Terbuka AS 2022: Pemandangan, bunyi dan detik terbaik dari pusingan ketiga

BROOKLINE, Mass. — Banyak yang boleh berlaku pada hari Sabtu di Terbuka AS, terutamanya dengan papan pendahulu yang padat seperti ini. Dengan gabungan nama besar dan yang kurang dikenali, perkara boleh menjadi menarik pada hari yang lebih sejuk dan berangin di The Country Club.

Dapatkan ESPN+ di sini | Muat turun aplikasi

Inilah yang berlaku:

Di luar sana semakin pedas

Justin Thomas tidak berpuas hati selepas seorang pegawai peraturan USGA menafikannya pelepasan dari longkang di tengah fairway di lubang keempat. Bolanya berada beberapa inci di sebelah kanan longkang. Dia akan diberi kelegaan jika longkang itu telah menjejaskan pendiriannya atau garisan hayunannya. Selepas melepaskan pukulannya, Thomas melepaskan kekecewaannya dengan cara yang sangat berwarna-warni. “Itulah yang membuatkan saya marahkan, kerana ramai orang lain akan berbohong tentang dapat memukulnya, tetapi ia sama seperti, saya tidak akan memukulnya. Itu f—ing bulls—, kawan,” Thomas berkata kepada kedi Jim “Bones” Mackay, sebelum melemparkan seterikanya ke begnya.

Menurut kenyataan USGA: “Semasa perbincangan, Justin ditanya sama ada longkang itu akan mengganggu hayunannya, yang dia menjawab tidak. Kerana tiada gangguan daripada longkang, Justin tidak diberikan bantuan. Peraturan 16.1 a(1) menyatakan bahawa gangguan daripada halangan tak alih wujud apabila bola menyentuh atau berada di dalam atau pada halangan, atau halangan secara fizikal mengganggu kawasan pemain yang dimaksudkan atau kawasan hayunan yang dimaksudkan. Peraturan seterusnya menyatakan bahawa jika halangan itu cukup dekat untuk mengalih perhatian pemain tetapi sebaliknya tidak mengganggu, tiada pelepasan di bawah Peraturan.” — Mark Schlabach

Lantunan teruk

Kursus di The Country Club sudah bermain lebih sukar melalui gelombang awal Sabtu berbanding dua hari pertama, jadi rasanya seperti menambah penghinaan apabila Hideki MatsuyamaPukulan kedua ke dalam lubang kelima par-4 pendek terkena bendera secara melantun dan bergolek kembali ke bunker sisi hijau.

Matsuyama bangun dari pasir dan kembali ke hijau, tetapi kerosakan telah berlaku. Apa yang mungkin menjadi birdie untuk membuatnya menjadi nombor merah bertukar menjadi bogey malang yang meletakkannya di 1 atas. — Paolo Uggetti

Keadaan yang sukar

Moving Day di Terbuka AS ke-122 mungkin kelihatan lebih seperti Hari Pengisaran untuk 64 pemain yang terselamat daripada pemotongan 36 lubang. Dengan angin yang semakin meningkat di The Country Club, dan USGA berseronok dengan penempatan pin pada hujung minggu, pemain menghadapi masa yang sangat sukar setakat ini. Menurut USGA, sayur-sayuran bergolek dalam 12s atas dan dipotong dua kali dan digulung pagi Sabtu.

Dengan lebih separuh padang telah memulakan pusingannya, hanya dua pemain yang telah bermain sekurang-kurangnya sembilan lubang — Australia Todd Sinnott dan Denny McCarthy — berada di bawah par. Beberapa pemain berprofil tinggi, termasuk Joaquin Niemann, Bryson DeChambeau, Tyrrell Hatton dan Max Homa, sudah 5 lebih atau lebih teruk. — Schlabach

Penyengat

Xander Schauffele bukan satu-satunya ahli pasukannya yang akan cuba melawan pada hari Sabtu. Bapa dan jurulatihnya, Stefan, kembali ke The Country Club selepas disengat di bibir atas oleh tebuan. Mungkin bukan penyengat yang dia fikirkan dalam keadaan berangin. — Schlabach

Permainan nama

Pengumuman mengenai tee pertama di Terbuka AS ini tidak berjalan lancar. Pada hari Jumaat, Scott Stallings, yang dibesarkan di Worcester telah diperkenalkan sebagai dari “War-chester.” Ia sebenarnya disebut “Woostah,” dan penduduk tempatan memberitahu lelaki yang mengatakannya mengetahuinya. Pada hari Sabtu, keadaan menjadi lebih teruk.

Justin Thomas cukup terkenal. Baru memenangi Kejohanan PGA. Kedudukan kelima di dunia. Mudah, kan? Tidak. Dia diperkenalkan sebagai “Justin Thompson.”

Demi ketepatan

Di Terbuka AS, anda memilih tempat anda dengan berhati-hati. Inilah yang akan ditatap pemain sepanjang hari.

Duit bercakap

Terima kasih kepada LIV Golf, sukan ini lebih banyak bercakap tentang wang pada hari ini. Pada pagi Sabtu, USGA mengeluarkan pecahan penuh dompet untuk minggu ini.

Mari kita mulakan dahulu dengan mereka yang tidak berjaya. Mereka masing-masing mendapat $10,000 untuk dua hari bekerja. Sekarang, kepada wang sebenar (mengingat bahawa Charl Schwartzel membawa pulang $4.75 juta untuk memenangi acara LIV pertama di London. Jumlah pembayaran ialah $17.5 juta. Inilah nilai tempat dalam 10 teratas:

1. $3.15 juta
2. $1.89 juta
3. $1.23 juta
4. $859,032
5. $715,491
6. $634,415
7. $571,950
8. $512,249
9. $463,604
10. $425,830

Pemain yang mendapat tempat ke-60 akan membawa pulang $36,852.We wish to say thanks to the writer of this post for this awesome web content

Terbuka AS 2022: Pemandangan, bunyi dan detik terbaik dari pusingan ketiga


Visit our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/