Terbuka AS 2022: Jon Rahm mengetuai sembilan pemain golf yang berkemungkinan besar untuk menuntut kejuaraan di The Country Club

BROOKLINE, Mass. — Jon Rahm keluar dari hijau ke-17 dengan racun di matanya. Dia hanya memukul baji kecil yang berputar hingga beberapa kaki dan menuangnya untuk 3 kali berturut-turut ketiga serta birdie ketiganya merentasi empat lubang. Tiba-tiba, dia mendahului solo pada Terbuka AS 2022 ketika dia berjalan ke kotak tee ke-18 di lubang ke-54 kejohanan itu.

Tiga pukulan dari bunker pada akhirnya membawa kepada bogey berganda, dan semua kerja yang telah dilakukan Rahm di sembilan belakang — padang golf yang nampaknya menghilangkan kekecewaan selama tiga dekad dalam satu hari — telah dibatalkan. Rahm kini duduk di belakang apabila memasuki Pusingan 4 pada hari Ahad, iaitu dua pukulan lebih baik berbanding tahun lalu apabila dia memenangi kejuaraan utama pertamanya di Torrey Pines.

Rahm kedengaran bercanggah selepas pusingan ketiganya.

“Saya sangat berpuas hati,” kata Rahm. “Saya tidak akan berbohong. Ia menjengkelkan dalam erti kata untuk menamatkan dengan cara itu dengan betapa baiknya saya bermain lubang itu. Tetapi seperti yang saya katakan pada diri sendiri, jika pada 14hb [hole] anda beritahu saya anda boleh menghantar 1 melebihi par dan tidak bermain lima lubang terakhir, saya akan berlari ke rumah kelab kerana betapa sukarnya ia bermain. Saya akan mengambilnya, tiada soalan yang ditanya.

“Saya rasa saya perlu mempertimbangkan itu. Saya mempunyai 18 lubang, dan saya hanya satu pukulan ke belakang. Itu perkara penting.”

Ia ialah yang penting, dan siapa yang duduk di hadapan Rahm juga penting. Will Zalatoris dan Matt Fitzpatrick bukan sahaja telah bergabung untuk sifar kemenangan utama tetapi juga sifar trofi acara Jelajah PGA. Rahm bergemuruh, dan mereka pasti akan mendengar tapak kakinya ketika dia berkuku itu pulang ke rumah di sekitar trek kuda lama di mana bahagian The Country Club dibina.

Walaupun mengikat No. 18 dan menjadikan pendahuluan satu pukulan dan gandingan terakhir menjadi defisit satu pukulan dan kumpulan kedua terakhir, Rahm masih mesti dianggap sebagai pilihan. Walaupun profil statistik kedua-dua Zalatoris dan Fitzpatrick adalah penunjuk yang lebih baik untuk seorang juara, Rahm adalah juara yang menarik yang mempunyai rupa lelaki yang sangat bersemangat untuk menyertai Ben Hogan, Curtis Strange dan Brooks Koepka sebagai satu-satunya juara berturut-turut di Terbuka AS sejak Perang Dunia II.

Itu tidak bermakna dia akan menang — dan dia bukan pilihan pada kedudukan 4-1, mengikut Caesars Sportsbook, di belakang Zalatoris dan Fitzpatrick — tetapi jika anda memberitahu saya pada awal minggu bahawa Rahm akan berada di belakang. masuk hari Ahad, saya akan kata dia lelaki yang perlu dipukul tidak kira siapa di hadapannya. Bahawa dia bersedia untuk mengejar dua pemain lama dalam bakat tetapi kekurangan kejayaan besar hanya mengukuhkan fakta itu.

Bagaimanapun, penamat 3-6 Rahm yang kelam kabut membuktikan satu perkara. Terbuka AS ke-122 semakin jauh, dan kami tidak akan dapat menobatkan juara lebih awal. Saya fikir birdie Rahm di No. 17 untuk mendapat 5 bawah dalam Pusingan 3 adalah permulaan penghujung kejohanan ini. Begitulah rasanya. Ternyata, cara dia menutup adalah peringatan bahawa ia baru bermula sekarang.

Berikut adalah pemain golf yang lain yang boleh membawa pulang Terbuka AS pada hari Ahad..

