The Athletic 131: Washington melonjak ke kedudukan 25 teratas setiap pasukan

Alangkah besarnya perbezaan setahun di Seattle.

Setahun yang lalu pada masa ini, Washington adalah 1-2 dengan kekalahan kepada FCS Montana dan Michigan di mana Huskies memperoleh 17 mata gabungan. Pada hari Sabtu, Huskies menjaringkan 39 mata dalam kemenangan dominan menentang pasukan Michigan State yang menduduki tempat ke-11 dalam tinjauan pendapat AP. Dan permainan itu tidak hampir sama seperti skor akhir 39-28. Washington mempunyai 503 ela dan purata 9.9 ela setiap pas. Dengan kemenangan untuk beralih kepada 3-0, Huskies telah mara ke 25 teratas dalam edisi minggu ini. The Athletic 131.

Kejatuhan Washington dari tebing di bawah bekas ketua jurulatih Jimmy Lake dalam perjalanan ke rekod 4-8 musim lalu adalah menakjubkan kerana ia berlaku begitu cepat. Ini adalah program yang memenangi 32 perlawanan dari 2016 hingga 2018 di bawah Chris Petersen. Perekrutan telah berjalan dengan baik, dan ia merupakan salah satu program sumber terbaik di Barat. Tetapi kesalahan itu telah menjadi anemia.

Masukkan Kalen DeBoer dan Michael Penix Jr. DeBoer pada dasarnya telah menang di mana-mana sahaja dia berada. Dia 82-9 sebagai ketua jurulatih, termasuk regangan 67-3 di NAIA Sioux Falls dari 2005 hingga 2009. Dia membantu berpatah balik Indiana dan Negeri Fresno sebagai penyelaras serangan, kemudian kembali ke Fresno State dan menghasilkan rekod 9-3 pada musim keduanya sebagai ketua jurulatih.

Penix adalah elektrik sebagai quarterback Indiana ketika sihat, tetapi dia mengalami beberapa kecederaan. Dia bertemu semula dengan DeBoer di Seattle, dan bola sepak Washington kembali menyeronokkan. Melalui tiga perlawanan, dia melengkapkan 66 peratus hantaran untuk 359.7 ela setiap perlawanan dengan 10 touchdown dan satu pemintasan.

Semua orang menghapuskan Pac-12 selepas Minggu 1, tetapi kita mungkin perlu menilai semula itu. Washington adalah sebab terbesar mengapa.

Berikut ialah edisi terkini The Athletic 131.

Satu-satunya perubahan dalam kumpulan ini ialah USC‘s naik ke No. 8 selepas a Kemenangan 45-17 menentang Fresno State. Trojan kelihatan seperti senario terbaik di bawah Lincoln Riley sekarang. Kesalahan adalah elektrik. Pertahanan telah menunjukkan lubang (81 dalam ela setiap permainan), tetapi ia keempat dalam negara dengan 10 takeaways. Perjalanan ke Oregon State minggu ini akan menjadi ujian yang menarik.

Michigan adalah dominan 3-0 tetapi telah bermain tiga pasukan terburuk di negara ini. Satu perlawanan di tempat sendiri menentang Maryland minggu ini akan menjadi kali pertama kita benar-benar boleh mula menilai Wolverines.

Undian telah tiba meletakkan Georgia di No. 1dan kemenangan Minggu 1nya terhadap Oregon kelihatan lebih baik sekarang selepas kemenangan dominan Itik menentang BYU.

11-25

pangkat Pasukan Rekod Sebelum

11

3-0

13

12

3-0

25

13

2-1

21

14

3-0

20

15

2-1

15

16

2-1

16

17

2-1

18

18

2-1

11

19

2-1

19

20

3-0

49

21

3-0

22

22

2-1

26

23

2-1

24

24

3-0

27

25

3-0

29

Negeri Penn‘s Kemenangan 41-12 di Auburn telah cepat menukar pandangan tentang apa yang mungkin untuk pasukan ini. Auburn mungkin bukan pasukan yang bagus, tetapi Nittany Lions mampu berlari sejauh 245 ela melawan barisan hadapan yang baik. Kemenangan Oregon 41-20 yang disebutkan di atas di BYU tiba-tiba menjadikan Pac-12 kelihatan lebih baik sekarang untuk digunakan bersama USC, Washington dan Utahyang mengalahkan Negeri San Diego 35-7.

