembukaan pasukan, sumber mengesahkan kepada Jeremy Fowler dari ESPN.

Seahawks meletakkan Adams sebagai pemain simpanan yang cedera pada hari Khamis dan menandatangani pertahanan pertahanan Teez Tabor daripada skuad latihan Atlanta Falcons untuk mengambil tempatnya dalam senarai 53 pemain mereka.

Adams and the Seahawks percaya pemilihan Pro Bowl tiga kali adalah untuk kempen bangkit selepas musim 2021 yang mengecewakan di mana dia ditahan tanpa dipecat dalam 12 perlawanan. Tetapi sebarang peluang untuk itu berakhir pada suku kedua kemenangan 17-16 Seattle ke atas Denver Broncos pada malam Isnin apabila Adams diusir keluar padang selepas dia cedera ketika mencederakan bekas rakan sepasukan. Russell Wilson.

Jurulatih Pete Carroll menyebutnya sebagai kecederaan “serius” selepas perlawanan dan berkata dalam rancangan radio mingguannya di Seattle Sports 710 AM pada pagi Selasa bahawa Adams “perlu mendapatkan sedikit kerja untuk itu,” walaupun dia berhenti mengisytiharkan musim Adams itu. sudah habis.

NFL Network pertama kali melaporkan Khamis bahawa Adams akan menjalani pembedahan akhir musim.

Adams terpincang-pincang keluar padang dalam kesakitan yang jelas, memihak kepada kaki kirinya, selepas memberikan tekanan dan pukulan ke atas Wilson yang membantu memaksa kegagalan ketiga ke bawah. Selepas diperiksa di khemah perubatan, dia dibantu menaiki kereta yang cedera. Adams kelihatan kecewa, pada satu ketika kelihatan meledak dalam kekecewaan, ketika dia dihalau masuk ke bilik persalinan.

Carroll berkata kecederaan itu adalah pada tendon quadriceps Adams, yang melekatkan otot quad pada bahagian atas tempurung lutut.

“Hakikat bahawa dia sangat menyukai permainan bola sepak, dia suka bermain dan dia tidak dapat menanganinya sekarang tentang ‘bagaimana ini boleh terus berlaku?'” kata Carroll dalam rancangan radionya. “Memang bagus dia mempunyai ibu dan ayahnya di dalam bilik persalinan semasa perlawanan ketika dia berada di sana untuk membantunya melaluinya dan semua itu, tetapi ia benar-benar sukar. Jadi saya harap semua orang menghantar kasih sayang kepadanya. “

Adams melakukan tiga terjahan dan mempertahankan hantaran sebelum kecederaannya. Josh Jones menggantikannya untuk baki permainan. Seattle juga mempunyai Ryan Neal sebagai pilihan keselamatan. Neal membuat empat permulaan pada 2020 manakala Adams diketepikan akibat kecederaan pangkal paha. Tabor, 26, bermain keselamatan musim lalu dengan Chicago Bears di bawah penyelaras pertahanan Sean Desai, yang kini menjadi kakitangan pertahanan Seattle.

Adams terlepas hanya dua perlawanan dalam tiga musim pertamanya bersama New York Jets tetapi kemudian terlepas sembilan perlawanan dalam dua musim pertamanya bersama Seahawks — empat pada 2020 dan lima terakhir musim lalu selepas dia mengalami satu lagi labrum bahu yang koyak yang memerlukan pembedahan. Adams terlepas masa awal dalam kem latihan musim panas ini selepas patah semula jari tengah di tangan kirinya, satu lagi kecederaan yang pernah dialaminya pada masa lalu. Dia menjalani pembedahan jari dalam setiap dua musim lepas.

Adams dan Seahawks berharap pertahanan baharu Seattle — dengan penekanan pada penampilan keselamatan berpecah — akan meletakkannya dalam kedudukan untuk bangkit semula. Semasa musim debutnya yang cemerlang di Seattle pada tahun 2020, Adams menetapkan rekod NFL untuk karung oleh pertahanan pertahanan dengan 9.5, menjadikannya anggukan Pro Bowl ketiga berturut-turut. Tetapi kemudian datang musim 2021 tanpa guni, yang berakhir selepas 12 perlawanan apabila dia memulihkan labrum bahunya.

Bercakap minggu lalu buat kali pertama sejak kecederaan jari terbarunya, Adams berkata pertahanan baharu Seattle meletakkannya “berada dalam kedudukan untuk bermain.”

“Saya kembali dalam elemen saya, kawan,” katanya. “Saya rasa saya kembali bermain pertahanan.”

Seahawks memperoleh Adams daripada Jets pada tahun 2020 untuk pakej yang termasuk pilihan pusingan pertama pada 2021 dan 2022. Mereka menandatanganinya dengan lanjutan empat tahun, $70 juta pada musim panas lalu yang menjadikannya keselamatan bergaji tertinggi NFL pada masa itu.

We wish to give thanks to the writer of this short article for this awesome material

Sumber: Seahawks’ Adams terlepas baki musim


Check out our social media accounts along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/