Sumber: Sixers mengejar PJ Tucker; Matisse Thybulle dan No. 23 memilih yang sedang dibeli untuk mencipta ruang penutup

Adakah Daryl Morey membawa Houston Rockets East ke Philly?

Morey ialah pengurus besar Rockets selama 13 musim sebelum diupah sebagai presiden operasi bola keranjang 76ers pada November 2020.

Kemudian, pada Julai 2021, bekas CEO Rockets Tad Brown telah diupah untuk jawatan yang sama dalam Harris Blitzer Sports & Entertainment, yang menyelia Sixers, New Jersey Devils, dan Prudential Center di Newark, NJ And Morey memperoleh bekas bintang Houston James Harden di perdagangan blokbuster daripada Brooklyn Nets pada 10 Feb.

Kini, eksekutif sedang mengejar bekas penyerang kuasa Houston PJ Tucker, sumber liga mengesahkan. Sumber juga berkata Sixers sedang mencari untuk membuat perdagangan tiga pasukan yang boleh melibatkan Matisse Thybulle dan pilihan No. 23 untuk mencipta ruang. Sumber berkata, Sixers cuba menukar Tobias Harris, tetapi mereka menghadapi masa yang sukar untuk mendapatkan pasukan untuk mengambil kontrak lumayannya.

» BACA LEBIH LANJUT: Jaden Hardy fikir dia akan menjadi ‘hebat’ untuk Sixers dan pilihan draf No. 23 mereka

Tetapi diketahui umum pada hari Isnin bahawa Tucker akan menarik diri daripada pilihan pemain bernilai $7.4 juta untuk musim 2022-23 dengan Miami Heat menjadi ejen percuma. Pelbagai sumber mempunyai Sixers berhasrat untuk menawarkan kontrak tiga tahun, $30 juta kepadanya. Masa akan menentukan apa yang akan berlaku. Tetapi sumber menambah bahawa terdapat kepentingan bersama antara Tucker, 37, dan Sixers.

Perkara boleh berubah sebelum permulaan agensi percuma pada 6 petang pada 30 Jun, tetapi eksekutif liga percaya ada peluang yang baik Tucker akan menjadi Sixer.

Pada masa ini, Sixers tidak mempunyai ruang topi yang tersedia untuk menandatanganinya dengan bayaran $10 juta setiap musim. Akibatnya, mereka perlu mengosongkan ruang untuk memenuhi gajinya.

Tetapi terdapat perbualan di seluruh liga baru-baru ini mengenai minat Sixers terhadap Tucker walaupun seseorang yang rapat dengan Sixers menyangkal apa yang dikatakan sumber liga.

Pasukan tidak dibenarkan berunding dengan ejen bebas sehingga permulaan tempoh agensi bebas. Sebarang perbincangan terlebih dahulu dianggap mengganggu.

The Sixers, bagaimanapun, boleh cuba membuat beberapa perkara berfungsi dengan perdagangan tiga pasukan. The Sixers sedang mencari pasukan ketiga untuk membantu memudahkan perdagangan. Untuk mendapatkan Thybulle dan pusingan pertama, sumber mengatakan Sixers meminta pasukan ketiga untuk melepaskan pilihan pusingan pertama untuk membuat perjanjian itu berjaya.

The Sixers telah berkata mereka mahu mengekalkan pemain teras mereka — Joel Embiid, Tyrese Maxey, Harris, dan Harden — utuh. Bagaimanapun, sumber liga berkata pasukan itu sedang mencari pelamar Harris, yang mempunyai baki dua tahun dan $76.9 juta dalam perjanjiannya.

Harris, seorang power forward, boleh dibelanjakan jika pasukan itu memperoleh Tucker. Walaupun tidak sesuai, gandingan itu boleh berfungsi dengan Harris meluncur ke bawah ke hadapan kecil bergantung pada perlawanan.

Tucker akan mempertahankan penyerang terbaik pasukan lawan. Tetapi Harris berbelanja mungkin lebih berkaitan dengan Sixers yang mahu menurunkan gajinya berbanding dengan patut.

The Sixers juga membeli-belah Shake Milton, Furkan Korkmaz dan Danny Green.

Walaupun usianya sudah tua, Tucker adalah pemain pertahanan yang mantap yang cemerlang dalam membuat pukulan tiga penjuru. Pemerolehannya akan membolehkan Embiid mencapai hasratnya.

» BACA LEBIH LANJUT: Empat tahun kemudian, perdagangan draf hari Sixers bagi Mikal Bridges untuk Zhaire Smith kelihatan lebih teruk berbanding sebelum ini

Berikutan kekalahan pusingan kedua Sixers kepada Heat, Embiid bercakap tentang keinginannya untuk bermain dengan seseorang seperti Tucker.

“Dia hanya fizikal dan dia kuat, dan mereka mempunyai beberapa orang itu,” kata Embiid. “Sejak saya berada di sini, saya berbohong jika saya katakan kami mempunyai jenis lelaki seperti itu. Tiada yang bertentangan dengan apa yang kita ada, ia hanya kebenaran. Kami tidak pernah mempunyai PJ Tucker. Itu sebenarnya yang saya cuba katakan.

“Saya fikir fizikal, sebaik sahaja anda sampai ke playoff atau pusingan kemudian, anda memerlukannya. Anda memerlukan permainan yang sangat sukar.”

Tucker bermain 3 1/2 musim di Houston sebelum ditukarkan kepada Milwaukee Bucks pada 19 Mac 2021. Dia membantu Bucks memenangi kejuaraan NBA 2021 sebelum menandatangani kontrak dengan Heat secara bebas pada musim panas lalu.

Sementara itu, ESPN melaporkan Phoenix Suns dan Sixers mungkin meminang pengawal menembak Rockets Eric Gordon, yang mempunyai baki dua tahun dalam kontraknya. Gordon yang berusia 33 tahun akan memperoleh $19.5 juta musim depan dan mempunyai perjanjian $20.9 juta tanpa jaminan pada 2023-24.

We would like to thank the writer of this short article for this remarkable web content

Sumber: Sixers mengejar PJ Tucker; Matisse Thybulle dan No. 23 memilih yang sedang dibeli untuk mencipta ruang penutup


You can find our social media accounts as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/