Taxi Fountas, yang dituduh menggunakan kata-kata perkauman, ditarik balik daripada kekalahan United

Pada malam ketika DC United mengakui kemenangan pada masa kecederaan dalam kekalahan 3-2 kepada Inter Miami di Audi Field, kejatuhannya pada lewat dibayangi oleh sesuatu yang lebih buruk.

Selepas pertukaran separuh masa kedua Ahad antara penyerang United Taxi Fountas dan pemain pertahanan Miami Damion Lowe mengakibatkan kelewatan yang panjang dan kedua-dua pemain menerima kad kuning, dengan Fountas digantikan dengan segera, Jurulatih Miami Phil Neville berkata pertembungan itu adalah kerana menggunakan kata-kata perkauman. .

“Perkataan telah digunakan yang saya fikir tidak boleh diterima dalam masyarakat,” kata Neville. “Perkataan telah digunakan yang saya fikir adalah perkataan yang paling teruk di dunia.”

Pemain pertahanan Miami, DeAndre Yedlin berkata Lowe sedang berjalan pergi selepas bergelut dengan Fountas apabila “lelaki itu memanggilnya perkataan-n” dan rakan sepasukan Aimé Mabika bertindak balas dengan marah. Lowe dan Mabika adalah Hitam. Yedlin berkata Miami memutuskan untuk “tidak meneruskan sehingga sesuatu dilakukan dengan pemain itu.”

Fountas, yang telah menjaringkan gol ke-12 yang mendahului pasukannya pada musim ini beberapa saat sebelum ini, tidak disediakan untuk komen di tengah-tengah siasatan oleh kelab, MLS dan Pertubuhan Pengadil Profesional, kata jurucakap kelab. Pengadil Ismail Elfath memberitahu wartawan kumpulan bahawa tiada pegawai mendengar bahasa perkauman atau kesat dan tiada yang dikesan melalui semakan video.

“Pengadil datang dan bercakap dengan saya dan Phil dan ada aduan, yang saya pasti akan disiasat,” kata Jurulatih United Wayne Rooney. “Jadi, tiada apa yang boleh saya katakan lagi.”

Dalam satu kenyataan, United berkata: “DC United sedar tentang dakwaan yang melibatkan pemain semasa perlawanan menentang Inter Miami CF. Kelab itu akan bekerjasama rapat dengan Major League Soccer dan Inter Miami untuk menyiasat insiden itu.”

“MLS tidak bertolak ansur terhadap bahasa kesat dan menyinggung perasaan dan kami memandang serius dakwaan ini,” kata liga itu dalam satu kenyataan. “Siasatan terhadap perkara ini akan dimulakan segera.”

Semangat menewaskan Gotham FC, harapan pasca musim musnah seketika kemudian

Enam minggu selepas itu United menjadikan Christian Benteke sebagai pemain termahal dalam sejarah kelabRooney akhirnya berpeluang untuk menggunakan pemain anugerah musim panasnya bersama Fountas, pemain bintang tunggal kelab itu yang terlepas empat perlawanan pertama Benteke akibat gegaran otak.

Sudah tentu, Benteke dan Fountas menemui jaringan Ahad. Tetapi Miami mendapat sepasang gol daripada Leonardo Campana dan, selepas Fountas tersingkir, gol kemenangan pada masa kecederaan daripada Gonzalo Higuaín.

Bagi pasukan DC tempat terakhir (7-19-6) yang gagal menjaringkan gol dalam lapan daripada 10 perlawanan terakhirnya, serangan itu dialu-alukan. Kemunculan semula Fountas, bagaimanapun, diburukkan dengan dakwaan itu, begitu juga kemenangan penting bagi pasukan Miami di tengah-tengah dorongan playoff.

“Ia menjadikan masa yang sangat baik untuk kami agak gelap,” kata Yedlin, ahli kumpulan Pemain Hitam untuk Perubahan dalam MLS. “Ini adalah sesuatu yang saya lantang bersuara mengenai seluruh kerjaya saya, jadi sungguh malang melihatnya secara langsung.”

Benteke membuka akaun jaringan DCnya pada minit ke-22. Pemain tengah United, Chris Durkin melancarkan servis sekali ke dalam kotak yang ditikam oleh penyerang Belgium itu di tiang jauh.

Miami (12-13-6) menyamakan kedudukan pada minit ke-39 dengan penyudah buruk Campana semasa perebutan mulut gol, kemudian mendahului pada minit ke-53 ketika penyerang Ecuador itu sekali lagi menamatkan saingan dari jarak dekat.

Fountas menyamakan kedudukan United empat minit kemudian. Miami melepasi sepakan percuma DC ke bahagian atas kotak, di mana penyerang Greece itu melancarkan satu kali voli yang mengambil pesongan yang sihat semasa masuk.

Tetapi kelewatan berikutnya, di mana Elfath berhenti untuk bersidang dengan Rooney dan Neville beberapa kali, dan pertukaran minit ke-66 Fountas menghentikan sebarang momentum daripada gol penyamaan United.

“Kami cuba memberi tekanan,” kata Benteke. “Dengan rehat itu, ia hanya memperlahankan permainan.”

Kedua-dua pasukan menolak untuk mendapatkan kemenangan sebelum Miami menerobos serangan balas pada minit keempat masa kecederaan. Indiana Vassilev menyentuh hantaran melebar kepada Yedlin, yang hantaran silang rendahnya dipandu oleh Higuaín.

“Ia tidak berasa seperti kemenangan,” kata Yedlin. “Sekarang kita akan lihat apa yang MLS lakukan [the accusation]. Mata saya akan banyak tertumpu pada itu. Kini terpulang kepada mereka untuk mengambil tindakan dan mengambil pendirian dan menunjukkan bahawa ini bukan sahaja tiada tempat dalam permainan tetapi tiada tempat dalam masyarakat.”

Inilah perkara lain yang perlu diketahui tentang kekalahan DC United:

FIFA mengekalkan Ecuador dalam padang Piala Dunia, menolak tuntutan daripada saingan

Bekas rakan sepasukan England bertemu

Perlawanan itu merupakan pertemuan pertama antara Rooney dan Neville sejak Rooney mengambil alih jawatan jurulatih United pada Julai. Mereka adalah rakan sepasukan di Manchester United pada 2004-05 dan bersama pasukan kebangsaan England dari 2003 hingga 2007.

Neville memuji Rooney kerana keputusannya mengeluarkan Fountas daripada permainan.

“Saya mesti memberi penghormatan besar-besaran kepada Wayne Rooney kerana menanganinya dengan cara yang dia lakukan,” kata Neville. “Saya selalu mengenalinya sebagai seorang pelakon kelas. Saya rasa hari ini dia naik dalam anggaran saya lebih daripada yang pernah dia lakukan, lebih daripada sebarang gol yang pernah dia jaringkan.”

Percutian antarabangsa akan berlaku

United akan berehat hujung minggu depan kerana kebanyakan MLS akan berehat untuk jendela antarabangsa terakhir sebelum Piala Dunia di Qatar ketika pasukan kebangsaan memperkemas taktik mereka dan melihat pemain sebelum menyerahkan senarai pemain mereka. DC melawat CF Montreal pada 1 Okt sebelum menjadi tuan rumah kepada FC Cincinnati pada 9 Okt untuk menutup musim.

We want to say thanks to the author of this post for this amazing material

Taxi Fountas, yang dituduh menggunakan kata-kata perkauman, ditarik balik daripada kekalahan United


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/