Tom Brady membayangkan persaraan kerana Gisele Bündchen berkata dia mempunyai ‘kebimbangan’ tentang dia bermain

Brady, kini berusia 45 tahun, telah mengalami kemelut luar musim, bersara pada bulan Februari hanya untuk membalikkan keputusan itu kemudian. Di tengah-tengah kem latihan Ogos, Brady mengambil cuti selama 11 hari untuk “berurusan dengan perkara peribadi,” menurut ketua jurulatihnya Todd Bowles.

Minggu lepas, Brady berkata: “Apabila anda semakin tua, kehidupan berubah sedikit. Terdapat tanggungjawab yang berbeza yang mengambil bentuk dalam hidup anda. Terdapat perspektif yang berbeza yang anda perolehi.”

Juara Super Bowl tujuh kali, bercakap mengenai jadualnya yang kerap ‘Jom!’ podcast dengan hos bersama Jim Gray pada hari Selasa, berkata bahawa dia “berasa lebih daripada perkara pada masa lalu atas sebab tertentu” semasa dia bersaing dalam musim NFL ke-23nya.

“Saya benar-benar merasakan emosi saya,” kata quarterback Tampa Bay Buccaneers kepada Gray. “Dan saya rasa saya sentiasa mempunyai itu, tetapi saya fikir apabila anda hampir ke penghujungnya — dan saya tidak tahu dengan tepat di mana saya berada dengan itu, tetapi tidak ada keputusan untuk dibuat, ia tidak seperti saya mempunyai 10 tahun lagi, saya pasti tidak memilikinya.

“Semua ini, saya tidak akan ambil mudah. ​​Satu-satunya masa ia benar-benar menampar muka saya untuk berkata: ‘Jangan ambil mudah’ adalah apabila saya cedera dengan lutut saya. Dan selepas itu, Saya kembali dan berkata: ‘Kemenangan itu hebat. Saya suka menang dan saya benci kalah, dan saya masih melakukannya, tetapi walaupun anda kalah dan anda keluar dari padang dengan sihat, ada sesuatu yang boleh diperoleh daripadanya.’ Bahagiannya, jika anda cedera dan anda tidak boleh berada di sana bersama pasukan anda, di situlah ia menjadi mencabar mental dan mencabar emosi.”

Brady and the Bucs membuka musim baharu dengan a selesa menang 19-3 ke atas Dallas Cowboys pada hari Ahad.

Walaupun Brady berkata bahawa terdapat “kesederhanaan untuk hidup apabila anda berada dalam musim bola sepak kerana ada irama untuknya,” jelasnya ketika bangun pada pagi Isnin sehari selepas kemenangan dengan lebam dan luka di lengannya. “S**t, ada beberapa hits,” katanya.

“Dan anda berkata: ‘OK, berapa lama lagi saya mahu membuat komitmen ini?’ Dan saya jelas membuat komitmen untuk tahun ini dan segala-galanya akan dinilai secara berterusan semua aspek berbeza ini semasa bermain.”

Brady menggariskan bagaimana dia kini “tiada margin kesilapan” sebagai quarterback berusia 45 tahun berbanding 20 tahun lebih muda dari segi persiapan fizikal dan pemulihannya.

Apabila ditanya oleh Gray tentang mengapa dia akan mempertimbangkan untuk bersara jika dia masih beraksi pada tahap yang tinggi, Brady menyatakan kesan umur terhadap keutamaannya.

“Apabila saya berumur 25 tahun, terdapat kesederhanaan kehidupan 25 tahun, ” kata Brady.

“Dan saya fikir apabila anda berumur 45 tahun, dan anda mempunyai banyak komitmen dan kewajipan lain yang sangat penting untuk anda — iaitu kanak-kanak yang sedang membesar dan perkara-perkara yang, saya tidak mempunyai Krismas selama 23 tahun dan saya tidak mengadakan Kesyukuran selama 23 tahun, saya tidak meraikan hari lahir dengan orang yang saya sayangi yang lahir dari Ogos hingga akhir Januari. Dan saya tidak dapat menghadiri pengebumian dan saya tidak dapat hadir majlis perkahwinan.

“Saya rasa ada satu titik dalam hidup anda di mana anda berkata: ‘Anda tahu apa? Saya sudah kenyang dan sudah cukup dan masa untuk meneruskan, untuk bergerak ke bahagian lain dalam kehidupan.'”

Gisele Bündchen, isteri Brady, memberitahu Elle bahawa dia mempunyai “kebimbangan” tentang suaminya — sudah menjadi quarterback NFL tertua yang pernah ada — pulang dari persaraan Februarinya.

“Ini adalah sukan yang sangat ganas, dan saya mempunyai anak saya dan saya mahu dia lebih hadir,” kata Bündchen. “Saya sudah pasti bercakap dengannya berulang kali. Tetapi akhirnya, saya rasa semua orang perlu membuat keputusan yang sesuai untuk [them]. Dia perlu mengikuti kegembiraannya juga.”

Dia menambah: “Saya telah melakukan bahagian saya, iaitu [to] berada di sana untuk [Tom]. Saya berpindah ke Boston, dan saya memberi tumpuan kepada mewujudkan kepompong dan persekitaran yang penuh kasih sayang untuk anak-anak saya membesar dan berada di sana menyokongnya dan impiannya. Melihat anak-anak saya berjaya dan menjadi manusia kecil yang cantik seperti mereka, melihat dia berjaya, dan dipenuhi dalam kerjayanya — itu membuatkan saya gembira. Pada ketika ini dalam hidup saya, saya rasa saya telah melakukan kerja yang baik untuk itu.”

The Buccaneers menghadapi New Orleans Saints pada hari Ahad.

We want to say thanks to the author of this article for this awesome material

Tom Brady membayangkan persaraan kerana Gisele Bündchen berkata dia mempunyai ‘kebimbangan’ tentang dia bermain


Check out our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/