Texas, Hutan Bangun dan Ole Cik juga bergerak ke 25 teratas. The Longhorns mengelak an Alabama mabuk dan ditarik dari UTSA pada separuh masa kedua, Wake Forest bertahan Kebebasan dan Ole Miss menewaskan Georgia Tech 42-0.

Pungutan suara mempunyai Utah di hadapan Florida dan Baylor mendahului BYU, dan tinjauan jurulatih mempunyai Michigan State di hadapan Washington. kenapa? Saya tidak tahu. Dalam ranking ini, apabila dua pasukan hampir, pemenang head-to-head mendapat kelebihan, terutamanya tiga minggu ke dalam musim.

Saya melihat banyak komen tentang Minnesotaranking minggu lepas. Ia hampir tidak bergerak dalam ranking kerana ia menentang dua pasukan terburuk di negara ini dan pasukan FCS. Ini adalah alasan yang sama dengan Michigan dan dengan Ole Miss. Ia bukan negatif dan bukan positif. Kadang-kadang anda akan melompat jika orang lain mempunyai kemenangan yang lebih mengagumkan. Minnesota adalah No. 39 dalam ranking pramusim saya dan masih duduk di sana sekarang. Kalahkan Michigan State, dan kemungkinan besar ia akan berada dalam 25 teratas.

Carolina Utarakemenangan menentang Negeri Appalachian terus kelihatan lebih baik, dan kemenangan Mountaineers’ Hail Mary menentang Troy ditambah pula dengan kemenangan Texas A&M menentang Miami juga merupakan rangsangan. Kemenangan 34-27 Maryland menentang SMU adalah persembahan yang mantap.

Kansas dan Syracuse! KU berada dalam 35 teratas selepas permulaan 3-0 dengan kemenangan jalanan menentang Virginia Barat dan Houston. Syracuse adalah 3-0 dengan kemenangan menentang Louisville dan Purdue. Tidak sukar untuk melihat 5-0 Orange mula memasuki permainan NC State. Tulane membuat lompatan terbesar minggu ini, dari No. 110 ke 50 teratas selepas kemenangan menentang Kansas State untuk beralih kepada 3-0. Notre Dame‘s melarikan diri dari Cal ditambah pula dengan kehilangan Marshall kepada Boling Hijau menjatuhkan kedua-dua pasukan. ArizonaKemenangan 31-28 menentang North Dakota State sangat mengagumkan sebagai underdog, dan kucing liar secara rasminya adalah pasukan yang cukup bagus.

Beberapa pasukan tergelincir ke dalam kumpulan ini dengan kekalahan – Purdue, Texas Tech, Houston, UTSA dan Auburn – tetapi tidak banyak pergerakan sebaliknya. Indiana hampir tidak melarikan diri Kentucky Barat dan Rutgers hampir tidak melarikan diri Kuiltetapi kedua-duanya 3-0. Wyomingkemenangan 17-14 menentang Tentera Udara memindahkan Cowboys kepada 3-1, dengan kekalahan kepada Illinois.

Kemenangan semula Vanderbilt di Northern Illinois untuk beralih kepada 3-1 adalah tanda kemajuan sebenar untuk program ini. Rice menang 33-21 menentang Louisiana adalah salah satu keputusan yang paling mengejutkan pada hujung minggu. Michigan Timur menang di Arizona State, menjadi sekolah MAC pertama yang memenangi perlawanan musim biasa menentang Pac-12. Barat Laut telah menyusuli kemenangan Ireland menentang Nebraska dengan kerugian kepada Duke dan FCS Southern Illinois di rumah.

Alabama Selatan membenarkan kemenangan di UCLA tergelincir dengan gol padang apabila masa tamat, dan Troy membenarkan App State menang dengan Salam Mary. Kerugian yang sukar. Negeri San Diego kini 1-2 dengan dua kekalahan hebat kepada pasukan Pac-12. Sangat cepat, ini tidak kelihatan seperti Aztec dahulu.

(Foto teratas Michael Penix dan Kalen DeBoer: Joe Nicholson / USA Today)

We would like to thank the writer of this post for this remarkable material

The Athletic 131: Washington melonjak ke kedudukan 25 teratas setiap pasukan


Discover our social media profiles and other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/