Top 25 Esok Hari Ini: Oklahoma melonjak Clemson ketika Penn State, Oregon melonjak dalam kedudukan bola sepak kolej

Bola sepak kolej menawarkan kemeriahan untuk peminat dalam Minggu 3 memandangkan pelbagai skor, keputusan dan sorotan yang dipersembahkan sepanjang perlawanan hari Sabtu. Walaupun minggu ini mengingatkan peminat mengapa mereka menyukai sukan ini, ia juga merupakan jenis minggu yang memberikan pening kepala kepada pengundi 25 teratas AP apabila mereka cuba mengisi kedudukan bola sepak kolej terbaru yang akan dikeluarkan Ahad.

Berapa banyak rangsangan yang patut diperoleh Oregon selepas kemenangan dominannya menentang pasukan BYU yang mempunyai kedudukan tinggi? Patutkah Michigan State turun dari No. 11 ke luar ranking selepas menentang Washington? Arkansas mengelak kekecewaan menentang Missouri State, tetapi adakah Razorbacks kelihatan seperti pasukan 10 teratas apabila skuad Bobby Petrino menolak mereka ke jurang ketika kembali ke kampus? Patutkah Florida terkeluar daripada ranking selepas dibicarakan oleh pasukan Florida Selatan yang merupakan antara yang paling teruk di negara ini sepanjang dua musim terakhir? Mungkin yang paling menarik: Pasukan tidak berpangkat manakah yang sepatutnya berada dalam kalangan 25 teratas, dan patutkah penamat Hail Mary yang benar-benar luar biasa menjadi mata bonus apabila ia melibatkan kedudukan pasukan terbaik di negara ini?

Nasib baik, terdapat beberapa panggilan yang akan menjadi mudah, dan kami berasa yakin meramalkannya di sini dalam unjuran mingguan kami tentang kedudukan bola sepak kolej yang dikemas kini. Penn State akan menjadi salah satu penggerak yang paling ketara berikutan kemenangannya di Auburn, bukan sahaja untuk salah satu kemenangan tanpa persidangan terbesar program itu sejak menyertai Sepuluh Besar tetapi juga untuk prestasi yang ditunjukkan dalam kemenangan. Memandangkan peristiwa hari Sabtu, nampaknya Nittany Lions lebih dekat dengan Ohio State dan Michigan, masih kedua-duanya berada di empat teratas selepas menang dominan, kemudian kumpulan lain dalam Big Ten.

Oregon dan Washington juga menawarkan beberapa tajuk positif untuk Pac-12 dengan kemenangan tanpa persidangan kerana mereka meningkatkan profil liga dengan kemenangan menentang lawan yang disenaraikan di antara 12 pasukan teratas dalam ranking minggu lepas. The Ducks akan agak terhad oleh satu kekalahan mereka (walaupun ia datang ke No. 1 Georgia), manakala siling Huskies hanya terhad oleh fakta bahawa mereka tidak termasuk dalam satu undian sebagai pasukan 25 teratas menjelang hujung minggu .

Begini cara kami berpendapat AP Top 25 baharu akan kelihatan pada hari Ahad apabila kedudukan bola sepak kolej baharu dikeluarkan.

1. Georgia (Minggu lepas — 1): Ia mengambil masa lebih daripada 11 suku tindakan sebelum Georgia akhirnya membenarkan lawan untuk mencapai zon akhir, tetapi ia berlaku. Walaupun begitu, Bulldogs tidak menunjukkan sebarang tanda untuk menjadi pasukan terbaik di negara ini dalam kemenangan dominan ke atas Carolina Selatan.

2. Alabama (2): Letupan serangan awal boleh diramalkan tetapi cara Crimson Tide mencurahkannya dalam kemenangan 63-7 menentang ULM menunjukkan terdapat banyak motivasi yang keluar daripada kemenangan tipis menentang Texas.

3. Ohio State (3): Ia adalah baik untuk melihat kedua-dua Jaxon Smith-Njigba dan Julian Fleming sihat semula untuk pelanggaran Ohio State ini, yang tidak henti-henti dan teratur dalam semua empat suku dalam kemenangan 77-21 menentang Toledo. Ia juga merupakan satu permainan yang baik untuk membawa CJ Stroud kembali ke dalam sorotan Piala Heisman dengan jarak 367 ela dan lima touchdown pada 22 daripada 27 hantaran.

4. Michigan (4): Kecederaan untuk Cade McNamara akhirnya menjadi tajuk utama daripada kemenangan 59-0 Wolverines menentang UConn kerana satu lagi lawan yang lebih rendah memberikan sedikit tentangan kepada juara Sepuluh Besar yang sedang memerintah. Seterusnya ialah perlawanan pembukaan persidangan menentang Maryland, yang sepatutnya memberikan ujian yang baik untuk pertahanan Michigan tetapi tidak akan menjadi pilihan yang popular memandangkan cara pasukan Jim Harbaugh beroperasi di kedua-dua belah bola.

