Terbuka AS 2022: Rory McIlroy mengejar ketenangan masa mudanya sambil mengintai mahkota utama pertama sejak 2014

BROOKLINE, Mass. — Dalam beberapa cara, Rory McIlroy telah mengejar dirinya yang berusia 25 tahun sejak lapan tahun yang lalu. Dia kini berusia 33 tahun tanpa kejuaraan utama sejak musim panas itu dia mencecah 25 tahun. Dia memenangi dua musim itu untuk menyamai dua yang sudah dimilikinya namun masih kosong sepanjang 81 bulan berikutnya.

Pada hari Sabtu di Terbuka AS 2022, McIlroy akan menentang tiga lelaran dari bekas dirinya ketika dia cuba untuk memulakan kerjaya kejuaraan utamanya.

Colin Morikawa (umur 25), Scottie Scheffler (25) dan Jon Rahm (27) mempunyai gabungan empat jurusan, jumlah yang sama dengan negarawan yang kini lebih tua dalam sukan mereka. Morikawa berada satu pukulan di atas McIlroy dengan Rahm terikat bersama Ulsterman dan Scheffler satu pukulan di belakang. Mereka telah mengepung Rory.

McIlroy hampir menendang Terbuka AS ini sebelum ia benar-benar menjadi baik. Selepas menembak 67 dan melakukan satu pukulan ke belakang Khamis, dia bersama-sama mendahului pada masa pusingan kedua bermula Jumaat. Rory memulakan par-par, tetapi bencana di No. 3 membawa kepada putt 25 kaki untuk double bogey, yang dia kuburkan.

Dia menari dari 1 bawah hingga 2 bawah dan kembali lagi sepanjang hari Jumaat, memanggil visi Kejohanan PGA di Southern Hills, yang dia ada dalam genggamannya sehingga dia tidak melakukannya, menari di kepala peminat.

Bogey di No. 10 menolak McIlroy kembali ke 1 di bawah, dan semuanya seolah-olah hilang. Pada masa itu, dia berfikir, “Saya hanya mahu mencuba menembak di bawah par [on the day].” Tiga birdie pulang tanpa bogie merentasi lapan lubang terakhir bermakna dia melakukannya, hampir tidak.

McIlroy melonjak di sembilan bahagian belakang untuk menembak 69, susulan padu kepada 67 yang meletakkannya 4 di bawah dan satu belakang pendahuluan yang dikongsi oleh Morikawa dan Joel Dahmen.

McIlroy kelihatan ketat sepanjang minggu, sebahagiannya kerana dia telah memikul berat sesuatu sukan. Tetapi jelas dia merasakan bahawa ini adalah peluang terbaiknya dalam beberapa tahun untuk menambah koleksi utamanya. McIlroy adalah anjing pemburu darah apabila ia datang untuk menghidu detik-detik penting, dan dia mengambil kesempatan daripada hampir setiap yang dia bermain sendiri.

Ia sudah lama berlalu, bagaimanapun, dan dia tahu bahawa sebelum ini memenangi acara ini pada 2011 tidak akan membantunya memenangi Terbuka AS ini.

“Saya fikir saya perlu keluar dengan minda minggu ini bahawa saya akan cuba memenangi yang pertama sekali lagi,” kata McIlroy. “Saya bermain golf sebaik yang saya telah bermain dalam masa yang lama. Saya mempunyai banyak pengalaman. Ya, saya telah memenangi kejuaraan utama dan acara besar lain, tetapi … hanya kerana saya telah melakukannya , ia tidak bermakna saya akan melakukan pukulan golf yang lebih baik atau saya akan memukul pukulan yang lebih baik.

“Saya berada di tempat yang baik. Saya sangat gembira dengan permainan saya, dan saya fikir itu perkara yang paling penting.”

Kebebasan dalam kursus yang dikejar McIlroy boleh didapati di hati Morikawa, Scheffler, dan sedikit sebanyak, Rahm.

Adakah McIlroy akan memanggil apa yang diwujudkan oleh lelaki itu — apa dia pernah diwujudkan lebih baik daripada sesiapa sahaja — pada hujung minggu?

Morikawa dan Scheffler dan Rahm mempunyai kebolehan remaja untuk membiarkan diri mereka berlari kerana mereka belum tahu bahawa mereka mungkin letih. Selama bertahun-tahun sekarang, McIlroy kelihatan tidak pasti sama ada dia boleh mempercayai dirinya sendiri untuk melepaskan dirinya pergi. Sekarang? Nah, dia nampaknya sudah bersedia.

“Anda mahu menentang yang terbaik untuk cuba membawa yang terbaik daripada diri anda,” kata McIlroy. “Dan untuk melihat Collin dan Jon dan Scottie dan Sam [Burns] di sana, dan sesiapa sahaja, itulah maksud golf kejuaraan utama. Itulah yang dimaksudkan dengan persaingan.

“Saya pastinya tidak mahu ia menjadi mudah. ​​Saya mahu pemain keluar dan menembak 65 jadi saya perlu pergi dan menembak 64. Itulah persaingan, dan itulah inti permainan ini. Saya teruja untuk menyertainya campurkan ke hujung minggu.”

Apabila McIlroy merasakan dirinya dan masa ini, semuanya kelihatan seperti cair.

Pemain lain mogok atau pukul atau tukul. Rory mengalir. Ayunannya, sudah tentu, tetapi juga seluruh etosnya. Larian kehadirannya mengisi kejohanan utama.

Terdapat tempoh 10 minit pada hari Jumaat yang merangkumi ini ketika McIlroy menutup pusingannya dengan rakan seperjuangan Xander Schauffele dan Hideki Matsuyama. Papan pendahulu analog menari dengan huruf bengkok SCHAUFFELE tepat di atas bahu McIlroy ketika dia mengisi piala ke-17 dengan birdie kelima dan terakhirnya pada hari itu untuk mencapai 4 bawah.

McIlroy menyombongkan diri ke tee ke-18 di mana, semasa menunggu lama untuk kumpulan di hadapannya, dia menyulap bola golf yang diserahkan kepadanya oleh kedi Schauffele. The Juggler yang tidak lama lagi akan pergi untuk jugular.

Ketika McIlroy memperoleh momentum pada penghujung pusingannya, dia bergerak mengenai harta itu dengan kebebasan air.

Semuanya menimbulkan persoalan: Bolehkah anda mengalir pada hujung minggu di Terbuka AS sambil menyeret begitu banyak masa lalu anda bersama anda dan memerhatikan begitu ramai bintang muda yang tidak perlu menguruskan beban itu?

Dengan matahari yang semakin pudar di laluan lama yang berbatu ini, McIlroy ditanya pada hari Jumaat sama ada dia boleh bermain dengan bebas di Brookline. Pandangan lama terpancar di wajah juara utama empat kali itu.

“Buat pertama kali dalam masa yang lama,” katanya tajam.

Hujung minggu akan memberitahu.

We wish to say thanks to the writer of this short article for this remarkable web content

Terbuka AS 2022: Rory McIlroy mengejar ketenangan masa mudanya sambil mengintai mahkota utama pertama sejak 2014


Take a look at our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/