2. Will Zalatoris (-4, ketua bersama): Saya tidak pasti perkara ini disiarkan di televisyen, tetapi Brookline berasa seperti Kejohanan Terbuka pada hari Sabtu. Ia lebih sejuk daripada yang sepatutnya pada bulan Jun dan lebih berangin daripada yang dijangkakan oleh sesiapa sahaja. Dan Zalatori menembak dirinya sendiri 67. A enam puluh tujuh! “Maksud saya, 67 daripada Will di luar sana hari ini sukar dipercayai,” kata Rory McIlroy, yang merembat 73. “Skor yang bagus.”

Zalatoris mempunyai sebanyak 10 pemain terbaik di major sejak awal 2021 berbanding 10 pemain terbaik dunia semasa Patrick Cantlay, Justin Thomas, Viktor Hovland, Sam Burns dan Cameron Smith digabungkan, jadi dia tidak asing dengan stratosfera ini. Menjadi hampir seperti dia di Masters 2021 (kalah kepada Hideki Matsuyama akibat angin ahmar) dan Kejuaraan PGA 2022 (kalah kepada Thomas dalam playoff) sepatutnya memberinya perkhidmatan yang baik pada hari Ahad.

3. Scottie Scheffler (-2, dua belakang): Juara Masters mempunyai hari Sabtu yang liar. Dia melepasi helang pada par-5 kelapan untuk mendahului dua tetapi menamatkan hari itu ketinggalan dua. Dia cuba menyertai Hogan, Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Tiger Woods dan Jordan Spieth sebagai satu-satunya pemain golf yang memenangi Masters dan Terbuka AS pada tahun yang sama, dan perkara terbaik yang dia lakukan untuknya ialah dia cenderung kepada kegilaan acara ini.

“Saya fikir Terbuka AS sangat membebankan, mental dan fizikal,” kata Scheffler. “Saya fikir itu semua sebahagian daripada apa yang menjadikan kejohanan ini begitu menyeronokkan. Anda akan diuji dalam semua jenis cara, sama ada dari segi fizikal, mental, apa sahaja. Kejohanan golf ini akan menguji anda. Itulah sebabnya Saya muncul di sini. Saya rasa itu agak menyeronokkan. Jika setiap kejohanan golf seperti ini, ia akan menjadi musim yang panjang untuk kita semua. Beberapa kali setahun, saya rasa ia satu ton keseronokan. ”

4. Matt Fitzpatrick (-4, ketua bersama): Juara Amatur AS 2013 dalam kursus ini tidak mempunyai kejayaan besar yang ditunjukkan Zalatoris (atau pastinya Scheffler), tetapi permainannya telah meningkat dengan pesat sepanjang tahun lepas, dan dia secara senyap-senyap tidak membuat sebarang putt setakat minggu ini. Fitzpatrick mendahului bidang dalam pukulan yang diperoleh tee ke hijau dan pada dasarnya telah menjadi putter purata medan. Jika mereka mula jatuh pada hari Ahad untuk salah seorang pemain yang lebih baik di dunia, dia akan mengulangi apa yang dia lakukan pada 2013 di peringkat yang lebih besar dan menjadi orang bukan Amerika pertama untuk memenangi kedua-dua AS Am dan Terbuka AS.

5. Rory McIlroy (-1, tiga belakang): McIlroy memainkan 12 lubang terakhirnya dalam par genap apabila 3 over atau 4 over nampaknya lebih berkemungkinan. Dia menggelar hari Sabtu sebagai “salah satu hari paling sukar di padang golf yang saya alami sejak sekian lama,” dan begitulah rasanya berada di luar sana. Dia menarik beberapa sihir tahap Houdini di No. 13 dari hutan, naik dan turun dari 170 ela untuk par. Dia membuat 9-kaki pada No. 15 dan 11-kaki pada No. 17, kedua-duanya untuk par. Dia mengelak bogey dan kemudian benar-benar mengelak seekor ayam belanda yang berjalan menuruni salah satu lubang berhampiran penghujung pusingannya. Perlawanan akhir McIlroy adalah keputusan No. 18 yang memberikannya pelepasan dari bawah pokok. Dia entah bagaimana telah melihat birdie pada lubang itu tetapi berpuas hati dengan par dan entah bagaimana (entah bagaimana!) hanya tiga kali kembali ke Ahad.