5. Oklahoma (6): Minggu lepas menyaksikan kurang daripada 100 mata mengundi memisahkan Oklahoma daripada Clemson, jadi kami meramalkan sedikit peningkatan berikutan kemenangan mengagumkan Sooners 49-14 di Nebraska. The Cornhuskers mungkin menjadi kad liar dari segi jangkaan berikutan pemecatan Scott Frost, tetapi kemenangan jalan raya yang menyeluruh akan mengagumkan terhadap mana-mana lawan Power Five. Oklahoma keluar di hadapan awal dan melayari sepanjang perjalanan, hanya membenarkan satu pendaratan pada pemanduan pertama Nebraska permainan dan satu lagi dalam masa sampah dengan peraduan diputuskan.

6. Clemson (5): The Tigers mempunyai pertahanan yang cukup kuat untuk memenangi ACC, tetapi sehingga kesalahan menjadi lebih meledak dan konsisten, adalah sukar untuk menganggap Clemson sebagai salah satu pasukan terbaik di negara ini. Kemenangan 48-20 menentang Louisiana Tech hanya memberi perhatian lebih kepada isu-isu serangan itu, yang boleh menyebabkan Harimau kehilangan tempat dalam ranking.

7. USC (7): Berdentum Fresno State tidak akan berbuat banyak untuk pengundi AP, tetapi prestasi itu menimbulkan persoalan penting mengenai siling pasukan ini pada tahun pertama jurulatih Lincoln Riley. Selagi kesalahan — dengan 40-tambah mata dalam ketiga-tiga perlawanan — klik pada tahap ini, adakah sesiapa dalam jadual yang boleh mengatasi Trojan?

8. Negeri Oklahoma (8): Tiada perubahan besar untuk Cowboys selepas kemenangan 63-7 menentang FCS Arkansas-Pine Bluff.

9. Kentucky (9): Penyingkiran 31-0 di Negeri Youngstown membawa perhatian kembali kepada pertahanan Kentucky yang merupakan bahagian penting untuk menang minggu lalu di Florida dan telah membenarkan kurang 17 mata dalam ketiga-tiga kemenangan setakat musim ini.

10. Arkansas (10): Mungkin tidak ada calon yang jelas untuk mendahului Razorbacks dalam ranking, tetapi sesetengah pengundi akan meletakkan Arkansas kerana memerlukan 21 mata suku keempat untuk melarikan diri daripada bidaan kecewa Bobby Petrino dengan Missouri State. Kemenangan 38-27 sudah cukup untuk mengelak kejatuhan keseluruhan ranking, buat masa ini, apabila perhatian Arkansas beralih kepada Texas A&M di jalan raya pada Minggu 4.

11. Tennessee (15): Rekod tanpa kalah dan kemenangan jalanan menentang lawan berperingkat memberi Sukarelawan profil yang akan menjadikan mereka calon untuk dinaikkan pangkat berikutan beberapa goncangan. Kemenangan 57 mata ke atas Akron hanyalah satu perisai untuk apa yang telah berlaku apabila ia datang kepada gembar-gembur Tennessee menuju ke SEC minggu depan pada CBS Game of the Week menentang Florida.

12. Negeri Penn (22): Kedudukan akhir akan menjadi gabungan beberapa tempat berbeza merentasi 60 lebih undian 25 Teratas AP, tetapi akhirnya pemikiran kami ialah ini adalah pasukan 3-0 dengan dua kemenangan jalanan menentang lawan Power Five. Lemparkan SEC masa besar di pentas CBS dan sifat berat sebelah dalam kemenangan 41-12 di Auburn, dan kemungkinan Nittany Lions akan menjadi salah satu yang paling penting dalam ranking.

13. Washington (NR): Rasanya seperti Michael Penix dan Washington telah dapat memberikan semua kesalahan yang peminat Huskies cari musim lalu hanya dalam tiga perlawanan, dan mempunyai tahap kejayaan yang sama menentang pasukan teratas seperti Michigan State seperti yang mereka lakukan ketika menentang Kent State dan Portland State mencadangkan bahawa ini adalah salah satu pasukan yang lebih baik dalam Pac-12.

14. Utah (14): Utah menguruskan perniagaan menentang San Diego State, tanpa sebarang keraguan dengan kelebihan tiga sentuhan pada separuh masa pertama dan melayari kemenangan selesa. Kekalahan kepada Florida kekal sebagai beban yang menurunkan siling ranking Utes, tetapi produk di atas padang sebaliknya masih cukup kuat untuk memegang kedudukan mereka dalam pemilihan.

