Tony Siragusa, bekas bintang Ravens dan personaliti Fox Sports, meninggal dunia pada usia 55 tahun

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Tony Siragusa, seorang pemain pertahanan NFL yang memenangi Super Bowl dan personaliti televisyen yang fizikalnya yang besar dipadankan dengan persona awamnya yang luar biasa, telah meninggal dunia pada usia 55 tahun.

The Baltimore Ravens, yang dibintanginya dari 1997 hingga 2001, berkata dia meninggal “tanpa diduga” pagi Rabu. Punca kematian tidak segera diketahui.

Mengisytiharkan bahawa dia dan isterinya “terkejut dan patah hati” dengan berita kematian Siragusa, pemilik Ravens Steve Bisciotti berkata dalam satu kenyataan: “Dia seorang yang istimewa dan jelas salah seorang pemain paling popular dalam sejarah Ravens.

“Doa dan simpati kami yang mendalam ditujukan kepada Kathy, tiga anak mereka dan seluruh keluarga Siragusa,” tambah Bisciotti. “Ini adalah hari yang sangat menyedihkan bagi Baltimore Ravens. Kami menghargai semua orang yang telah menyatakan limpahan sokongan kepada pemain, jurulatih dan kakitangan kami.”

Awal hari Rabu, Ravens telah berkongsi berita mengenai kematian pemain pertahanan berusia 26 tahun Jaylon Ferguson. Punca kematian dalam kesnya masih belum diumumkan.

Pemilik Indianapolis Colts Jim Irsay, dengan pasukannya Siragusa menghabiskan tujuh tahun pertamanya di NFL, telah mengesahkan laporan mengenai kematian Siragusa yang mula muncul petang Rabu.

“Saya patah hati seperti semua Colts Nation,” Irsay tweeted.

Digelar “Angsa,” Siragusa mencapai kemasyhuran negara selepas dia meninggalkan Colts dan menyertai Ravens pada tahun 1997. Sebuah tackle hidung 6-kaki-3, 330-pound yang menyumbat lorong larian lawan, dia adalah tokoh penting dalam pertahanan yang mencipta rekod yang membantu 2000 Ravens memenangi Super Bowl XXXV. Selepas membuktikan salah satu tokoh paling menghiburkan semasa hari media pra-Super Bowl, Siragusa menyampaikan perubahan bintang beberapa bulan kemudian apabila Baltimore tampil dalam musim pertama “Hard Knocks” HBO.

“Tiada sesiapa seperti Goose – seorang pahlawan di atas padang dan penyatu pasukan dengan hati yang memberi, pemurah yang membantu rakan sepasukan dan komuniti lebih daripada yang diketahui oleh kebanyakan orang,” kata bekas jurulatih Ravens Brian Billlick. “Kami tidak akan memenangi Super Bowl tanpa dia.”

Bekas Ravens yang menggantikan Jamal Lewis berkata pada hari Rabu dia gembira kerana dia, Siragusa dan ahli pasukan kejuaraan 2000 yang lain mempunyai “peluang untuk bersama buat kali terakhir” pada sambutan awal tahun ini skuad yang berjaya itu.

“Angsa adalah salah seorang lelaki yang paling merendah diri dan paling kelakar yang saya kenali,” kata Lewis dalam satu kenyataan. “Saya masih ingat lokernya berada di sebelah loker saya pada hari permainan. Dia tidak pernah diganggu dan menikmati kehidupan. Semasa saya mempunyai rama-rama dalam perut saya, dia membuat jenaka dan mengepam saya pada masa yang sama. … Dia benar-benar akan dirindui.”

Beberapa tahun selepas itu karier bermainnya berakhir selepas musim 2001, Siragusa telah diupah sebagai wartawan sampingan NFL untuk Fox Sports. Dia membawa sentuhan ringan kepada peranan itu sehingga dia dan rangkaian berpisah pada tahun 2016.

Warga New Jersey, Siragusa juga muncul di skrin sebagai watak kecil dalam rancangan hit HBO, “The Sopranos,” dan dia mempunyai bahagian dalam filem Spike Lee 2002, “25th Hour.”

Selain membintangi pasukan bola sepak sekolah menengahnya, yang mana dia menumbuk dan bermain di barisan pertahanan, Siragusa adalah ahli gusti yang menonjol yang memenangi gelaran negeri New Jersey pada tahun 1985. Dia terus bermain bola sepak di Universiti Pittsburgh kerana, seperti yang dijelaskannya (melalui Panthers), “Jika saya mahu belajar lagu sekolah, saya akan pergi ke Notre Dame atau Penn State. Saya mahu membunuh orang di padang bola sepak. Itulah sebabnya saya datang ke Pitt.”

“Tony benar-benar lebih besar daripada kehidupan, di dalam dan di luar padang,” kata Jurulatih Pitt Pat Narduzzi. “Kehidupannya selepas bola sepak membawanya begitu banyak tempat tetapi dia tidak pernah melupakan Pitt. Kami sentiasa boleh mengharapkan dia untuk menghantar ucapan semangat terbaik yang direkodkan kepada pemain kami sebelum perlawanan terbesar kami. ‘The Goose’ meninggalkan legasi yang hebat dan dia akan sangat dirindui.”

Kecederaan lutut menghalang dua musim terakhir Siragusa di Pitt, dan dia tidak dirangka oleh NFL pada tahun 1990 sebelum menandatangani kontrak dengan Colts sebagai ejen bebas. Dia bermain selama 12 musim bersama Indianapolis dan Baltimore.

“Ini adalah yang sukar,” kata bekas pemain belakang Ravens Ray Lewis, seorang lagi ahli pertahanan dominan pasukan pada tahun 2000. “Saya suka Angsa seperti abang. Dari hari pertama kita bertemu, saya tahu bahawa kehidupan adalah berbeza. Saya tahu dia adalah seseorang yang akan mengubah hidup saya selama-lamanya. Dia seorang yang unik yang membuatkan anda berasa penting dan istimewa. Anda tidak boleh menggantikan lelaki seperti itu.”We want to thank the author of this post for this remarkable web content

Tony Siragusa, bekas bintang Ravens dan personaliti Fox Sports, meninggal dunia pada usia 55 tahun


You can find our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/