“Walaupun ia adalah hari yang sukar dan saya berasa seperti saya bertarung dengan baik,” kata McIlroy. “Masih hanya tiga kali kembali [Sunday] Saya rasa adalah perkara yang baik untuk saya. … Hanya mengekalkan diri saya dalam kejohanan. Itu sahaja yang saya cuba lakukan. Terus lepak-lepak. Saya berasa seperti saya melakukannya dengan baik untuk mendapatkannya di bawah par untuk kejohanan pada penghujung hari.”

Siapa Menang Di Brookline? Rick Gehman dan Greg DuCharme mengimbas kembali hari Sabtu yang liar di The Country Club. Ikuti & dengar The First Cut pada Podcast Apple dan Spotify.

6. Sam Burns (-1, tiga belakang): Burns telah menyelinap minggu ini dan mendapati dirinya sebagai salah seorang daripada sembilan pemain golf di bawah par. Dia satu-satunya dalam kumpulan itu yang kehilangan pukulan dari tee, walaupun. Jika itu tidak bertambah baik pada hari Ahad, dia mungkin tidak akan mempunyai peluang. Bagaimanapun, Burns benar-benar mengancam dan baru bangkit daripada ketinggalan tujuh untuk memenangi Cabaran Charles Schwab. Dia akan turun dengan berayun dan patut disaksikan pada perlawanan akhir.

7. Keegan Bradley (-2, dua belakang): Anak kelahiran New England itu akan menjadi antara kegemaran peminat pada hari Ahad, dan dia pastinya melakukan pukulan pendekatan dengan cukup baik untuk menang. Hanya Scheffler dan Matsuyama yang mendapat lebih banyak pukulan. Bradley secara teknikalnya adalah pemenang utama, tetapi sudah lama. Dia memenangi major pertama yang pernah dimainkannya dan tidak pernah menang dalam 34 perlawanan terakhir. Ia tidak mengejutkan jika dia menang pada hari Ahad, tetapi ia akan menjadi sedikit kejutan.

“[The reception I got on No. 18 today] adalah salah satu detik paling menakjubkan sepanjang hidup saya,” kata Bradley. “Saya dapat merasai bagaimana rasanya bermain di Fenway, bermain di [Boston] Garden, untuk bermain di Stadium Gillette. Saya berasa seperti pemain Boston di sana. Itulah saat yang saya tidak akan lupakan sepanjang hidup saya, dan saya menghargai peminat yang memberi saya itu, dan saya berharap mereka akan bersorak lagi [Sunday].”

8. Joel Dahmen (-1, tiga belakang): Berita baik untuk Dahmen ialah dia menewaskan rakan seperjuangan dan pemenang dua kali utama Collin Morikawa pada hari Sabtu. Berita buruknya ialah Morikawa merembat 77. Dahmen berjaya melepasi 74 kerana ia pergi ke arah lain dengan tergesa-gesa, dan dia masih melakukannya walaupun dia memerlukan sedikit pusingan keajaiban pada hari Ahad untuk melompat McIlroy, Rahm , Scheffler, Zalatoris dan Fitzpatrick. “Jika anda memberitahu saya pada pagi Khamis, saya hanya akan kembali beraksi pada Ahad di Terbuka AS… saya suka di mana permainan saya,” katanya. “Saya berasa selesa di luar sana. Mungkin saya boleh menyelinap di belakang mereka [Sunday].”

9. Adam Hadwin (-2, dua belakang): Untuk tahun kedua berturut-turut, seorang warga Kanada berada dalam kumpulan pada penghujung Terbuka AS. Walaupun Hadwin berada di tempat ketiga dalam bidang dari tee hingga hijau setakat minggu ini, dia akan menjadi pemenang paling mengejutkan dalam sembilan teratas.We want to say thanks to the writer of this short article for this incredible content

Terbuka AS 2022: Jon Rahm mengetuai sembilan pemain golf yang berkemungkinan besar untuk menuntut kejuaraan di The Country Club


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/