15. Negeri NC (16): Pertahanan Wolfpack mengekalkan Texas Tech dalam kemenangan 27-14 di tempat sendiri yang mengagumkan untuk meningkat kepada 3-0.

16. Oregon (25): Bo Nix and the Ducks telah segera menemui kedudukan mereka selepas kekalahan sukar kepada Georgia pada pembukaan musim. Menurut Matt Prehm dari 247Sports, kesalahan pasukan utama Oregon menjaringkan gol pada 13 pemanduan lurus selepas ditahan tanpa sentuhan menentang Bulldogs pada pembukaan. Itu adalah tujuh pemanduan menjaringkan berturut-turut dalam kemenangan menentang Washington Timur dan enam pemanduan menjaringkan berturut-turut untuk bermula dalam kemenangan 41-20 menentang BYU.

17. BYU (12): The Cougars telah dipintas pada penerima lebar dan di sepanjang garisan pertahanan, tetapi itu tidak memaafkan kemudahan yang Oregon dapat menggerakkan bola dalam kemenangan 21 mata Itik. Penurunan BYU dalam ranking adalah terhad kerana kemenangannya ke atas Baylor, dan Bears harus bertahan dekat dengan tempat sebelumnya selepas kemenangan 35 mata menentang Texas State.

18. Texas A&M (24): Pertukaran quarterback daripada Haynes King kepada Max Johnson tidak menghasilkan keputusan yang berbeza secara dramatik pada serangan, tetapi pertahanan Aggies meningkat dalam kemenangan 17-9 menentang Miami. Kunci kepada permainan ini ialah bagaimana Texas A&M memaksa gol padang apabila Miami mempunyai peluang menjaringkan gol, tabiat yang akan lebih diperlukan lagi dengan perlawanan akan datang menentang Arkansas dan Mississippi State.

19. Baylor (17): Skor separuh masa adalah lebih membimbangkan daripada perlawanan akhir, tetapi permulaan yang perlahan selepas kehilangan jalan lebih masa di BYU tidak cukup sebagai tanda merah untuk membawa kepada sebarang perubahan besar dalam ranking. Skor akhir kelihatan selari dengan jangkaan prapermainan, dan itu sahaja yang penting bagi sesetengah pengundi.

20. Ole Miss (20): Pengundi AP tidak akan melakukan banyak penyesuaian berikutan kemenangan 42-0 di Georgia Tech, tetapi keputusan itu sepatutnya menimbulkan keresahan di SEC kerana Pemberontak nampaknya telah menjadi pasukan yang benar-benar berbahaya menuju ke permainan persidangan.

21. Texas (21): Texas ketinggalan 17-7 dengan baki 9:38 pada separuh masa pertama hanya untuk mengatasi UTSA 34-3 sepanjang baki permainan untuk meningkat kepada 2-1. West Virginia berada di hadapan sebelum jadual menjadi lebih sukar. Bijan Robinson melakukan larian touchdown sejauh 78 ela sebagai sebahagian daripada larian 183 ela dan tiga mata pada petang itu.

22. Wake Forest (19): Terdapat banyak kekecewaan yang hampir berlaku untuk pasukan berpangkat dan tidak semua daripada mereka akan dilayan sama, tetapi kemenangan 37-36 menentang Liberty akan menarik beberapa reaksi daripada pengundi yang mungkin sudah lebih rendah daripada Demon Deacons.

23. Pittsburgh (23): Turun kepada quarterback rentetan ketiga mereka, Pitt dapat mengekalkan status rankingnya dengan kemenangan 34-13 menentang Michigan Barat.

24. Miami (13): Serangan Hurricanes gagal mencapai zon akhir menentang Texas A&M, dan walaupun Miami tidak pernah keluar dari permainan. kekurangan kejayaan dalam serangan hantaran menyukarkan Miami untuk benar-benar mengancam untuk kekalahan menentang Texas A&M. Berdasarkan lawan, setting dan sebaran mata, ini bukanlah satu kerugian yang teruk, tetapi pengundi akan menghadapi masa yang sukar untuk berhujah untuk kedudukan 15 teratas atau 20 teratas dalam undian mereka dengan satu-satunya kemenangan Miami adalah menentang Bethune-Cookman dan Southern Miss .

25. Florida (18): Walaupun Florida hampir kecewa di tangan USF akan membawa kepada penurunan dalam ranking, kemenangan ke atas Utah masih memegang cukup berat pada awal musim ini untuk memastikan Gators berada dalam 25 teratas.

Diunjurkan akan tercicir: Michigan State (No. 11)

We wish to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable content

Top 25 Esok Hari Ini: Oklahoma melonjak Clemson ketika Penn State, Oregon melonjak dalam kedudukan bola sepak kolej


Discover our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/