Texans disaman kerana membenarkan dakwaan salah laku Deshaun Watson – ProFootballTalk

Imej Getty

Apabila berita pecah minggu lepas bahawa Browns quarterback Deshaun Watson telah mencapai penyelesaian dalam 20 daripada 24 kes sivil yang belum selesai terhadapnya, ramai yang tertanya-tanya sama ada peguam Tony Buzbee akan meneruskan ikrarnya untuk menyaman orang Texas atas dakwaan peranan mereka dalam membenarkan dakwaan salah laku Watson. Jawapan telah tiba, dalam bentuk tuntutan mahkamah pertama terhadap orang Texas yang timbul daripada situasi Watson.

“Hari ini kami memfailkan kes pertama yang mungkin akan dihadapi ramai terhadap orang Texas Houston yang berkaitan dengan tingkah laku Deshaun Watson,” kata Buzbee dalam kenyataan akhbar. “Cukuplah untuk mengatakan, bukti besar yang dikumpul menunjukkan bahawa Houston Texans membolehkan tingkah laku Watson adalah sangat mencelakakan. Kami percaya orang Texas tahu atau pastinya tahu tentang kelakuan Watson. Selain itu, kami percaya pemfailan itu bercakap untuk dirinya sendiri.”

Tuntutan, yang difailkan oleh Toi Garner terhadap Houston NFL Holdings, LP, berpendapat bahawa Watson meminta urutan daripadanya pada November 2020 melalui media sosial, dan dia membawa bersamanya perjanjian tidak mendedahkan yang disediakan oleh orang Texas.

“Semasa sesi urut, Watson menyerang dan mengganggu Plaintif dengan secara agresif mendedahkan tubuh bogelnya kepadanya, dengan sengaja menyentuhnya dengan zakarnya, dan akhirnya memancut ke atasnya,” dakwa petisyen itu.

Petisyen itu mendakwa Watson secara konsisten enggan melakukan urutan di kemudahan pasukan, dan bahawa dia enggan menggunakan perkhidmatan penyedia terapi urut terpilih pasukan itu, Genuine Touch. Pada muka surat 2, petisyen itu mendakwa bahawa, pada Jun 2020, pemilik Genuine Touch “mengadu kepada orang Texas bahawa Watson sedang mencari orang yang tidak dikenali yang tidak layak untuk mengurut melalui Instagram,” dan bahawa “Watson meletakkan dirinya dalam bahaya dijangkiti Covid, atau membuat dirinya disaman.”

Petisyen di muka surat tiga menuduh orang Texas “membutakan mata” terhadap tingkah laku Watson, dan bahawa pasukan itu sebenarnya membolehkannya dengan menyediakan NDA, dengan menyediakan bilik di The Houstonian di mana Watson menjalani urutan, dan dengan memberinya urutan. jadual untuk digunakan untuk sesi ini.

“Watson ialah pekerja Houston Texas; individu dalam organisasi Texas tahu atau sepatutnya tahu tentang kelakuan Watson,” petisyen itu menegaskan. Anehnya, petisyen itu menegaskan di muka surat empat bahawa beberapa pekerja Genuine Touch sedar bahawa beberapa ahli terapi Genuine Touch telah melakukan hubungan seksual dengan Watson semasa sesi urut.

Orang Texas tidak pernah menyiasat Watson, mengikut petisyen. Sebaliknya, orang Texas itu memberinya perjanjian tanpa pendedahan yang akan melindunginya daripada ahli terapi urutan rawak yang dia ambil melalui media sosial.

Tuntutan itu bertujuan untuk mengenakan liabiliti ke atas orang Texas dalam pelbagai cara. Ia berhujah bahawa Watson bertindak dalam skop pekerjaannya apabila mencari urutan ini, menjadikan pasukan itu bertanggungjawab secara langsung ke atas tingkah lakunya. (Itu adalah kedudukan yang sangat agresif, kerana sukar untuk membayangkan bagaimana atau mengapa Watson melakukan apa-apa selain daripada bertindak atas kapasitinya sendiri dalam mendapatkan urutan ini.) Ia juga berpendapat bahawa orang Texas gagal menghalang salah laku Watson yang berterusan, sebaik sahaja pasukan itu mengetahui atau sepatutnya tahu bahawa dia terlibat dalam tingkah laku yang boleh dipersoalkan. Akhirnya, ia berpendapat bahawa orang Texas dan Watson terlibat dalam konspirasi sivil yang mengakibatkan serangan yang didakwa Watson.

Texans telah mengeluarkan kenyataan berikut mengenai perkembangan hari ini: “Kami menyedari tuntutan mahkamah yang difailkan terhadap kami hari ini. Sejak Mac 2021, kami telah menyokong dan mematuhi sepenuhnya penguatkuasaan undang-undang dan pelbagai siasatan. Kami akan terus mengambil langkah yang perlu untuk menangani dakwaan terhadap organisasi kami.”

Dengan risiko membaca terlalu banyak ke dalam kenyataan itu, ia adalah jauh berbeza daripada jawapan “tanpa merit” NFL yang melenting lutut terhadap mana-mana dan semua dakwaan terhadapnya. Memandangkan Watson sudah memberi keterangan bahawa NDA berasal dari Texas, pasukan mungkin menyedari bahawa ia mempunyai masalah. Pembelaan muktamad untuk pasukan mungkin lebih banyak terletak pada hujah undang-undang (sebagai contoh, ia tidak mempunyai kewajipan undang-undang untuk melindungi individu yang didakwa dianiaya oleh Watson) berbanding hujah fakta.

Apapun, penyelesaian 20 kes, dengan empat masih berbaki, tidak boleh dianggap sebagai petanda bahawa kes undang-undang telah berakhir. Bagi orang Texas, mereka baru bermula. Dan, bagi Watson, dia masih mungkin mendapati dirinya memberi keterangan pada pelbagai perbicaraan mengenai kes yang tidak difailkan terhadapnya tetapi terhadap bekas pasukannya.

We would like to give thanks to the author of this short article for this remarkable material

Texans disaman kerana membenarkan dakwaan salah laku Deshaun Watson – ProFootballTalk


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/