UFC 280 — Charles Oliveira lwn Islam Makhachev: Kad pertarungan, peluang, masa mula, lokasi, panduan lengkap, tarikh

islam-makhachev.png
Imej Getty

UFC kembali ke Abu Dhabi. Promosi itu ditetapkan untuk menjadi tuan rumah UFC 280 pada malam Sabtu dari Pulau Yas yang kini terkenal dengan kad pertarungan paling dalam tahun ini. Tajuk utama acara besar ini ialah pertarungan kejuaraan ringan antara bekas juara Charles Oliveira dan pencabar semakin meningkat Islam Makhachev. Pasangan ini telah memenangi gabungan 21 pertarungan berturut-turut dan kedua-duanya memiliki permainan darat yang luar biasa yang membawa kepada penamat.

“Saya hanya bersedia untuk perjuangan keras sentiasa,” kata Makhachev kepada CBS Sports. “Saya tidak mahu mengatakan ini akan menjadi perlawanan yang mudah atau sesuatu seperti itu kerana saya perlu memberi penghormatan kepada lelaki ini. Dia datang dari kehidupan yang sukar. Cara yang sukar kerana dia mempunyai banyak pergaduhan yang sukar di UFC. Dia melakukannya bukan dari jalan mudah.

“Saya perlu menghormati Charles tetapi saya tidak boleh menghormati beberapa orang seperti Michael Chandler yang terlalu banyak bercakap [Chandler] pukul? Dia menewaskan hanya Tony Ferguson, yang hampir bersara — dia perlu bersara tetapi dia masih berjuang. Dan dia menewaskan Dan Hooker. [Chandler] adalah 2-2 dalam UFC dan dia terus berusaha untuk mendapatkan perebutan gelaran. Ia tidak berfungsi seperti itu.”

Sebagai tambahan kepada acara utama yang liar, ciri bersama itu juga melihat tajuk pada baris dalam perlawanan yang pasti menarik perhatian peminat. Raja bantamweight Aljamain Sterling bersedia untuk menentang bekas pemegang gelaran TJ Dillashaw. Ia akan menjadi pertahanan kedua Sterling untuk kejuaraan 135 paun dan pertama sejak siri dua pertarungannya dengan Petr Yan. Dillashaw kembali selepas menjalani pembedahan lutut pada 2021 dan menjalani hukuman penggantungan selama dua tahun USADA yang menyebabkannya bergelar juara.

Tidak mendapat cukup tinju dan MMA? Dapatkan berita terkini dalam dunia sukan tempur daripada dua yang terbaik dalam perniagaan. Langgan Morning Kombat bersama Luke Thomas dan Brian Campbell untuk analisis terbaik dan berita mendalam, termasuk pandangan awal tentang UFC 280 di bawah.

Di bawah ialah kad pertarungan yang diumumkan untuk UFC 280 bersama-sama dengan peluang terkini daripada Caesars Sportsbook. Halaman ini akan dikemas kini apabila bahagian bawah kad yang lain telah diisi.

Kad perjuangan UFC 280, kemungkinan

 • Islam Makhachev -190 lwn Charles Oliveira +160, gelaran ringan kosong
 • Aljamain Sterling (c) -175 lwn TJ Dillashaw +150, gelaran bantamweight
 • Petr Yan -270 lwn Sean O’Malley +220, bantamweight
 • Matuesz Gamrot -190 lwn Beneil Dariush +160, lightweight
 • Manon Fiorot -210 lwn Katlyn Chookagian +175, flyweight wanita
 • Sean Brady -140 lwn Belal Muhammad +120, kelas welter
 • Caio Borralho -200 lwn. Makhmud Muradov +170, kelas menengah
 • Nikita Krylov -170 lwn Volkan Oezdemir +145, kelas berat ringan
 • Abubakar Nurmagomedov -165 lwn Gadzhi Omargadzhiev +140, kelas welter
 • Armen Petrosyan -220 lwn. AJ Dobson +180, berwajaran pertengahan
 • Muhammad Mokaev -1000 lwn Malcolm Gordon +650, flyweight
 • Karol Rosa -300 lwn Lina Lansberg +240, bantamweight wanita

Maklumat UFC 280

 • Tarikh: 22 Okt
 • lokasi: Etihad Arena — Abu Dhabi
 • Masa mula: 2 petang ET (kad utama)
 • Cara menonton: ESPN+ PPV

UFC 280 undur

Siapa yang menang Oliveira lwn Makhachev? Dan bagaimana sebenarnya setiap pergaduhan berakhir? Lawati SportsLine sekarang untuk mendapatkan pilihan terperinci pada setiap pertarungan di UFC 280semuanya daripada pakar yang tiada tandingannya yang memperoleh lebih daripada $13,000 pada MMA dalam tempoh tiga tahun tambah yang lalu, dan ketahui.

We want to thank the author of this post for this remarkable web content

UFC 280 — Charles Oliveira lwn Islam Makhachev: Kad pertarungan, peluang, masa mula, lokasi, panduan lengkap, tarikh


Visit our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/